Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Še ena kopalnica - obnova

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Še ena kopalnica - obnova
#1
Pozdravljeni!
Obračam s ena vas s prošnjo za kakšno idejo pri prenovi kopalnice.
Obstoječa kopalnica (skica v priponki) je bila na novo narejena leta 1999, vse še čisto v redu funkcionira, tudi z estetskega vidika še lepo zgleda.
In zakaj bi potem sploh kaj prenavljala, a ne?

No, zato ker je šel pralni stroj ven iz kopalnice. Aja, še to naj povem, da obstoječih odtokov in inštalacij ne bi drastično premikala.
Ostaja mi torej prostor, zato sem razmišljala o:

1. Umivalnik: trenutno je nameščen klasičen umivalnik, pritrjen v steno. Pod njim je čisto navadna omarica. Rada bi imela večji blok, podaljšan na mesto kjer je sedaj pralni stroj, mogoče zidan, z nadpultnim umivalnikom. Tu naj povem, da je okno v višini 115 cm od tal, polica je široka dobrih 30 cm, če ta podatek kaj koristi (zunanja stena je 50 cm).
2. Tuš: obstoječa klasična tuš kad s tuš kabino 80x80 mi je malo nepraktična (kad višine cca. 10 cm, klasična). Razmišljala sem, da bi naredila tuš na ploščice (ali kako se že temu reče), malo večjih mer, a za to vem, da je potreben kar velik poseg.
3. WC ostaja kjer je, ravno tako radiator in vrata.
4. Bide skoraj ni v uporabi, zato sem razmišljala kako bi bilo glede vgradnje pisoarja (sin odrašča) in priklopa zanj namesto bideja.

No, zaenkrat sem se spomnila toliko, če pa je potrebno, me pa kar pozovite in bom dodala.

V kolikor mi bo kdo podal kakšen predlog, se pa že vnaprej zahvaljujem in sem za vsako idejo hvaležna. Sama namreč ne vidim rešitve, ki bi mi ustrezala.


Priložene datoteke
.jpg   Kopalnica - trenutno stanje-page-001.jpg (Velikost: 108,4 KB / Prenosi: 2877)
#2
Pozdravljena,

1. Keramičar/zidar ti lahko zelo lepo in uporabno po meri izdela pult (npr. iz Wedi materiala), na katerega se montira večji eleganten umivalnik.

2. Suhomontažna kad s tušem 80x80 je zelo nepraktična, na vašem mestu bi izbral kakšno 100x100 (preveriti točno mero do okna), ali pa kakšno pravokotno 90x100-120 (mogoče zamenjati odpiranje vrat v tem primeru)
Tuš večjih mer na ploščice (s talno ali stensko kanaleto) je super ideja, imaš pa s tem večji poseg, saj je potrebno rušiti obstoječe tlake in zaliti nove. Za izvajalce to ni problem, vedi pa da je finančno malo več.

3. WC ostaja kjer je, ravno tako radiator in vrata.
V primeru, da se odločite za rušenje tlakov se odloči za talno ogrevanje in eleganten majhen kopalniški radiator za sušenje brisač. (rušenje tlakov v primeru topplovodnega talnega, električno gre pod keramiko).

4. Vgradnja pisoarja ni velik poseg, poviša se obstoječi odtok od bideja in dovod hladne vode. Pri tem je dobra in lepa rešitev, da je dotok vode in iztok podometni, sepravi v celoti skrit za pisaorjem.


Glede na to, da nebi veliko predelovali obstoječih inštalacij, jih v primeru pisoarja namesto bideja neboste rabili ogromno, v primeru tuša na keramiko ali vgradnje tuš kadi (namesto zoba 10-15 cm, zob nekaj cm) pa je to večji poseg in resna adaptacija.


Lp
#3
Najlepša hvala za odgovor.

Za tuš bo verjetno prišla v poštev kakšna pravokotna kad, le večjih dimenzij (pravokotna), novejšega dizajna (nižji rob).

Super, da za pisoar ni velik poseg.

Malo sem šla pogledat te Wedi plošče in se mi zdi kar zanimiva zadeva. Zanima me, ali je kdo tu na forumu, ki je kaj takega naredil sam doma in bi bil pripravljen malo podeliti izkušnjo. Nekaj sem iskala, vendar sem dobila le zadeve v zvezi s stenami, balkoni, napušči, terasami....
Kot sem zgoraj navedla, bi jaz potrebovala t.i. kopalniški blok z nadpultnim umivalnikom, spodaj bi naredila kakšen predal, polico, z vratci, ipd...

Dobrodošla bo vsaka ideja ali informacija. Hvala
#4
Si bom malo sposodil temoWink

V kopalnici pod tušem imam zmontiran box za podometno tuš armaturo-tisti okrogel "mešalni Ventil" al kaj jeSmile
Zdaj pa brskam kakšno armaturo bi kupil in vidim da imajo nekatere tudi pršilec na cevki.
Kam je tisti nastavek zmontiran,Ali je v kompletu s termostatskim oz navadnim ventilom ali bi bilo potrebno ze prej nastimati priklop za to rocko na slaufu?
Ker sem pozabil kaj smo takrat z vodovodarjem se zmenili,zdaj se mi pa zdi da bi mi bilo zal,ce nebi mogel imeti tistega prsilca na slaufu Smile


Skok na forum:
Zadnje novice