Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Cene montažnih hiš

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cene montažnih hiš
#1
Se odločam za gradnjo montažne hiše.
Malo me je presenetilo, da marsikje obljubljajo gradnjo hiše od 600-700€/m
Toda, ko pošlješ povpraševanje, pa cena takoj zraste krepko čez 1000€/m
Recimo, odločam se za gradnjo med 90-100 kvadrati. najcenejša ponudba je bila cca 87.000€ za nekaj več kot 90 kvadratov(z toplotno črpalko).

Kje me hočejo "nateg***"?
Predlagajte, na koga se še lahko obrnem za dobro hiško?
In seveda poceni. Več kot 80.000€ nisem pripravljen dat(toliko znaša moj predračun).
vaše izkušnje?
#2
Na koga pa si se do sedaj obrnil?
Cene montažnih hiš, na ključ, se gibljejo nekje od 800 do 1500 ali morda več/m2.
Ponavadi se v kvadraturo vštejejo tudi vsi nadstreški, ne le notranja bivalna površina.
Končna cena je odvisna tudi od materialov, ki jih izbereš za notranjost, napr.tlaki,...
Če želiš res le najcenejšo ponudbo, morda kontaktiraj Juting d.o.o.
#3
Do sedaj sem gledal ponudbe Juting,gm-hiše, Brugor.
#4
Naj ti torej postavijo hišo za 80 jurjev.
Verjetno ne bo taka, kot bi ti rad, nekaj pa bo zraslo.

A to ti misliš 80 s cer(s)arjem vred? Ne bo kaj dosti za ta denar. Poleg vaju bo plac še za kakšnega psa, otrok raje ne delajta dosti.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#5
mk5795 Napisal:Kje me hočejo "nateg***"?
Predlagajte, na koga se še lahko obrnem za dobro hiško?
In seveda poceni. Več kot 80.000€ nisem pripravljen dat(toliko znaša moj predračun).
vaše izkušnje?

Nategnil te je tisti, ki te je prepričal da je to realen denar za montažno hišo... Za ta denar boš ali zidal (ti osebno) ali šel v stanovanje. Da bi pa gledal kako hiša raste...do neke mere, do konca zrasla pa ne bo.
#6
v neposredni bližini je delalo tole podjetje LuksM . ne spoznam se na različne izvedbe montažnih hiš/materiale itd....ampak v njihovem ceniku govorijo o 250-400eur/m2.. če kaj pomaga Smile

lp, S
#7
Z DDV ali brez?
#8
Že neštetokrat je bilo tudi pojasnjeno, da je najcenejša gradnja hiše s kvadraturo okoli 130-140 m2 P+M v odnosu cene na m2 gradnje.

Hiša velikosti 90-100 m2 pač ne bo pod jurja / m2 vseljena na ključ.
#9
1000 na m2 je kar realna cena, oz. raje več
#10
Morda malo sarkastično.....
naša hiša je bila čez 1.300 €/m2, gradnja hitra, vseljeni tik -tak, nobenih problemov z izvajalcem.
Znancem se je to zdelo odločno preveč, njihova je na papirju stala cca 800 €/m2, gradijo jim jo že več kot 2 leti, problemov za izvoz, firma večkrat pred bankrotom, letos tudi še ne bodo vseljeni..... če sploh bodo kdaj..... je bila pa "poceni".......
#11
Ne vem, zakaj bi bilo to sarkastično....
Tako kot je bila vaša "hitra" za 1300 €/m2, je njihova "poceni" pri večletni gradnji....
Poznam tudi koga, ki je bila "poceni" pri vselitvi po 1,5 letu (klasika). Brez problemov z izvajalci. Pa tudi nekoga z ceno preko vaše, ki so ga obrali do kosti, sami problemi, izgovori in nategovanje. Tako kot se znanci "tolažijo" z ceno, se vi "tolažite" s hitrostjo in bp izvajalci.
Pač različni parameti različnim ljudem različno pomenijo. Enim čas, drugim problemi in usklajevanje z majstri, tretjim €.
#12
Čas gradnje, predvsem pa njegovo podaljšanje, močno vpliva na končno ceno kvadratnega metra, a si večina tega niti izračunati ne zna. Gre za 'strošek vezanega kapitala'. Če si dal 100k€ za parcelo in napol zgrajeno bajto, ki pa se nikakor ne dokonča, lahko na prst rečemo, da se vsako leto plača kaka dva jurčka obresti na kredit (pa tud če si imel denar v žepu!).
Tega skoraj nihče ne prišteva k stroškom gradnje.
Sem še vedno pristaš tega, da se mora hiša zgraditi kar se da hitro. Ni vedno najceneje, je pa prijazno do živcev investitorja.
#13
20 letni kredit je 20 letni kredit. Obresti plačuješ, pa če živiš v hiši ali pač ne. Zato je blesavo, da to šteješ k stroškom gradnje. V kolikor gradiš na keš, si pa teh vprašanj sploh ne postavljaš.
#14
No to ni čisto res, če nekje plačuješ najemnino je še kako važno (v finančnem smislu) koliko časa se reč gradi pred vselitvijo. Ravno tako če imaš izposojen ali lasten denar na kupu - se ga da bolj ali manj uspešno oplemenititi.
#15
Taav Napisal:20 letni kredit je 20 letni kredit. Obresti plačuješ, pa če živiš v hiši ali pač ne. Zato je blesavo, da to šteješ k stroškom gradnje. V kolikor gradiš na keš, si pa teh vprašanj sploh ne postavljaš.

Taav, odločitev za gradnjo montažne hiše je predvsem hitrost gradnje in že v naprej precej natančno predviden čas "odlivanja" kapitala.

V našem primeru smo imeli praktično na dan točno določene faze gradnje in termine plačil.
4 leta nazaj so bile obresti za vezavo denarja na bankah solidne, tako da smo lahko že z "špekulacijami" vezanih vlog precej oplemenitili svoj denar.

Z možem sva se odločila, da stanovanja v Ljubljani ne bova prodala, temveč ga čimprej oddala, glede na 2 najstnika nam bo še kako prav prišlo, raje sva vzela nekaj kredita.
Ko je bila hiša pokrita sva začela iskat najemnike, 2 meseca pred predvideno vselitvijo smo imeli podpisano pogodbo z njimi.
Vsak mesec zamude nam bi "odnesel" 800 € najemnine plus tekoče stroške.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »