Opremljanje doma > Kopalniška oprema
WC nas prav divje jezi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WC nas prav divje jezi
#1
Ja, vem, duhoviteži že špičijo svinčnike... :mrgreen:

V novem (rabljenem) stanovanju imamo WC znamke Aquart, takšen, kjer sta školjka in kotliček spojena v eno. Nabavili smo novo desko, edino v vesoljnem Mariboru, ki je bila komajda dovolj dolga (rob školje še vedno nekoliko štrli izpod deske). Glavni problem pa je, da deske ni mogoče dvigniti in jo nasloniti na kotliček, ker sama pade nazaj - ali je "predebel" kotliček, ali pa deska za nekaj mm.

Ustreznejše deske preprosto ni dobiti - naše vprašanje: ali je možno zamenjati kotliček, ki je primontiran na školjko?

Znanci, ki so pred leti nabavili takšne wc (menda je bilo hudo v modi), so imeli vsi po vrsti razne reklamacije... :evil:
#2
:lol: :lol:

Tudi na mojo WC školjko "paše" samo ENA deska. Pritrditev samo iz zgornje strani v pripravljene odprtine.

Ni druge - vse kar se prodaja po štacunah - odpade.

Za točno določen model WC-ja naročil desko v Italijo.

Verjetno tebi ne ostane NIČ drugega.
#3
Ljudje to rešujejo z dekorativnimi neodim magnetki.
#4
Da te potolažim, midva imava povsem navaden WC ... tisti iz merkurja, ki jih malodane na kg prodajajo ... sem si rekla, na tole čist nič dizajnersko školjko bo pa ja pasala vsaka deska ... jok brate ... nanjo paše samo tale iz spodnjega linka, da je kolikortoliko poceni (okoli 40-50€), jo pa reklamirajo prav za take primere kot je tvoj, torej ko je kotliček tako blizu, da klasični pokrovi ne ostanejo odprti (glej WC deske z odmikom): http://www.mizarstvo-arnez.si/wc.htm ... imajo jih pa v Merkurju.
Več glav, več ve ...
#5
Berghaus, se sliši fajn...ampak to pomeni, da mora biti eden od magnetov pritrjen na desko, kjer se sedi... Sad (da bi se ta "prijela" na pokrov, ki ga je mogoče brez težav nasloniti na kotliček, le deska sama se "prevaga" nazaj.)
#6
Vzami dvokomponentno lepilo in kupi magnet pa ga prilepi na zgornjo stran deske. Če je kotliček iz PVC na kotliček nalepi jekleno ploščico in stvar je rešena.
#7
Predvidevam, da se jezi tudi nad desko (delom z luknjo) in ne samo nad pokrovom :wink:
Več glav, več ve ...
#8
Jaz imam tudi en drago plačan wc, ki se mu je hitro uničila deska in prav tako ne vem zakaj čutijo proizvajalci tako hudo potrebo po menjanju dizajna vsako leto, da potem tlačiš neke grde deske gor, ker originalne morajo biti itak vse 'nestandardne'.
Naj se gredo solit.
Lp, furbo
#9
Boplan, magnet na deski, kjer "uporabniki" wc-ja sedijo...nalo hecno, no... Tongue

Anja, nad pokrovom se ne jezimo, ker se ga da lepo dvigniti in nasloniti na kotliček. Le deska se ob dvigu rahlo nasloni in potem takoj tresne nazaj...gospodje, ki niso dovolj emancipirani, da bi lulali sede :wink: , se pritožujejo, da morajo z eno roko desko gor držat, medtem ko... :mrgreen:
#10
To pa zato, ker imajo majhne :oops:
Sicer pa tud tole pomaga (nič magnetkov):


Priložene datoteke
.jpg   kljuka_elast.jpg (Velikost: 6,1 KB / Prenosi: 2118)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#11
A to pomaga proti "majhnim" ali proti padajoči deski Smile Smile Smile
LP,
Samojed
#12
... jaz sem mislil za pokrov... Big Grin
#13
Boplan, pokrov sploh ni problem, lepo se nasloni na kotliček. Deska pa se "prevaga" spet naprej.

Svoj čas smo problem rešili tako, da smo s pokrova odstranili dve majhni "nožici", ki sta držali distanco med pokrovom in desko. V tem primeru pa se ju ne da odstraniti...Živel napredek!
#14
V kolikor sta deska in pokrov enako velika, bi morda pomagalo, da odstranite pokrov in obdržite desko - bo imela malo več prostora zadaj. Če pa je pokrov že sedaj precej krajši od deske pa to ne bo imelo vpliva.


Če imate še kje originalno wc desko morda lahko dobite ustrezen nadomestek po naročilu (zgoraj med prvimi posti je Anja prilepila link).
#15
Po nekaterih lokalih naredijo tako nalašč, da dedci ne morejo scat po deski, ampak uporabijo bide.

V tvojem primeru pa naj se usedejo kot ženske, pa ne bo treba deske držat med ciljanjem...


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »