Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Nakup z odkupom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup z odkupom
#1
Pozdravljeni,

Ker verjamem, da je na tem forumu veliko strokovnjakov s področja nepremičninskih poslov se obračam na vas za nasvet.
V lasti imam hišo, ki jo trenutno financiram z hipotekarnim kreditom.Vendar je ta hiša na nekoliko odročnem koncu in z določenimi slabostmi.Nebi jo še prodal da nebi šel še na slabše.
Sedaj imam možnost nakupa hiše bližje lj.Hišo je pred kratkim podedoval znanec, ki pa mu je v veliko breme in ima hišo čim hitreje prodati zato mi jo je tudi ponudil.
Omenjena nepremičnina je vrstna z večjo kvadraturo, ki pa je 3krat prevelika za 2človeka višek prostorov razmišljam oddajati in delno ali v celoti financirati nakup.
Pojavljajo se določeni dvomi glede vseh teh idej:
Hiša je potrebna vložka cca 25000€ če jaz to vložim on to lahko proda in ostanem brez€.Ne vem na kakšen način se lahko zavarujem.Razmišljam za najemnino z odkupom vendar ni garancije za moj vložek in čas.Ali obstaja kakšen bolj eleganten način da pridem do nepremičnine?
#2
Vložek v čigavo hišo? Še njegovo? A ni to "catch the cash"?
#3
Seveda obstaja, greš na banko, poveš, da imaš vsaj 1/4 sredstev za nakup te nove hiše, banka ti da še 3/4 in vpiše hipoteko še na to hišo in tvoj kolega dobi takoj ves denar. Elegantno in pošteno, brez denarja, pa da bi nekaj imel, pa morda, samo najprej moraš vsaj kak loto listek kupiti Wink.
#4
Da dobiš še 3/4 moraš imeti vsaj 2x povorecno plačo, ali pa hišo ob Kolpi, kar pa v tem.primeru ni.
Meni banka ni dala 20. Pa sem imel teh 20% v nsvs in depozitu. Mogoče sedaj drugače poslujejo. Ne vem, ne poslujem več z njimi.
#5
Lahko bi šlo z odkupno pravico. Če te zanima več, mi piši na ZS in pripiši svoje kontaktne podatke.


Skok na forum:
Zadnje novice