Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Cene montažnih hiš

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cene montažnih hiš
#46
seveda so. piše za tretjino večje zanimanje. domnevam da že sama tretjina ni dovolj in da zanimanje ni enako odločiti se. saj jaz sem se tudi zanimala, dlje od tu pa ni prišlo. pozabila je še napisati, da montažke dihajo. Je pa vse skupaj nivo IR panelov in njihovega PRja, kar je škoda. Se mi vseeno zdi, da imajo montažne hiše drugače več za ponuditi kot takle slab PR.
#47
Folk je pogruntal vključno z mano, da se jim ne da jebat z fušerji in gradbinci. Jaz sem dobil ponudbo za zidano 190.000 + 10 % nepredvidljivih stroskov, Lumar pa 185.000 + 20.000 za temelje... Zdej pa naj vsak racuna
#48
Revija Delo in dom + vse ostale revije tega tipa so čiste plačane PR edicije kamuflirani v kao poučne članke.

Kar se tiče različnih načinov gradnje vidim zadevo na grobo !! tako:

1. če imaš cekin in malo časa za realizacijo je izbira montažna
2. če imaš cekin in mal več časa je izbira zidana na ključ
3. če imaš več časa kot cekina je izbira zidana v lastni varianti...bolj ali manj

Jaz sem (žal) v varianti 3 bom pa zato spacal pasivo z materiali višjega ranga za ca 500/600 EUR/m2 (brez zemljišča in okolice) to pa je tudi nekaj
#49
Tody Napisal:Folk je pogruntal vključno z mano, da se jim ne da jebat z fušerji in gradbinci. Jaz sem dobil ponudbo za zidano 190.000 + 10 % nepredvidljivih stroskov, Lumar pa 185.000 + 20.000 za temelje... Zdej pa naj vsak racuna

Koliko je to na m2?
Svoj čas pri meni :
1. Zidana pasivna na ključ z na koncu izbranimi materiali 1050€/m2, pa recimo 1100€/m2, ker mislim, da je odokativno ocena bila prenizka (je pa eno pasivno naredil za 1030€/m2)
2. Montažna NEH s slabšimi materiali, ne samo steno (okna, vhodna vrata, talne obloge, notranja vrata, ipd) 1250+€/m2

Na koncu delali vse izvajalci, vendar sem jih "sama iskala" in koordinirala in končna cena 935€/m2 na neto kvadrat. V praksi je pa to pomenilo, da je polovico hišo kompanjonov od tistega zgoraj omenjenega zidarja delalo, druga polovica pa podizvajalcev enega bolj znanih skeletasov pri nas. Tako da prav nekega hudega iskanja pa zbijanja cen pa tak tudi ni bilo, V prvem planu je bila dobra izvedba, na kar se človek zanese tudi pri kakem lumarju. Da ne dela vsak salabajzer, ki se javi.

Veliko lufta je tu... Definitivno ga je pa še nekaj več, če sam kaj delaš. Velja tudi za montažne hiše, saj se le ta dobi tudi kot zgolj "zunaj zaprt objekt", pa lahko tudi nekaj razlike človek naredi. Od tam dalje se lahko čara na 101 način kot pri zidani.

Je pa res, da če bi dobila kolikor toliko podobni ponudbi za enako stvar (ne pa toliko več za slabšo), bi pri nas stala montažna hiša, čeprav imam raje cegu. Montazerji so res vpeljani v te razne na ključ zadeve in imajo že dobre in preverjene podizvajalce v kolikor jim je to cilj, ki spustijo vse pa pridejo, ko je treba in že vnaprej ves, da bo šlo vse kot ura.

Kar je mene bolj kot cena zmotilo je pa nabijanje:
- Večja energetska učinkovitost
- Večje udobje
- Naravni materiali (z opeko ni nič narobe, pol daš pa tudi lahko volno gor, tiste njihove osbjke in to pa tudi no comment)
- natančna gradnja
- Več stvari dorecemo pred gradnjo (prosim?)
- montažne hiše se med seboj razlikujejo po tem da so NEH, nizkoenergijske in plusenergijske (zidane očitno teh razredov nimajo, so večinoma, kot v nadaljevanju beremo, 15L)
- In nek opis zidane hiše ki bi pokruria za 1000€ več kot montažna o kateri ne vemo pa nič

Sram bilo montazerja, ki je ta članek naročil. To ni PR v smislu malce olepšane resnice in zamolčanja slabosti, ampak direktno laganje. Razlika ni tako zelo subtilna.
#50
No, saj podobni PR zmazki goriških in drugih opekarn, betonarjev itd. niso bistveno drugačni. Če kdo nasede temu pač njegov problem in problem medijske nepismenosti oz. splošnega stanja neizobrazbe, lenobe itd.

Za našo so bile ponudbe med 150 in 190 (~110m2). Montažna ali cegli ne igrajo vloge v tej ceni, so bili kar vsi zmešani v tem rangu.
#51
In zato kljub užaljenosti ostajamo, ker smo ven pokukali samo geografsko - na Balkanu. Seveda povsod nategujejo, vendar je ključna razlika a je to sprejemljivo ali ne, odnosno se preganja nategune ali šikanira nategnjene.
#52
150 m2 na ključ vse razen pohištva
#53
se pravi tutto kompleto 1366€ na neto kvadrat. je tukaj kaj subvencije še nazaj. mojih 935€/m2 je s subvencijo nazaj.
#54
Tody Napisal:Folk je pogruntal vključno z mano, da se jim ne da jebat z fušerji in gradbinci

Ah, ko naletim na gradbince montaznih his, ki delajo bp in brez reklamacij, se ta prva podpisem...

Mnogokrat je pac realnost zgolj ta, da majstri delajo, investitor gleda z roba parcele, ker itak je na kljuc in ga boli, nadzorni je "en res dober" ki ga zrihta proizvajalc montazne bajte. Naprej pa odvisno od zajeba. Ce je velik, so reklamacije, v nasprotnem primeru pa "kar ne ves, ne boli".

Zalim, montazke gor ali dol, ampak da meni pri 130 k€ za 110m2 montirajo pocinkan pleh namesto zunanjih okenskih polic.... Ne privoscim te scene nobenemu komercialistu...

Kar se pa racunanja tice, lahko dam kvecjemu primerjavo, da se za mojo klasiko 140m2 p+m cifra 200k€ omenja na koncu. Torej, parcela, papirji, komunala, hisa komplet, pohistvo, okolica, asfaltirana dovozna pot. Komplet koncano.
#55
pa dej od izkopa dalje do nošenja pohištva notri. to se primerja, konec koncev te parcela, okolica in kuhinja enako stane ali je hiša montažna ali zidana ali iz sladkorne pene.

pa kaj je to za ena cifra. na ključ. delajo izvajalci po cenah za navadne smrtnike ali za protiusulge oziroma iz kolegialnosti ipd. kolikor vem, si v tem poslu in najbrž tudi če sam ne premikaš ceglov, ne plačuješ enako kot mi ostali. drugi imamo pa pri svojem fohu bolj denarnici prijazne cene. pa kaki rang hiše je. vedno je fino primerjati primerljivo na vseh frontah, če ne je vse skupaj izguba časa, nekdo ki se odloča, pa ne dobi prav nobenih uporabnih informacij.
#56
2017. Največji bili najbolj ugodni (na ključ). 150m2 cena na ključ 150k minus subvencija eko sklada 13k ter cca isti znesek dodatka za dvig kvalitete materialov (ploščice, prstni odtis, parketi itd . ). Lp
#57
to bi bil bržkone Marles? jurja neto kvadrat? to je pa že ok. moja cifra zgoraj omenjena je od Marlesa. za NEH (2,5L), osnovne neke talne obloge tam do 20€/m2 z ddv, obična vhodna vrata, malo slabša okna kot so zdaj, strešna tudi, obična notranja vrata, vse stene bele, osnovna elektroinštalacija (pač ena luč na sredi sobe pa par štekarjev in vtičnic, nobenih stenskih luči, predpriprave za alarm in kamere, utpjev v sako sobo ipd, kar je načeloma poceni, ampak še vseeno cevi in žic gre takoj lahko 2x več), pač večje ali manjše malenkosti, ki nanesejo.

p.s.
je plata tu zraven ali še posebej?

za jurja na kvadrat bi meni marles delal. pa čeprav govorimo o 16,5k€ razlike.
#58
Cena je brez subvencije. Gre se za tole hiško https://lumar.si/hisa/linea-d-150

Pač ponudniki zidanih stvari so se mi izkazali kot nezaupanja vredni ljudje, ker tistih 10 % je samo osnovno. Če se bo pa kaj sproti pokazalo pa oni ne morejo rečt.

No vsaj Lumar se je do zdaj odlično odrezal. Kako bo na koncu pa še sporočim.
#59
87k€. V ceni vsteto: izkop, zidava, drenaze, streha, okna, vrata, komplet strom, voda, talno, kanalizacija, tlaki, ometi, knauf, tc, keramika, laminat, beljenje, fasada, kopalnice ( komplet). Izolacija na talni plosci 15 cm, izolacija streha 35cm, izolacija fasada 20 cm. V ceni niso vsteta zunanja sencila. p+m, 8x10 m.

Res sem iz foha, samo zal ne takega. Delam izkljucno za industrijo/infrastrukturo, pa se to le jeklo in ab. Z obrtniki nimam posla. Niti eden od izvajalcev ni bil iz kroga sluzbenih poznanstev. Vsi izvajalci z racuni. Gornja cifra je z davkom. Sami smo le polagali hi pritlicja in ti pred tlaki, ker je stromar malo meckal, izvajalec tlakov pa malo prehiteval, pa se vodovodar se je moral zguzvat vmes.


Skok na forum:
Zadnje novice