Kar naredi dom > Tempo življenja
Selitev na Koroško

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selitev na Koroško
#1
Pozdravljeni,

zna se zgoditi, da se bomo selili na Koroško zaradi novega delovnega mesta. Zanima me katero mesto bi najbolj priporočali. Odločam se med Prevaljami, Slovenj Gradcu in Ravnah (v tem vrstnem redu).

Zanima me tudi, če je kak "Lekovec" na tem forumu, da bi ga vprašal par stvari glede Leka.

Hvala.
#2
Ja, Lek na veliko išče kader za svoj obrat na Koroškem (čisto na koncu Prevalj, mislim da je zadnji objekt na levi, naprej edinole cesta proti Mežici). Je pobec predlani končal magisterij farmacije, pa je dobil eno ponudbo za točno to lokacijo. K sreči se mu je uspelo "provalit" v raziskovalni laboratorij Krke v NM. Tudi OD je menda skoraj dvakratnik Lekove ponudbe. Je pa tisti konec precej bogu za hrbtom, cesta ima sicer samo dva ovinka, levega in desnega, samo kaj, ko jih je toliko drug za drugim. Ima pa tisti konec najcenejše nepremičnine v SLO, tako da če oba pač najdeta zaposlitev tam, pa še vrtec, šola..., zadeve niso tako grozne. Izbira lokacije bivališča naj bo vezana najprej na službo in kak otroški vrtec, šolo ipd., ali bodo to najprej Prevalje ali SG ali Ravne boš pa na podlagi prej omenjenega hitro ugotovil in izbral sam. Večje mesto vsekakor nudi več ugodnosti kot manjše.
#3
Mi osebno ne potrebujemo velikih mest tipa Ljubljana ali Maribor. Če ima mesto DM (za ženo), pa kak Špar/Mercator je to kar ok. Smile Pa kak dober bar za spit dobro kavo Big Grin

Raje smo blizu narave. Smile
#4
Lepi kraji, smo novoletne praznike preživeli gor. In super ljudje.
Upam, da Korošci in Belokranjci čimprej dobijo vsaj pošteno hitro cesto, če že ne prave AC. To bi nujno rabili oboji, je tudi v interesu cele Slovenije.
#5
bluesman Napisal:Mi osebno ne potrebujemo velikih mest tipa Ljubljana ali Maribor. Če ima mesto DM (za ženo), pa kak Špar/Mercator je to kar ok. Smile Pa kak dober bar za spit dobro kavo Big Grin

Raje smo blizu narave. Smile
osebno bi se odločil za Prevalje....
#6
Če se bi vse izšlo, bi najprej gledali Prevalje. Potem Čečovje, nato SG.

Je pa seveda tudi odvisno od cene nepremičnin in ponudbe.
#7
Sem bil 35 let na Ravnah, sedaj pa že 7 let živim na Prevaljah.
Delal sem tudi dobrih 17 let v SG tako, da tudi da del prilično dobro poznam.

Dela v Leku ne poznam. Sicer sem bil 1x na razgovoru preko posredniške družbe.

Vprašaj kaj te zanima o lokacijah?
Za državne ceste veš, da so u razsulu?
Do avtoceste imaš preko ene ure, razen če greš preko Graške gore, Gorenje in Šentrupert. Ali preko Pliberka na Jezersko in po "gorenki" do LJ.
#8
Zanimive so predvsem cene nepremičnin, ki so precej visoke. Stare hiše so dražje kot nove vrstne hiše v predmestjih Ljubljane Smile

Bom vprašal za mnenja, če se stvari izidejo.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »