Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Renovacija kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renovacija kopalnice
#1
Pozdravljeni, sem nov na forumu. Vem, da je podobnih tem že ogromno, a bom zaradi boljše preglednosti odprl novo. Brez zamere. :wink: Pa začnimo..

Je 60cm kanaleta zadosti za 120x80 tuš? http://digitshop.si/izdelek_TUS-INOX-OD ... URE-600-mm Kako globoko je treba štemati v tla za takole (70mm+padec)? Kakšen mora biti padec? Sifon je bil sedaj pri vstopu v tuš, kanaleta je verjetno bolje, če je pri steni, tako da je treba narediti nov sifon oz. ga prestaviti. Pod ploščicam imam talno gretje, se bojim, da ga bo treba odstranit zaradi štemanja. Bolj razmišljam, bolj se mi dozdeva, da je izvedba s kanaleto za novogradnjo, pri adaptaciji imam kup pomislekov (prestavljanje sifona, grelna preproga). Če fliknem potopno kad odtok ostane isti, dodatno štemanje za padec ni potrebno, grelna ostane notri.. Iz prve roke naj pove nekdo, ki je delal to s padcem kako se je lotil zadev in malo svetuje, prosim. Tongue

[Slika: 20150531155422.jpg]
#2
Mislim, da bo grelna preproga talnega (električnega) gretja ustavila projekt štemanja v tla. Zelo dvomim, da ti bo v primeru štemanja ploščic uspelo ohraniti nepoškodovano grelno preprogo. Sanacija poškodovanega mesta na preprogi je sicer mogoča, ne pa tudi, da bi jo del odstranil in prevezal skupaj brez enega dela te mreže. Impedanca bi tako lahko kar precej padla in posledično bi prišlo do pregrevanja preostale grelne preproge in prej ko slej tudi do uničenja le te. Srednji izolativni ovoj, med grelno žico in opletom bi se pregrel in tako bi prišlo do kratkega stika med opletom in grelno žico. Z "urarsko" natančnim štemanjem se tisti del grelne preproge sicer da odkopati, vendar jo moraš ohraniti v celoti. Grelno žico lahko sicer kako drugače prerazporediš kot je bila do sedaj, v nobenem primeru pa jo ne smeš krajšati. V informacijo - sestava grelnega kabla: v sredini se nahaja grelna žica, ta je obdana z izolativnim ovojem, okoli tega je navit oplet, kateri je vezan na ozemljitev, vse skupaj pa je prevlečeno z mehansko bolj odpornim zaščitnim ovojem. Če se pogovarjamo o električni grelni preprogi. Obstaja podoben sistem vodne grelne mreže, le da je v tem primeru na lepljivo mrežo nameščena tanka alkatenasta cev debeline okrog 7 mm.
#3
Da bi se lotil takšnega posega, moraš odštemati obstoječo obzidano kad, ter zadeve kar konkretno poglobiti, npr nekatere kanalete imajo minimum 8cm visino, potem pa se min 1% do 2% padca. Ker je odtok sedaj pripravljen za tuš kad s to višino, nimaš nobenih možnosti vstavit kanaleto in pravilno priklopit sifon, če neboš štemal ven tlakov in našel ustrezen priklop kjer boš dobil padec.

Drugače pa: ne se hecat s takimi posegi in vgradnjami plastičnih kanalet za 40eur. Ne potem čez dve leti jokat.
#4
Jaz bi vgradil pravotkotno tuš kad ( cena od 120 € naprej).
Odstranil bi ploščice na steni v tušu, ter dal nove. Namesto plastičnih vrat, bi uporabil kaljeno steklo. Malo dražja opcija. Samo si pol miren naslednjih 30 let.
Sam nebi nikoli vgradil tako slabe kanalete. Kakovostne kanalete so krepo dražje od 40 €.


Priložene datoteke
.jpg   tuskad.jpg (Velikost: 16,52 KB / Prenosi: 5622)
#5
Sem malo prespal zadevo in se odločil, da grem res raje na plitvo kad kot je ta na sliki. S kanaleto je v tem primeru preveč komplikacij. Kad-plastično ali keramično? Steklo bo verjetno z drsnimi vrati na obeh straneh kot je bilo do sedaj. Se mi zdi tako najbolj praktično. Ima kdo izkušnje s češkim izdelovalcem kadi in stekel Riho? Naj bi bila zadeva malo cenejša od Kolpe in na višjem nivoju.. Talnih ploščic ne bom metal ven, čez stenske pa se bo dalo nove.
#6
Končno sem se lotil projekta.. Kaj priporočate, akrilno ali keramično kad? Razlike je cca. 70€. Če ima kdo Kolpino kad lahko napiše tudi model in kako je zadovoljen. Debelina stenskih ploščic bo 8mm, priporočate hidroizolacijo pri tušu? Hvala.
#7
Kolpa liti marmor je super zadeva. Ne kupuj akrilno v nobenem slučaju.
#8
Mi smo kopalnico renovirali tako. V obstoječi monta plošči so bile stare cevi kjer, ko smo jih odstranili, pogledala velika luknja (v cigli). To luknjo se da uporabiti za sifon.
Uporabili smo kolpasanovo Flamenco 160x80 akrilno tuš kad in steklena drsna vrata Virgo. Strošek el. talnega gretja pa ni tako visok da ga ne bi mogel še enkrat vgraditi, sploh v primerjavi z vsemi deli v kopalnici Smile


Priložene datoteke
.jpg   2017-05-20 21_25_58-20170517_184759.jpg - IrfanView (Zoom_ 596 x 794).jpg (Velikost: 64,42 KB / Prenosi: 3568)
.jpg   2017-05-20 21_30_07-IMG_1707.JPG - IrfanView (Zoom_ 596 x 794).jpg (Velikost: 70,04 KB / Prenosi: 3566)
#9
Zanima me kje ste kupili in koliko ste plačali za steklena drsna vrata Virgo?
#10
Mislim, da jih boš najceneje našel na ideo.si. Torej kaj so plusi in minusi marmorne kadi proti akrilni?
#11
Naša drsna so bila 530€ v kolpa san. Morate biti pozorni namreč ni marmor ampak liti marmor ki je kot sem razumel spet neka umetna masa, podobno kot akril. Točne razlike ne poznam, je pa pri akrilu potrebno biti pozoren pri vzdrževanju, namreč je občutljiv na čistila ala cilit bang in podobno. Keramika je zakon, vendar je jaz v takem formarmatu nisem uspel dobiti.
#12
Kopalnica je v kleti, ima okno, 5m2, zato so dobrodošle ploščice svetlejših odtenkov..

Danes se šetam po Bauhausu in zagledam najlepše ploščice od vseh kar sem jih do sedaj videl, cena smešna. Si rečem "to je to". Še dobro, da sem našel temo o Gorenje ploščicah. Gre za serijo Dream, je ta serija problematična? Ma raje sploh ne tvegam, ker me kar zmrazi ob branju, so pa stenske Coffee res božanske:
http://www.gorenje.si/izdelki/keramika/25-x-60/dream

Druga izbira so poljske Paradyž serije Adaggio, ima kdo izkušnje z njimi:
https://sklep.paradyz.com/kolekcja/adaggio-adago/1173

Z enim učem gledam tudi Gres, od Argente serijo Batim:
http://www.argentaceramica.com/catalogo/BATIM

In Dualgres Monestir, model London in Modus White
http://dualgres.com/category/wall-tile/30x60/

Te dvoje so seveda skoraj še enkrat dražje, cca. 20€/m2.

Vesel bom vseh predlogov, napotkov kam iti pogledat, katero serijo ste kupili pred kratkim itd. Hvala.
#13
Kaj pa naj bi bilo narobe z Gorenje keramiko?
#14
Določenim serijam pokajo glazure ... Večinoma pastelni odtenki, ni pa nujno.
#15
azuprej Napisal:Kaj pa naj bi bilo narobe z Gorenje keramiko?

viewtopic.php?f=36&t=66646&hilit=plo%C5%A1%C4%8Dice+gorenje

Škoda, ker mi je ta kombinacija res všeč. Ve kdo kje bi dobil podobne ploščice v Ljubljani od drugega proizvajalca?

[Slika: img20170527170918.jpg]


Skok na forum:
Zadnje novice