Splošno > Sam svoj mojster
Montaža komarnikov na strešno okno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaža komarnikov na strešno okno
#1
Pozdravljeni,

Ker se baje bliža zelo vroče poletje in z njim tudi mrčes, že razmišljam o nakupu komarnikov za strešna okna Velux, ampak problem je ta, da je za 2 okna cena 300 eur (halo to ni normalo). Prosim, če ima kateri od vas izkušnje kako namestiti navadne mreže z ježki na strešno okno, zelo bi vam bila hvaležna?

Lp
#2
300€?
potem bolje, da nabavis klimo, okna pa pustis zaprta Smile
#3
Pri strešnih oknih je problem, da pride komarnik z notranje strani in zato ne sme biti fiksno pritrjen (sicer ni možna manipulacija z oknom). V bistvu pridejo v poštev samo rolo komarniki.
Malo poglejte po Bauhausu ali Obiju. Včasih imajo tudi oni kakšne podobne variante.
#4
Sem bil nekaj časa v mansardi s štirimi strešnimi okni. In iz prve roke povem da ni nobene pametne varjante.

Komarnik je montiran na notranji strani, kar je sicer ok dokler je okno odprto (zaradi komarnika ne more bit odprto na vse). Ko želiš okno zapret moraš odstranit komarnik... kar pa v primeru da imaš na drugi strani mrežice pomeni da gre vsa golazen v stanovanje.

Strešna okna v vseh pogledih hvalijo samo tisti ki jih proizvajajo in prodajajo. V praksi pa je to bolj slaba reč... če dežuje, če so žužki, če sneži, ko je sonce...
Če nimaš zunanjega senčenja poleti, si enkrat vzemi čas in pomeri temperaturo stekla... super vroč radiator ki ti prav lepo ogreva sobo, 70stopinj za šalo. Cena zunanje rolete pa več kot okno.... ob tem da kaj si storil z oknom če imaš roleto dol Smile
#5
Hvala vam, odgovarjam vsem trem: gt001 prenosne so stran vržen denar,ker moraš "nekam" odvajati vroči zrak, visoka poraba elektrike..."fiksna" mi je predraga, mirator se strinjam da pogledam v obi ali bauhaus za rolo komarnik, ampak ne vem če imajo takšno dimenzijo kot jo potrebujem 200 x 70, sem že iskala po netu pa jih imajo za 7 eur ampak žal manjše dimenzije.
SloCop okna so zelo kvalitetna ampak žal so vsi dodatki kot so rolete, komarniki... "absolutno predragi" Zunaj imam senčni rolo, ki zadrži veliko svetlobe in tudi toplote, ko pa je zunaj peklenska vročina pa žal pomaga samo zračenje v večernih urah. Dež nas ne moti, snega ni veliko in se takoj stopi. LP
#6
Ne dvomim da so okna kvalitetna, samo za na streho je strešnik in ne okno Smile To vsepovsod delamo kompromise, pa ne leti to nate, smo vsi takšni.

Povsem solidno klimo dobiš za par 100€ v šoping centrih, na bolhi pa tudi že za 100€.
#7
Se strinjam, da na trgu ni nobene pametne rešitve komarnika za strešno okno, zato sem problem rešil sam:
http://www.problemko.com/?qa=6/insects-a...oof-window
Svojemu namenu služi zelo dobro že od leta 2010.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »