Splošno > Sam svoj mojster
Katera vbodna žaga?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katera vbodna žaga?
#1
Odločam se za nakup vbodne žage za občasne domače potrebe in sem naletel na tole https://www.amazon.de/Makita-Pendelhubs ... 228&sr=1-1 ponudbo, pa me zanima ali je kdo že naročal preko amazona in ali amazon.de pomeni, da mi ni treba doplačevati carine ipd.

Kako se vam zdi tale Makita, meni na oko deluje čisto spodobna mašinca...
#2
Carine ni, ker je iz Nemčije. Plačaš še poštnino 18,05€.
Lahko naročiš tukaj
http://www.ebay.de/itm/Makita-Pendelhub ... SwEzxYXOY0
te bo prišlo malo ceneje.

LP Sandi
#3
Nimaš kaj falit...pa še tale oblika je milijonkrat boljša kot tista "z ročajem"...
#4
Si bom sposodil temo. zanima me katero vbodno žago priporočate. Potreboval jo bom občasno, recimo za obnovo sodčka, izdelava domače savne, brunarice, razrez laminata in podobno. Pripravljen sem dati nekje okoli 100 eur, lahko tudi več če, tja do 150 eur res dobim več za tisti denar. Prosim svetujte
#5
Tudi sam se bom pridružil Farosovemu pol leta staremu komentarju. Tista oblika žage bolje leže v roko kot ona z ročajem.
Morda dodam naj bo nihajna vbodna žaga, kar tista iz linka nekje zgoraj je.
#6
www.ideo.si/elektricne_vbodne_zage/vbodna_zaga_GST_90_E_060158G000_BOSCH_PROFESSIONAL

bo ta v redu, ali katera druga v nekem podobnem cenovnem razredu.
Pa še nasvet, katera rezila so najboljša za krožne reze pa da les najmanj cefrajo?
#7
Veliko k lepemu rezu pripomore vodenje žage z majhno silo, list pa čim bolj ozobljen, ozek. O kakovostnih listih za vbodne žage naj pa kak tišlerski strokovnjak kako šepne.
#8
Tudi uveljavljene znamke orodja listov ne izdelujejo same. Listi so tako poceni, da jih pač kupiš nekaj več, različnih. Pred vsakim delom poskusiš na enakem materialu, kateri se bolje obnese. "Prijetno" je žaganje z namenskimi listi za pulte z navzdol zasukanimi zobmi. Dokler si še mlad in kompleten je to mala malca...

Je pa nekaj drugega: zlata vredno je hitro vpenjanje listov, torej so tudi preizkusi zadosti hitri.

Sam imam prav zato AEG strojček, take oblike, kot je zgoraj nekajkrat priporočena (brez ročaja), nihajno žaganje (pendlanje), kot rečeno hitro vpenjanje, priklop za odsesovalno cev, nagibna mizica naj bo plastična (Alu ali pocinkana rada pušča sledi po materialu). To bi bilo skoraj vse potrebno znanje o tovrstnih žagicah. Pa na prste pazite...
#9
Odlično, hvala za nasvete. Sedaj bi pa samo še prosil, če mi lahko kdo priporoči še kakšen konkreten model vbodne žage, ali pa par modelov, da se potem lažje odločim.
#10
Od firme AEG (Starman in njihove maloprodaje) imaš na voljo PST 500X 450W, ST 800XE 705W, STEP 1200XE 730W. Od drugih firm pa toliko modelov, ki ustrezajo prej napisanim pogojem, da je forum premajhen. Napiši si pogoje na listek in v eno od trgovin, ni problem najti primerne žage. Le od doma se bo treba odpraviti... za doma bo skoraj vsaka dovolj dobra.


W
#11
Kateri listi pašejo v žago na sliki oziroma ali ima kdo originalna navodila ?
Firma ne obstaja več; prevzeli so jih "T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH" , ki pa za to žago nimajo več dokumentacije.
Kupljena pred leti v Baumaxu ali Bauhausu in bolj kot ne nerabljena.


Priložene datoteke
.jpg   sestavlj.jpg (Velikost: 234,46 KB / Prenosi: 1118)
#12
Na zadnjih dveh fotkah imaš dva različna lista?
#13
Pašejo vsi listi s tako glavo, kot je na skici. Tole slikico naprintaj, nesi v trgovino, dobil boš toliko listov, da jih ne boš mogel nesti domov. Vedeti pa moraš, za kakšen material jih potrebuješ. Zakaj navodila? Ne znaš montirati lista?
#14
Lahko bi glavo slikal, ne pa vse drugo.
Če je vijak, je vseen k..., če je hitro vpetje, je treba najti tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#15
Tiste, z jamico zgoraj, od starega B?D-ja ne pašejo v ta stroj, četudi ima vijak. Preverjeno. Lahko pa jih prilagodiš s trenšajbo...


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »