Splošno > Sam svoj mojster
Montaža komarnikov na strešno okno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaža komarnikov na strešno okno
#1
Pozdravljeni,

Ker se baje bliža zelo vroče poletje in z njim tudi mrčes, že razmišljam o nakupu komarnikov za strešna okna Velux, ampak problem je ta, da je za 2 okna cena 300 eur (halo to ni normalo). Prosim, če ima kateri od vas izkušnje kako namestiti navadne mreže z ježki na strešno okno, zelo bi vam bila hvaležna?

Lp
#2
300€?
potem bolje, da nabavis klimo, okna pa pustis zaprta Smile
#3
Pri strešnih oknih je problem, da pride komarnik z notranje strani in zato ne sme biti fiksno pritrjen (sicer ni možna manipulacija z oknom). V bistvu pridejo v poštev samo rolo komarniki.
Malo poglejte po Bauhausu ali Obiju. Včasih imajo tudi oni kakšne podobne variante.
#4
Sem bil nekaj časa v mansardi s štirimi strešnimi okni. In iz prve roke povem da ni nobene pametne varjante.

Komarnik je montiran na notranji strani, kar je sicer ok dokler je okno odprto (zaradi komarnika ne more bit odprto na vse). Ko želiš okno zapret moraš odstranit komarnik... kar pa v primeru da imaš na drugi strani mrežice pomeni da gre vsa golazen v stanovanje.

Strešna okna v vseh pogledih hvalijo samo tisti ki jih proizvajajo in prodajajo. V praksi pa je to bolj slaba reč... če dežuje, če so žužki, če sneži, ko je sonce...
Če nimaš zunanjega senčenja poleti, si enkrat vzemi čas in pomeri temperaturo stekla... super vroč radiator ki ti prav lepo ogreva sobo, 70stopinj za šalo. Cena zunanje rolete pa več kot okno.... ob tem da kaj si storil z oknom če imaš roleto dol Smile
#5
Hvala vam, odgovarjam vsem trem: gt001 prenosne so stran vržen denar,ker moraš "nekam" odvajati vroči zrak, visoka poraba elektrike..."fiksna" mi je predraga, mirator se strinjam da pogledam v obi ali bauhaus za rolo komarnik, ampak ne vem če imajo takšno dimenzijo kot jo potrebujem 200 x 70, sem že iskala po netu pa jih imajo za 7 eur ampak žal manjše dimenzije.
SloCop okna so zelo kvalitetna ampak žal so vsi dodatki kot so rolete, komarniki... "absolutno predragi" Zunaj imam senčni rolo, ki zadrži veliko svetlobe in tudi toplote, ko pa je zunaj peklenska vročina pa žal pomaga samo zračenje v večernih urah. Dež nas ne moti, snega ni veliko in se takoj stopi. LP
#6
Ne dvomim da so okna kvalitetna, samo za na streho je strešnik in ne okno Smile To vsepovsod delamo kompromise, pa ne leti to nate, smo vsi takšni.

Povsem solidno klimo dobiš za par 100€ v šoping centrih, na bolhi pa tudi že za 100€.
#7
Se strinjam, da na trgu ni nobene pametne rešitve komarnika za strešno okno, zato sem problem rešil sam:
http://www.problemko.com/?qa=6/insects-a...oof-window
Svojemu namenu služi zelo dobro že od leta 2010.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »