Nepremičnine > Finančna plat
Koliko bi prišla obnova hiše?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koliko bi prišla obnova hiše?
#31
Tomi ne drezaj ;-)
Vidiš kak so te napadle :-) ;-)
#32
Papki so pač doma na kavču in z njega tut zidajo. Eni pa majo srečo k jest je nimam, no vsaj take k bi baba zidala jest pa dirigiral :lol: :lol: :lol:
#33
Stvar ni v sreči...
#34
Ttomi pa saj veš kak pravijo, da če imaš starše reveže si nisi sam kriv, če pa sta tast in tašča reveža si pa butelj :-) :mrgreen:
#35
Ja sej je res. Sem pač napačno zbral in sm bu.elj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
#36
Da te malo potolažim, tudi jaz :-)
#37
Elektriko pozabi malo dodelati, na novo, pika. Še vsak, ki se je lotil prenove take hiše je pa slej ko prej prišel do zaključka, da je bolje pognat v zrak in zgradit na novo.
#38
Koliko bi prišla obnova hiše?

S podobnim vprašanjem se trenutno ukvarjam tudi sam, samo da pri meni ne gre za obnovo zelo stare hiše ampak za dokončanje gradnje druge polovice hiše iz 80-ih let + menjava ogrevanja in strehe + menjava fasade. V igri bi bila tudi obnova in s tem koriščenje subvencij Ekosklada.

Glavno vprašanje pri meni pa je: Ali se mi splača morda dobiti kakšnega gradbenega inženirja ali projektanta (ne poznam pravega naziva), ki bi svetoval in zasnoval vrstni red vsega dela skupaj in tudi pomagal pri ponudbah?

Poleg tega bi verjetno rabil tudi arhitekta, ki bi mi povedal na kakšen način bi lahko pametno izkoristil te prostore, še preden bi začel s to obnovo?
#39
Če ne poznaš (ne locis) niti naziva gr. Inženir, projektant, arhitekt, potem ti svetujem da denar drugam daš in ne v to nepremičnino. Razen če ima kakšno sentimentalno vrednost. Potem pa boš rabil še koga drugega ne samo zgoraj 3 naštete.
#40
@pisco: arhitekt ti lahko naredi tudi popis del.
#41
Prava pot je res, da najprej poiščeš arhitekta, ki bo potem sestavil ekipo projektantov. Grobo oceno investicije sicer lahko arhitekt poda sam, običajno pa ima za popis del zunanje sodelavce.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »