Objave: 3405
Teme: 44
Ocena:
34
No pa me popravi, če mislim da vse vem. Tole tvoje vezje je sestavljeno iz IR senzorja, tipke in elektronskega stikala s tipko. Deluje pa tako, da dajeta ali IR senzor ali tipka impulz elektronskemu stikalu, ki potem prižge luč z zakasnjenim ugašanjem. Luč seveda lahko prižgeš tudi s tipko na el. stikalu. Ampak to ni tisto, o čemer smo debatirali.
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
Lej da ti dvignem ego. PRAV IMAS, ti si car. Lp
P.s. ce prav nimas ampak ok
Objave: 8197
Teme: 2
Ocena:
14
Včeraj sem pozabil dopisat še:
za kaj hudiča bi sploh rabil aktivirat senzor s pomočjo tipke, če te le ta "vidi" in vklopi luč? Logika?
Objave: 4974
Teme: 8
Ocena:
3
Sto ljudi, sto čudi.
Ni vse belo kar je črno
Objave: 110
Teme: 6
Ocena:
0
Še zame prosim podobno okoli luči, stikala in senzorja, saj mi je električar rekel da ne gre ker imam samo trožilni kabel, rabil bi naj petžilnega:
- Imam zmontirano stropno luč zunaj pred vhodom, ki se jo od znotraj prižge s stikalom (on/off)
- Rad bi, da bi se luč poleg možnosti vklopa in izklopa s stikalom, v temi vklopila samodejno s senzorjem gibanja. Torej da se v temi v vsakem primeru ob zaznavi gibanja vklopi, ne glede na pozicijo stikala, hkrati pa da jo lahko kadarkoli vklopim (ko senzor ne zazna gibanja oz. ni nikogar pred vhodom)
Se da ali ne (brez trganja instalacij)? Kaj rabim?
Hvala
Ocena:
34
Tako, kot si si ti zamislil, ne bo šlo. Potreboval bi vsaj 4 vodnike, če PE ni potreben. Ampak kjer je želja in denar, se da skoraj vse. Šlo bi z brezžićnim stikalom in aktuatorjem. Obstoječe stikalo odstraniš in pošlješ fazo direktno v dozo svetilke. Tam vgradiš aktuator, na mesto prejšnjega stikala pa namestiš brezžičnega. Samo to je dražja varianta.
Ocena:
34
Ja, če ima od razvodnice do stikala 3 vodnike, kar pa dvomim.
Ocena:
14
Pa saj avtor piše, da ga ima - trižilni kabel... pa nekje se ti je en drat "uštulil".
Objave: 110
Teme: 6
Ocena:
0
arbajter, hvala
luč sicer ni z dvojnim kvadratom, je pa locirana v loži pod streho in v zavetju, razen zračne vlage ni druge nevarnosti.
Bo treba najt koga ki bi to napravil
Lp
Ocena:
14
Če je luč z kovinskim oziroma prevodnim ohišjem jo MORAŠ ozemljiti. Ne glede, kje je zmontirana. V tem primeru potrebuješ četrti vodnik ali pa če se spustiš v "goljufijo" in ohišje luči povežeš na nulo (ničenje).
Objave: 353
Teme: 7
Ocena:
0
kot je arbajter napisal deluje s tremi žicami, jaz imam tako narejeno brez težav,...
lahko pa pač investiraš v novo luč, da boš na varni strani s tremi žicami,... heheh