Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Novogradnja - videno/kupljeno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novogradnja - videno/kupljeno
#1
Kupili smo hišo v 4. gradbeni fazi. Banka kot prodajalec je v pogodbi zapisala, in mi smo tudi podpisali to pogodbo po sistemi videno/kupljeno. Že pri prvem ogledu sem videl en notranji vogal plesniv. Po nakupu sem ugotovil , da je plesen posledica zamakanja od zunaj. Sedaj banka noče sanirati zadeve, češ videno/kupljeno. Ali je kakšna opcija, verjetno pravna akrobacija, da pritisnem banko da sanira vlago?
Hvala za pametne nasvete!


Sent from my iPhone using Tapatalk
#2
Videno-kupljeno kot zapis v pogodbi ne igra vloge pri uveljavljanju napak, če je pa kje v drobnem tisku klavzula, da boste vse napake po nakupu odpravljali sami...je pa jeb...
Drugače pa malo pošpegaj kje-kako zamaka, morda je kakšna malenkost, ki jo boš lahko sam reši.
#3
Ce ne gre za skrito napako potem velja videno kupljeno. Ponavadi v takih pogodbah izrecno pise, da so vsi dodatni stroski na strani kupca in niti ni drobni tisk. Preverite pogodbo.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
#4
cordo Napisal:Kupili smo hišo v 4. gradbeni fazi. Banka kot prodajalec je v pogodbi zapisala, in mi smo tudi podpisali to pogodbo po sistemi videno/kupljeno. Že pri prvem ogledu sem videl en notranji vogal plesniv. Po nakupu sem ugotovil , da je plesen posledica zamakanja od zunaj. Sedaj banka noče sanirati zadeve, češ videno/kupljeno. Ali je kakšna opcija, verjetno pravna akrobacija, da pritisnem banko da sanira vlago?
Hvala za pametne nasvete!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Nič mi ni jasno? Kako to ljudje "kupujete"?

1. Pišeš: Kupili smo...... Kako ste kupili? Na lepe oči? Samo slike ste videli? Ali je bil kak ogled "PRED PODPISOM POGODBE"?
2. Banka je v pogodbo ................ spet OK, ampak "videno-kupljeno" pomeni točno TO. Kupiš, kar si videl.
3. Že pri prvem ogledu ............... :roll: Kdaj je bil ta prvi ogled? Pred podpisom pogodbe, ali kasneje, ko je bila pogodba že podpisana?

4. Za plesen je lahko več vzrokov. Pri novogradnjah, katere niso ogrevane in primerno prezračevane še posebej. Razlog praviš, je zamakanje od zunaj. Od kje? Kako si to ugotovil? Pušča žleb? Je priteklo skozi HI? Ni ustrezna drenaža? Kaj torej?

Tu, razen če gre za "skrite napake", oziroma konstrukcijske napake, ni šans, pa tudi pravnih akrobacij ni, da bi lahko kar koli dosegel. Kupil si - kar si videl in s tem si se z podpisom pogodbe strinjal.
Namreč, da kupuješ - kar si videl in sicer v stanju v kakršnem zadeva je. Žal.
#5
Za stvarne napake, videno-kupljeno v pogodbi ne velja.

Sploh pa majstr, da si že ob ogledu in pred podpisom pogodbe videl plesen....je morala biti nepremičnina res ugodna...za nakup.
#6
Res je - za stvarne napake.

V takem primeru pa , z raznimi izvedenci in experti "banki" dokazati, da gre za stvarno napako - zna biti bistveno dražje, kot pa sanacija morebitnega vzroka.
#7
Saj niso prepenzlali in skrili. Bajta je taka, kot so jo videli.
S plesnijo vred. In to so kupili.
Očitno je pomembno le, da nekaj tožiš v tej državi. Pa naj stane kolikor hoče.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!


Skok na forum:
Zadnje novice