Gradnja in obnova > Napeljave
Samogradnja LED luči z ESP8266 in daljincem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samogradnja LED luči z ESP8266 in daljincem
#1
Dobil sem idejo, da bi modulček ESP8266 dal v LED plafonjere in LED reflektorčke v dnevni in z daljincem od TV ali z avtomatiko prek WiFija upravljal z LEDkami. LED luči napajam iz 12V akumulatorja s pufer usmernikom.
LED v lustru bi imel tudi za nočno nonstop delujočo razsvetljavo z močjo cca 0,2 do 0,4W, ki bi jo glede na zunanjo svetlost, prižigala avtomatika. Zadevo bi se krmililo tudi s katerimkoli daljincem, tudi od TV-ja v isti sobi, kaj upravljaš bi določal z usmeritvijo daljinca.
ESP bi napajal s temle modulčkom http://www.ebay.co.uk/itm/1-2-5-10-pcs- ... 4cAAQ-jPSg Poraba je cca 15mA pri 13V.
LEDke bi napajal z enakim stepdown modulom nastavljenim na dobrih 9V oziroma kolikor potrebujejo 3 LEDke v reflektorju s kakim majhnim serijskim uporom in FETom priključenim na PWM. PWM ima širino 1024 impulzov, tako da bo regulacije več kot preveč.

PS: Nekaj malega o ESP modulčku tule viewtopic.php?f=6&t=60938&start=55
#2
Jaz osebno za IoT uporabljam Wemos D1 mini namesto ESP modula. Razlog je v tem, da je Wemos je malce zmogljivejši in ima več IO pinov.

Za dimmer z arduinom že obstajajo moduli, ki so narejeni za 12V. Imajo štiri izhodne pine, s katerimi lahko preprosto krmiliš RGB varianto ledic. Za krmiljenje preko TV daljinca potrebuješ še IR sprejemnik ter krmilnik primerno naprogramirati za branje IR signala/komand. Wemos lahko preprosto upravljaš z IoT aplikacijo Cayenne ali Blynk, ki sta še delno v razvoju.

Sam sem na podoben način že naredil avtomatsko dvigovanje in spuščanje rolet ob zori in mraku ali upravljanje rolet preko telefona (kjer si nastavil višino rolet na katero želiš, da se dvignejo) ali ročno preko tipke.
#3
Kako komuniciraš s telefonom?
IR in PWM mi delata za en drug projekt, tako da ni frke.
Pri LED driverjih je pa problem, da so narejeni za LEDtrakove z upori in 12V, jaz imam pa 13,5V oziroma kolikor je na akuju, če ni štroma.
#4
Čisto enostavno. Z spletne strani ponudnika aplikacije preneseš knjižnico in jo uvoziš v Arduino IDE in vključiš v skripto. V skripti še definiraš token (24 mestna koda, s katero je definirana povezava točno do tvoje app). Analogne in digitalne pine lahko kar direktno upravljaš preko appa.

Primer na maketi - http://community.blynk.cc/t/home-automa ... mple/11657
#5
poglej si SONOFF rešitve od ITEADa ...

Okoli ESP8266 modulov narejene rešitve, s tem da imajo ESPji vgraneje tudi headerje za programiranje, da ga lahko preprogramiraš po želji.

Meni se med vsemi najbolj dopade stikalo na dotik, ki paše v fi60 dozo :=)

@shepc
Saj wemos D1 je esp8266-12 samo da ima vse porte breakoutane za razliko od ESP01
#6
BTW za napajanje si pogled LM1117 3v3 module


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »