Kar naredi dom > Dom in male živali
Iščem psička (samico)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iščem psička (samico)
#1
Na vasi imamo velik vrt 6000m2 okoli hiše. Iščemo samičko, po možnosti v tipu volkca, se pravi nemški ovčar, malamut, hasky ali katera mešanica od teh.
Psička bo imela idealne ževljenske pogoje, svobodo na velikem vrtu, bivanje v hiši po želji in za družbo višavskega terierčka.
Če slučajno kdo ve za mladičke in imajo samičko naj mi javi lahko tudi na zs.

[Slika: sTenisko.jpg]
#2
Daj poglej malo zavetišča...maš 1000 psov takih in drugačnih, tudi mladičkov Wink


LP
#3
Tako je.
#4
Strinjam se.
#5
Mislim, da eni kar nekaj napišejo samo, da napišejo.
OK azil kao ni da ni. Pokazite mi samičko staro do 7 - 8 mesecev v azilu in da izgleda v tipu no?
Post je namenjen tistim, ki morda imajo doma ali vedo za kužiko. Ne pa poglej tu poglej tam...

Sedaj
me pa zanimajo naslednji odgovori, koliko bodo še v smislu teme
#6
Mi eni tudi finančno podpiramo zavetišča, ker se vi eni po določenem času naveličate psov in mačk, tako da lepo prosim.
#7
Človek je postavil vprašanje na katerega pričakuje odgovor. Če nimate kaj pametnega povedat se ne oglašajte ! Kaj ima sedaj tu veze moraliziranje okrog zavetišč.
#8
In od kje ti ideja, da Furman odmetava svoje pse in mačke po naseljih? Ali si to navrgel le zato, da se ve, da nek drobižek namenjaš zavetiščem, in si zato upravičen do klamfanja v tri krasne?
Lepo prosim.
#9
auditor, a je morda predlagana napotitev na zavetišča nespametna?
#10
pa saj vsak ve, da obstajajo zavetišča in tudi vsak vidi pluse in minuse.

odgovori me spominjajo na blagajno v kakšni trgovini, ko vprašaš, ali lahko plačaš s kartico, pa ti prodajalka reče, da je možno tudi z gotovino...
#11
Lepo je napisal kašno željo ima in če jo kdo lahko izpolni jo naj. Menda ni iz Lune ,da ne bi vedel ,da obstajajo zavetišča.
#12
Vsem tistim, ki se držijo teme HVALA z velikimi črkami.
Pametnjakovičem pa samo tole danes je na našo veliko žalost odšla na drugo stran mavrice naša 15let stara nemška ovčarka. Reva se na koncu ni mogla niti dvigniti da bi jedla ali pila in je bilo vsako zavlačevanje muka zanjo in za nas. Veterinar jo je prišel v stanovanje uspavat, družina pa je v joku ( i nebo je plakalo ) skopala grob in počivala bo na naši zemlji. 15let je lepa doba za nemško ovčarko. Pa še njena slikca v spomin. Kala moja midva se pa vidiva na drugi strani mavrice.
[Slika: DSC08517.JPG]

Kako je bila navezana name pa še spodnja slika, ko sem na sprehodu zlezel na lovsko prešo, je hotela za mano, žena jo je slikala in komaj sva jo prepričala da je šla dol, ker s 5 metrov ne vem kako bi jo po lojtri dol nesel. bila je tudi na Rašiškem stolpu, kdor ga pozna ve da je malo psov, ki bi šli gor. Ampak Kala je bila nekaj posebnega.

[Slika: DSC06844.jpg]

Nikoli je nismo parili, bila je sterilizirana, prav tako je steriliziran naš maček in če bi vsak tako poskrbel za svoje živali, azili sploh nebi bili potrebni.
Na primer na Gmajnicah imajo in nudijo v posvojitev (ne zastonj) tegale kužka, ki je star 12let. Pa kdo je tu nor? A da si ga nabavim in po letu, maksimalno dveh ga dam evtanazirat in bom spet jokal?
http://zavetisce-ljubljana.si/niko243/default.aspx
Ne ne gospodje, do kužike bom prišel zagotovo, ker brez psa nisem bil od rojstva in želim, da skupaj preživiva čim več časa, pri moji starosti, če nabavim mladička je velika možnost da greva skupaj na drugo stran mavrice.
Admin naj pa temo zaklene, ko bo čas se bo mladiček sam pojavil, sem prepričan.
#13
Furman krasen pes. Da ti je sledila po lojtri, je pa skoraj neverjetno. Moja novofundlandka se je še kovinskih rešetkastih stopnic bala. In petnajst let je za psa super starost. Mojo je pri štirih letih pobrala ciroza jeter. Po dolgem času se spet oziram za psom. Tokrat gledam srednje velike pasme, predvsem ovčarje, ki niso tako nagnjeni k raznim dedno pogojenim boleznim. Pa spet bo psica. Pozdrav v Kot, rojstni kraj moje tašče Smile.
#14
Moj tretji je šel po petnajstih in pol. Četrtega dobil v zavetišču Horjul, ker sem en mesec gledal oglas z pripisanim: oddamo nemškega ovčarja starega deset mesecev, ni primeren za čuvaja. Tisto zadnje me je kot kinologa zmotilo, da sem (hvala bogu) poklical. Tako sta s prejšnjim preživela skupaj njegovega zadnjega pol leta. Ga je že stari naučil "reda", koga je treba oblajat in koga ne. Kot sem že drugje napisal, avto in pes morata biti nemška. Ajde, za avte morebiti ne drži v celoti, za pse pa kot pribito. Ko "nemcu" nekaj na uho šepneš, samo še pokima ne, da je razumel...
Tako da, Furman, tudi v kakem zavetišču se sem ter tja najde kak vrhunski pes, morebiti ne ravno ta hip, če pa boš malce gledal oglase pa zagotovo. Če kdo nima "odpora v glavi" do psov iz zavetišč. Bom malce kolege pobaral, če kdo kaj ve.
#15
SinAbi Napisal:auditor, a je morda predlagana napotitev na zavetišča nespametna?

Moj komentar se ni nanašal na to. Moraš gledat zaporedje odgovorov. Predvsem tistega pred menoj, ker po navadi se brez citata oz. morebitne navedbe avtorja drugega posta, odgovarja nanj.

Doma pa smo tako drugače posvojili 11 let starega Baset-a Alfreda - tako, da s tem nimam težav.

Furman: lepega psa si imel in upam, da z naslednikom užiješ najmanj ravno toliko lepega.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »