Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Umivalnik po meri

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Umivalnik po meri
#1
Zanima me ali je kdo od vas dal izdelati umivalnik po meri? V kopalnici bi imel zgornji del elementa v enem kosu iz kompozitnega materiala, nekaj podobnega kot na spodnji sliki (dva umivalnika 60cm širine, celotni sestav cca 240-250cm širine):
[Slika: al-rio-de-janeiro-studio.jpg]

Gledal sem že na IdeaGroup in tudi videl v salonu izdelek v živo, vendar mi njihova oblika umivalnika ni pretirano všeč, zato iščem še kakšno alternativo.
#2
Kerroc ali kak drug umetni kamen oz. kompozit bo rešitev. Glede na to, da se narediti kuhinjski pult z umivalnikom na tak način, bi šlo tudi za kopalnico. Samo cena ne bo lepa.
#3
Kolikor vem iz izkušenj, so umivalniki iz Kerrocka tipski in ti ga ne naredijo po naročilu.
#4
Vprasaj pri Paliski
#5
iz marmorja ali granita ga lahko daš izdelati
#6
Umivalnike ali kuhinjska korita iz Kerrocka delajo po naročilu - dimenzija in barva. Preverjeno!
#7
Imaš precej dragih in oddaljenih opcij in dve bližnji in cenejši: odkorakaj najprej v Kolpin salon in se pozanimaj o kompozitnem pultu iz kerrocka. So pa kar se oblikovanja in prenosu tega v serijsko proizvodnjo malo počasni (slika ali sejemska postavitev je zanimiva, kupiti pa je včasih težko), in če se tam ne moreš dogovoriti za tip umivalnika, imaš v podobnem cenovnem razredu rezervno možnost, Kolpino hrvaško ločeno vzgajano dvojčico Aquaestil, ki pa ima podobne umivalnike tistim na tvoji sliki v serijski ponudbi.

http://www.astone.hr/incline-415x330x120-uo29?lang=hr
#8
Pozanimaj se še pri kamnosekih za umetni/tehnični kamen ali quartz (npr. Silestone, Endistone, Quarella, ...)
Kamnosek nabavi ploščo v ustrezni debelini in potem izreže obliko.

http://www.houzz.com/photos/4401613/Cae ... om-seattle

http://www.stone-tech.com.au/applications/bathrooms.htm
#9
Kot so ti že zgoraj omenili - kontaktiraj Kolpo in se dogovori za ponudbo za umivalnik iz Kerrock-a. Izdelajo lahko oblike kakršnekoli si boš zaželel, tudi barvnih možnosti imaš ogromno.
Če potrebuješ kontakt točno od Kerrockovega inženirja, ki pride in pobere mere, naredi načrt in ponudbo mi napiši zs.

Lp
#10
smrček Napisal:Umivalnike ali kuhinjska korita iz Kerrocka delajo po naročilu - dimenzija in barva. Preverjeno!


Kje in kdo?
#11
smrček Napisal:Umivalnike ali kuhinjska korita iz Kerrocka delajo po naročilu - dimenzija in barva. Preverjeno!
Ja in ne. Naredijo ga v barvi po izbiri, pri obliki in velikosti samega korita pa ne gredo ravno za vsako naročilo v izdelavo novega kalupa. Vkolikor se ga da sestaviti iz ravnih plošč (kot tisti na sliki v prvem prispevku v tej temi) in kombinacij korit, ga morda tudi lahko še zlepijo skupaj. Zato je treba v salon in povprašati, ali bi se dalo priti skupaj glede želja. Podobno velja tudi za vse silgranite in druge kvarčne pulte.

Znajo pa s tem delati tudi (nekateri) mizarji, ki bodo znali tudi narediti stvar cenovno ustrezno prej kot kamnoseki (nalepi tanko ploščo na drugo ploščo oz. naredi ustrezno konstrukcijo, kamnoseki so navadno bolj vešči debelih in dragih plošč :wink: ).
#12
Nekaj časa nisem bil prisoten na forumu, saj sem bil prezaposlen z gradnjo Smile No sedaj ko se nam je življenje končno umirilo, sem našel tudi nekaj časa, da sporočim končni rezultat, da si bo znal še kdo pomagati s podobnimi željami.

Naredil sem kot ste mi svetovali - obiskal prodajni salon Kolpe, kjer sem izvedel da jim stvari iz Kerrocka po meri izdeluje podjetje iz Vodic, ki ima proizvodnjo 4km stran od mojega naslova. Tako da sva se z ženo oglasila pri njih, predala želje in čez 14 dni dobila prav takšen umivalnik kot sva si ga zamislila Smile

Takole nekako je izpadlo:
[Slika: img0034.jpg]

[Slika: img0115.jpg]

Glede na to, da sva sama izbirala globino, naklone itd.. do zadnjega nisva vedela ali bo umivalnik tudi funkcionalen, koliko bo špricalo, pa se je izkazalo, da so bile skrbi odveč, saj se je odlično izkazal. Po dobrem letu uporabe lahko tudi potrdim, da je material kot tak odličen in se vrhunsko čisti.
#13
Cena? Če ni skrivnost....
#14
urosbe, kakšna je cena teh umivalnikov po meri, takšnega kot sta vidva naročila, in kateri leseni del pohištva imata(proizvajalec, model?).
#15
Glede na to, da gre za izdelavo po meri, se cena prilagaja od projekta do projekta, saj verjetno več faktorjev vpliva na končno ceno. Konkretno v najinem primeru dvojni umivalnik 1.180€+DDV, manjši pa 460€+DDV. Vsekakor dražje kot klasika, ki jo izbiraš v katalogu, pa hkrati pol ceneje kot kakšen designerski umivalnik poznane blagovne znamke, ki so nama padli v oči na sejmu. Mineva dobri 2 leti odkar uporabljamo umivalnike in material je res super - bi definitivno še enkrat izbrala enako.

Spodnji del omare (torej leseni del) je bil prav tako narejen po meri iz strani mizarjev, je iz masive-hrast. Glede na to, da je imel proizvajalec umivalnika že izdelane načrt-skice, so jih le poslali mizarjem, po katerem so nato dimenzijsko uskladili še spodnji del. Tudi ta del zelo varira od mizarja - pri nama je bila najcenejša ponudba 610€ (tega sva tudi izbrala), najdražja pa 1.980€ (ja, tak razpon med mizarji za identično stvar, pri vseh uporabljena isti model Blumovih vodil za predale).


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »