PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Schluter Ditra - Kje kupiti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, se še kje lahko kupi v Sloveniji omenjeno membrano, razen v Novem mestu - GranitCommerce?
Vem, da sem jo tudi iskal v Sloveniji, itd.

Nazadnje naročil preko ebay-a in prejel v treh dneh in to ceneje.
Tudi jaz kupujem ditro preko ebaya. Trgocev Logatec ima sicer na zalogi nekaj podobnega od drugega proizvajalca, ampak jaz bolj zaupam ditri, ker se mi je preverjeno dobro obnesla v praksi. Razlika med ditro in tisto drugo folijo je ta, da se pri ditri lepilo v kvadratne žepke zagozdi mehansko (oblikovani so po principu spoja na lastovičji rep kot ga poznamo v mizarstvu). Ta druga folija ima pa kosmato površino, na katero lepilo prime z adhezijo, mehansko se pa ne zagozdi v žepke, ki so okrogle oblike. Ne trdim, da ta folija ne služi namenu, le ditri zaupam bolj.
Terakota, na osb suhi plavajoči estrih sem že namazal mapelastic (2x) + mrežico + tesnilni trak. Dam še ditro za miren spanec?
Nikar. Ditra košta cca 15 €/m2 in se uporabla le za specifične namene.
Sem mislil da je osb plavajoče kar specifično, kar se tiče polaganja keramike. Spodaj je sicer podkonstrukcija iz letev 5x8 na njih pa penasti samolepilni trak - knauf.
Pod nogami deluje stabilno.
Sem spregledal, da je podlaga OSB. Jaz bi dal na OSB samo ditro, brez hidroizolacije. Ditro bi priklamfal z jeklenimi sponkami, ali pa prilepil z poliuretanskim lepilom. V tvojem primeru si ne bi upal lepit kar direkt keramičnih ploščic, čeprav si dal na OSB najprej hidroizolacijo.
Torej dam sedaj čez hidroizolacijo še ditro, ki jo lepim z PU lepilom. Potem pa normalno naprej lepilo keramika... ?
@Terakota, po tvojih spletnikih sem videl, da si za diletacije šel čez vse možne tehnike, manjka mi samo tehnika: del ploščice na eni strani diletacije na lepilo, druga stran na silikon. To mi "prodaja" moj keramičar.

Imaš glede tega ti, ali pa kdo drug kaj izkušenj? Se to obnese? Pri tej tehniki mi je všeč, ker ni potrebno brusit estriha za debelino membrane in iskat to membrano po svetu.
Cheba, Morda bo v redu, morda ne. Sam še nisem probal in preveril, kaj se zgodi recimo šez pet let. Ko sem ugotovil da se ditra obnese, sem nehal iskati boljšo rešitev. Če že moraš, potem uporabi raje poliuretanski kit, ne silikonskega.
Kakšen je pa problem pri silikonskem?
Silikon je vglavnem namenjen za tesnjenje, ne za lepljenje (včasih se tudi uporabi oz. zadostuje, v kolikor ni kaj posebnega; prvotno pa ni namenjen temu - še posebej pa ne "navadni/poceni" silikoni). Za lepljenje se večinoma uporabljajo PU lepila, Epoxy lepila, MS polimeri,...
Vprašanje, če je funkcija lepljenja za ta primer sploh potrebna. Del ploščice je tako z lepilom prilepljen na estrih, drugi del bi pa neka elastična masa morala samo podpret. Brez občutnega ugrezanja, da ne pride do ukrivljanja oziroma loma pri obremenitvi.
Glede na zelo majhno razliko v ceni bi osebno raje kupil PU lepilo kot silikon (če ga nimam), saj tisti 2-3 eure razlike ni tako dosti... sicer pa "najbrž bo tudi tako uredu"... kdo ve, včasih je vredu, včasih ni...
Zdravo,

po tleh polagamo keramične ploščice v imitaciji lesa (granito gres, 150x25x0,1). Dnevni prostor se nadaljuje v kuhinjo, vmes pa je ravno diletacija. Sam bi rad, da se ploščice nadaljujejo (da tečejo) in niso prerezane. Rešitev bi lahko bila Ditra? Keramičar s tem še ni delal, zato bi vas prosil za pomoč. Kakšen je postopek oz. kaj mi svetujete. Katero lepilo je potrebno uporabiti in kako se pripravi podlaga? (brušenje 3 mm itd...)

Tukaj slika prostora. Diletacija je označena z rdečo.
Najdaljši del ploščice, ki sega preko diletacije bi bil 125 cm, najkrajši 25 cm.
Ali to pomeni, da moramo ditro položiti 125 cm na vsako stran (levo in desno) od diletacije?

Hvala.

Priložene datoteke
.png   2016_12_24_11_38_20_KK_TLORISNA_DISPOZICIJA_1_.pdf_Foxit_Reader.png (Velikost: 55,19 KB / Prenosi: 1713)
1 2
Iskanje po temi