Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Videonadzorni sistem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videonadzorni sistem
#16
Trenutno gledam tole:
http://digitklik.si/izdelek_VIDEO-NADZO ... -HDBW4421E

Ima kdo izkušnje s to kamero?

Ali za ta denar dobim kaj boljšega? Mora pa biti POE in čim širši kot!
Pa snemanje v "oblak", kako je s tem? kaj je potrebno za to?
#17
mmaestro

Citat:@arbajter: a mora biti Tenda po vsej hiši na isti fazi ali ni pomembno?

Zaželjeno je, ni pa nujno. Če se pri kateri že pojavi problem s prenosom se tisto preveže na identično fazo. Spet bolje kot kopanje in polaganje NIK kanalov.
#18
katera kamera od dahue nosi generično ime Mobicomove analogije:
-->ADS-MCAM-BF2P<--
2MPix CMOS Full HD mrežna kamera, 1/2.8" 2MPix PS Exmor CMOS, H.264/MJPEG dual stream, maksimalno 25slik/sek@1080p, vgrajen
objektiv z goriščno razdaljo 3.6mm, IR cut filter, minimalna osvetlitev 0.1 lux/F1.6 barvno, 0.01lux/F1.6 črno belo, 0 lux/F1.6 IR vključen,
vgrajenih 12 LED diod za delovanje v popolni temi do 30m, napajanja 12VDC, PoE, IP66, teža 420g. Za montažo se lahko uporabijo
podnožja ADS-ACC-PFA130 ali ADS-ACC-PFA122 (za zunanjo montažo).

oziroma ali so ohišja vsa glih pa lahko kupim kako drugo. Pač, da je dome. od Dahue, ne ADS. Pri eni je shodila IR lučka, ponoči ne snema. So mi rekli, da rabim drugo kamero, da se to ne da popraviti. Gledam neke kamere od dahue na digitkliku, pa ne vem če je kaka posebna reč na katero moram paziti, da ne bom kupila, potem pasala ne bo, pa tak...

p.s.
to so mi zdaj ponudili (če prav brskam gre celo za bullet kamero). v originalu je bila tale:
https://www.masterbc.co.rs/dokumenta/2632_0.pdf
zoom verzija.

recimo:
https://www.digitklik.si/izdelek_VIDEO- ... BW2421R-ZS
#19
Ker gre (predvidevam) za kamero na vhodu (z večjo prioriteto) bi predlagal raje motoriziran pogon leče (zoom), to iz linka sicer že ima, v kombinaciji z autofocusom.
#20
Ta ni na vhodu, imam same take.

Kaj si mislil z avto funkcijami. Kamera ima nek autofokus. Preko mrežne aplikacije na računalniku sama pozooma in sfokusira, vendar potem tako ostane. Torej shranim nastavitev in tako je. Nima pa možnosti da bi recimo sfokusirala človeka oziroma neki premikajoč predmet v realnem času.
#21
Seveda ga ima. V praksi izgleda takole: v trgovini, kjer nabavljam tale šoder imajo eno tako kamero obrnjeno za "muštr" preko hodnika v sosednjo trgovino, kjer prodajajo kuhinje. Na sliki se vidi fronta kuhinje, ročaji vrat kuhinjskih elementov...bla, bla. Ko vmes postaviš svojo rokico se kamera "skoncentrira" na tvojo roko, prstke, Slika v ozadju pa postane meglena. Ko roko umakneš se slika kuhinjskih elementov ponovno izostri. Ta isti posnetek registrira v popolnoma enaki obliki tudi snemalnik. Nič posebnega, razlika med elektronskim zoomom in autofokusom je le ve tem, da gre zoom z uporabnostjo slike do določene meje, z motoriziranim autofokusom pa dobiš zelo kvalitetno sliko (ki jo seveda potem, lahko še dodatno zumiraš) z izrazitimi detajli brez nekega posebnega zumiranja. Samo v tem je fora. Ali drugače - kamera ti snema dvorišče. Ok. Ko se pred ograjo pripelje poštar se kader dvorišča zmanjša na neposredno bližino poštarja. In poštar takole na hitro zraste, pojavijo se kocine na njegovi bradi (ok, odvisno od zmogljivosti kamere). Ko se z mopedom odpelje iz kadra pa vidiš spet kompletno dvorišče. Kaj lažje?
#22
Pozdravljeni, imam par vprasanj glede videonadzora.
Torej potreboval bi zunanji videonadzor okolice hise. Trenutno sem gledal samo kamere Dahua 3x speed dome in 2x navadni dome kameri, ter od Dahue malo boljsi NVR 200mbps sledenje itd. Pomembno mi je da lahko oznacim kje je meja parcele in da lahko dolocim da mi naprimer po 11h zvecer sistem javi na telefon v kolikor kdo prestopi mejo parcele. Torej da sistem sam nadzoruje in javlja spremembe. Mi lahkk kdo svetuje na kaj je treba paziti pri kamerah ali specifikacijah gledam, da imajo vse kamere auto zoom, da imajo wdr. Bi pri speed dome izbrali raje 24x zoom in 2MP ali 4MP in 12x zoom, naj povem da je najbolj odaljen konec parcele cca 15m od kamere.
Lp

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
#23
Pomembno je, da na sliki lahko označiš meje parcele ne zaradi prestopa le te, temveč zaradi zakona o nedovoljenem snemanju, ki pravi, da ne smeš slikovno snemati nekoga drugega (četudi gre mimo tvoje parcele). To rešuješ na snemalniku z omejevanjem področja zaznave gibanja v sliki. Priporočam, da se slika res omeji na rob "tvojega". Vsi snemalniki imajo možnost sporočanja detekcije gibanja "nekam" (telefon, center...). Imajo tudi po dva ali več relejskih izhodov, katere se da povezati na določeno detekcijo gibanja ali določeno kamero ali pa tudi za proženje protivlomnega alarma, če sta sistema med seboj povezana. Spet pa po drugi strani zaznavo gibanja v sliki ni smiselno pošiljati nekam, če tista slika res ne bo v veliki večini dneva statična. V smislu preleta vrabca preko kadra slike ali pa sprehoda sosedovega mačka, psa, pa pajkovih mrež pred kamero v predvsem v nočnem času, ko bo snemalnik tisto kamero "gonil" celo noč. Tiste kapljice lepila so na pajkovi mreži vidne kot briljanti, in ker tista pajkova mreža miga v najmanjši sapici, ali pa zaradi dviganja pregretega zraka ob fasadi, bo kamera gibanje zaznavala ves čas. Tako da je okrog tega vredno nekoliko premisliti. Če pa kamera snema neka vrata v kolikor toliko zaprtem prostoru, kjer se takih "dražljajev" v sliki ne pričakuje je pa to druga "pesem". Nadzor slik sistem vrši tako ali tako sam, oziroma mu moraš to "prišepniti", enako velja za sporočanje. Kar se kamer tiče, priporočam da si njihove slike in zmožnosti ogledaš v živo. Mobicom v Trzinu ima lep razstavni pano in na njem vse vrste kamer, seveda ne trži Dahue temveč ADS. Če boš že v Trzinu je nekih 200 metrov od Mobicom-a še Techtrade, ki ima na zalogi tudi dokaj široko izbiro kamer, snemalnikov in preostale potrebne opreme. V ljubljanskem BTC pa še Delko in Conrad, ki nudijo cenovno bolj sprejemljive kamere. Pa morda še Minerva iz Grosupljega. Ti pa tržijo Dahuo. Kamere, snemalnike, POE stikala...

https://zakonodaja.com/zakon/kz/149-cle ... o-snemanje
#24
Krištofer Napisal:Pozdravljeni, imam par vprasanj glede videonadzora.
Torej potreboval bi zunanji videonadzor okolice hise. Trenutno sem gledal samo kamere Dahua 3x speed dome in 2x navadni dome kameri, ter od Dahue malo boljsi NVR 200mbps sledenje itd. Pomembno mi je da lahko oznacim kje je meja parcele in da lahko dolocim da mi naprimer po 11h zvecer sistem javi na telefon v kolikor kdo prestopi mejo parcele. Torej da sistem sam nadzoruje in javlja spremembe. Mi lahkk kdo svetuje na kaj je treba paziti pri kamerah ali specifikacijah gledam, da imajo vse kamere auto zoom, da imajo wdr. Bi pri speed dome izbrali raje 24x zoom in 2MP ali 4MP in 12x zoom, naj povem da je najbolj odaljen konec parcele cca 15m od kamere.
Lp

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk

ne poslušat arbajterja ker nima pojma, samo prodaja svoje storitve.

V glavnem imam nekaj dahua kamer in nastavitve so take:
[Slika: dahua1.jpg]

Nastaviš lahko 4 regije z različno občutljivostjo.
Način obveščanja je kot vidiš na sliki.

Jaz imam nastvljeno kar na cesto in je 4TB disk dovolj za celo leto za 2 kameri, ki snemata v 4k resoluciji pri 30fps.

tale arbajter prodaja mehlo ker misli da pregret zrak aktivira kamero. potem pa daja reference najdražjih prodajalcev kamer.

dauha kamere kupi na aliexpress. Jaz sem dal zanjo 90€, pri nas se je pa prodajala ista za 250€. Nekateri modeli so celo 4x dražji. Glede na to da je dahua kitajski proizvajalec toliko bolje da kupiš direktno iz kitajske.
#25
Sam imam kamere Hikvision in vsekakor jih aktivira gibanje pregretega zraka vendar posredno, saj omenjene pajkove mrežice migetajo gor in dol tudi v čistem brezvetrju - mislim, da je to napisal tudi arbajter in zapis o pošiljanju obvestil o premikih in aktivaciji zunanjih kamer drži kot pribito, ker to laufa 24/7 in bi telefon cingljal non-stop. Kamere sem kupil na Aliexpresu, kar ima določene prednosti (cena) in pomanjkljivosti (garancija). Pošiljanje obvestil je lahko precej nadležno tudi pri notranjih kamerah, predvsem zaradi mrčesa poleti. Je pa žal pri teh stvareh tako, da če hočeš TOP, boš tudi kar TOP odkartal.
#26
Kaj pravite na to, da si s tem potem se bolj na udaru ocem s strani vlomilcev ali jih ravno to odvraca vsaj tiste ta primitivne, ki jih je najvec ne neke profi, ki vejo kaj delajo.

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
#27
auditor Napisal:Sam imam kamere Hikvision in vsekakor jih aktivira gibanje pregretega zraka vendar posredno, saj omenjene pajkove mrežice migetajo gor in dol tudi v čistem brezvetrju - mislim, da je to napisal tudi arbajter in zapis o pošiljanju obvestil o premikih in aktivaciji zunanjih kamer drži kot pribito, ker to laufa 24/7 in bi telefon cingljal non-stop. Kamere sem kupil na Aliexpresu, kar ima določene prednosti (cena) in pomanjkljivosti (garancija). Pošiljanje obvestil je lahko precej nadležno tudi pri notranjih kamerah, predvsem zaradi mrčesa poleti. Je pa žal pri teh stvareh tako, da če hočeš TOP, boš tudi kar TOP odkartal.

pajkove mreže migetajo tudi ponoči, pa ne zaradi pregretega zraka ipd bedarij, ampak preprosto zaradi vetra.
#28
Tudi v brezvetrju termika dela svoje in se pač tiste mikro nitke premikajo - kamera pa vse to spremlja. Ko pihlja je isto. Vi ste povzeli zapis v tem, da kamero sproža oz. aktivira le segrevanje zraka - sam sem zapis prebral drugače. Pa saj to ni bistvo - bistvo je javljanje aktivacij zunanjih kamer na telefon (kar sem imel tudi sam) in mi je telefon cingljal non-stop.
#29
Brez zamere, vazno da se tukaj med seboj prepucavate, na konkretna vprasanja pa noben ne odgovori.

Lp

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
#30
Odgovor oz. bolj pojasnilo o smiselnosti tega (glede meje in obveščanja) je dan. Ostalo pa je res prepucavanje in OT. Lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »