Splošno > Sam svoj mojster
Katera vbodna žaga?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katera vbodna žaga?
#1
Odločam se za nakup vbodne žage za občasne domače potrebe in sem naletel na tole https://www.amazon.de/Makita-Pendelhubs ... 228&sr=1-1 ponudbo, pa me zanima ali je kdo že naročal preko amazona in ali amazon.de pomeni, da mi ni treba doplačevati carine ipd.

Kako se vam zdi tale Makita, meni na oko deluje čisto spodobna mašinca...
#2
Carine ni, ker je iz Nemčije. Plačaš še poštnino 18,05€.
Lahko naročiš tukaj
http://www.ebay.de/itm/Makita-Pendelhub ... SwEzxYXOY0
te bo prišlo malo ceneje.

LP Sandi
#3
Nimaš kaj falit...pa še tale oblika je milijonkrat boljša kot tista "z ročajem"...
#4
Si bom sposodil temo. zanima me katero vbodno žago priporočate. Potreboval jo bom občasno, recimo za obnovo sodčka, izdelava domače savne, brunarice, razrez laminata in podobno. Pripravljen sem dati nekje okoli 100 eur, lahko tudi več če, tja do 150 eur res dobim več za tisti denar. Prosim svetujte
#5
Tudi sam se bom pridružil Farosovemu pol leta staremu komentarju. Tista oblika žage bolje leže v roko kot ona z ročajem.
Morda dodam naj bo nihajna vbodna žaga, kar tista iz linka nekje zgoraj je.
#6
www.ideo.si/elektricne_vbodne_zage/vbodna_zaga_GST_90_E_060158G000_BOSCH_PROFESSIONAL

bo ta v redu, ali katera druga v nekem podobnem cenovnem razredu.
Pa še nasvet, katera rezila so najboljša za krožne reze pa da les najmanj cefrajo?
#7
Veliko k lepemu rezu pripomore vodenje žage z majhno silo, list pa čim bolj ozobljen, ozek. O kakovostnih listih za vbodne žage naj pa kak tišlerski strokovnjak kako šepne.
#8
Tudi uveljavljene znamke orodja listov ne izdelujejo same. Listi so tako poceni, da jih pač kupiš nekaj več, različnih. Pred vsakim delom poskusiš na enakem materialu, kateri se bolje obnese. "Prijetno" je žaganje z namenskimi listi za pulte z navzdol zasukanimi zobmi. Dokler si še mlad in kompleten je to mala malca...

Je pa nekaj drugega: zlata vredno je hitro vpenjanje listov, torej so tudi preizkusi zadosti hitri.

Sam imam prav zato AEG strojček, take oblike, kot je zgoraj nekajkrat priporočena (brez ročaja), nihajno žaganje (pendlanje), kot rečeno hitro vpenjanje, priklop za odsesovalno cev, nagibna mizica naj bo plastična (Alu ali pocinkana rada pušča sledi po materialu). To bi bilo skoraj vse potrebno znanje o tovrstnih žagicah. Pa na prste pazite...
#9
Odlično, hvala za nasvete. Sedaj bi pa samo še prosil, če mi lahko kdo priporoči še kakšen konkreten model vbodne žage, ali pa par modelov, da se potem lažje odločim.
#10
Od firme AEG (Starman in njihove maloprodaje) imaš na voljo PST 500X 450W, ST 800XE 705W, STEP 1200XE 730W. Od drugih firm pa toliko modelov, ki ustrezajo prej napisanim pogojem, da je forum premajhen. Napiši si pogoje na listek in v eno od trgovin, ni problem najti primerne žage. Le od doma se bo treba odpraviti... za doma bo skoraj vsaka dovolj dobra.


W
#11
Kateri listi pašejo v žago na sliki oziroma ali ima kdo originalna navodila ?
Firma ne obstaja več; prevzeli so jih "T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH" , ki pa za to žago nimajo več dokumentacije.
Kupljena pred leti v Baumaxu ali Bauhausu in bolj kot ne nerabljena.


Priložene datoteke
.jpg   sestavlj.jpg (Velikost: 234,46 KB / Prenosi: 1116)
#12
Na zadnjih dveh fotkah imaš dva različna lista?
#13
Pašejo vsi listi s tako glavo, kot je na skici. Tole slikico naprintaj, nesi v trgovino, dobil boš toliko listov, da jih ne boš mogel nesti domov. Vedeti pa moraš, za kakšen material jih potrebuješ. Zakaj navodila? Ne znaš montirati lista?
#14
Lahko bi glavo slikal, ne pa vse drugo.
Če je vijak, je vseen k..., če je hitro vpetje, je treba najti tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#15
Tiste, z jamico zgoraj, od starega B?D-ja ne pašejo v ta stroj, četudi ima vijak. Preverjeno. Lahko pa jih prilagodiš s trenšajbo...


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »