Gradnja in obnova > Energijski viri
Ogromno ledu na zunanji enoti toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogromno ledu na zunanji enoti toplotne črpalke
Pozdravljeni.

Včeraj in danes imam velike težave z nabiranjem ledu na zunanji enoti toplotne črpalke Vaillant aroTherm.
Namreč zunanja temperatura je +10 stopinj in RH je 70%.
Nabere se za cca 2-3cm debela plast srža na obeh straneh kilerja.
Ker pri tej zunanji temperaturi verjetno ne dela defrostov, se to nabira in nabira, dokler se ne pregreje kompresor in vse skupaj počaka in javi napako.
Je pa vse delovalo BP, dokler se ni tako na hitro ogrelo, kot te dni.
Kompresor sicer deluje s 100%, ker trenutno segrevam hišo iz 15 stopinj na 19 stopinj, ker se mi pre-počasi sušijo pokitani spoji knaufa.
Ima kdo podobne težave.

[Slika: 23530801_z.jpg]
[Slika: 23530802_z.jpg]
[Slika: 23530803_z.jpg]
Naj ti preverijo ali senzorji delajo kot morajo, ker tole res ni normalno in bi ze zdavnaj morala defrostat.
Aja, naj še omeni, da sem potem z vodo odstranil ves ta nabran led in se je v treh urah ponovila zgodbica.
Mašina ne zna jih v defroste.

Poglej temperaturi na zunanjem senzorju in senzorju na uparjalniku.

Če je temperatura na uparjalniku višja ali samo kake 2,3 ...5 ° nižja kot na zunanjem senzorju je verjetno senzor na uparjalniku fuč (in kaže preveč).

Ali ima ta tvoja mašina tudi hlajenje?

Če ga ima ga vklopi za toliko časa, da narediš deforst mašine in potem zopet vklopi gretje.

Itak da boš potem rabil servis (menjavo tipala)
Poskusi odmaknit tipalo vhodnega zraka, (sredina uparjalnika) če ni to ali katero drugo tipalo v defektu bo v redu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
če je v garanciji samo kliči servis, da ne bodo imeli potem kakšnih pripomb zaradi tvojih intervencij. Naredi paniko, pa bo.
djjerry Napisal:Pozdravljeni.

Včeraj in danes imam velike težave z nabiranjem ledu na zunanji enoti toplotne črpalke Vaillant aroTherm.
Ker pri tej zunanji temperaturi verjetno ne dela defrostov, se to nabira in nabira, dokler se ne pregreje kompresor in vse skupaj počaka in javi napako.
Kompresor sicer deluje s 100%, ker trenutno segrevam hišo iz 15 stopinj na 19 stopinj, ker se mi pre-počasi sušijo pokitani spoji knaufa.
Ima kdo podobne težave.
Ne, tako zabasane svoje nisem še videl nikoli. Sploh pa ne pri +10.
Takrat ko dela na 100% pojdi v servisni meni (koda 17) -> test senzorjev -> temperatura vstopnega zrak in temperatura uparjanja in ju napiši. Morda je kakšen defekten.
Mogoče veš, če ima Vaillant kakšen parameter od katere zunanje temperature navzdol dela avtomatski defrost?
Energetik81 Napisal:
djjerry Napisal:Pozdravljeni.

Ima kdo podobne težave.
Ne, tako zabasane svoje nisem še videl nikoli. Sploh pa ne pri +10.
Takrat ko dela na 100% pojdi v servisni meni (koda 17) -> test senzorjev -> temperatura vstopnega zrak in temperatura uparjanja in ju napiši. Morda je kakšen defekten.

OK, to pa še res nisem imel časa preverit.
Ko pridem domov bom preveril.
cheba Napisal:Mogoče veš, če ima Vaillant kakšen parameter od katere zunanje temperature navzdol dela avtomatski defrost?
Kako to misliš avtomatski?
Defrost preko senzorjev (da ni ročni - preko menija). Prejle sem prebral, da ima Siemens Albatros nek parameter od katere zunanje temperature ne dela defrostov več sploh. Mogoče ima Vaillant kaj podobnega?
Ne, jaz ga še nisem našel, tudi v servisnih menijih ne. Tam lahko defrost kvečjemu ročno sprožim. Sicer glede defrosta ni niti ene možne nastavitve, očitno vse zapečeno.
Vse TČ imajo blokado defrosta, pri nekaterih nastavljivo pri drugih je ta temp. fiksna odvisno od naprave 7 - 9°C
Toshiba nima. Meri samo razliko temperature uparjalnika.
Ah daj no, pri 15°c menda ne gre v defrost. Je res, da ima Toshiba precej butasto krmilje, ampak tuk pa menda ne

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »