Splošno > Sam svoj mojster
Montaža komarnikov na strešno okno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaža komarnikov na strešno okno
#1
Pozdravljeni,

Ker se baje bliža zelo vroče poletje in z njim tudi mrčes, že razmišljam o nakupu komarnikov za strešna okna Velux, ampak problem je ta, da je za 2 okna cena 300 eur (halo to ni normalo). Prosim, če ima kateri od vas izkušnje kako namestiti navadne mreže z ježki na strešno okno, zelo bi vam bila hvaležna?

Lp
#2
300€?
potem bolje, da nabavis klimo, okna pa pustis zaprta Smile
#3
Pri strešnih oknih je problem, da pride komarnik z notranje strani in zato ne sme biti fiksno pritrjen (sicer ni možna manipulacija z oknom). V bistvu pridejo v poštev samo rolo komarniki.
Malo poglejte po Bauhausu ali Obiju. Včasih imajo tudi oni kakšne podobne variante.
#4
Sem bil nekaj časa v mansardi s štirimi strešnimi okni. In iz prve roke povem da ni nobene pametne varjante.

Komarnik je montiran na notranji strani, kar je sicer ok dokler je okno odprto (zaradi komarnika ne more bit odprto na vse). Ko želiš okno zapret moraš odstranit komarnik... kar pa v primeru da imaš na drugi strani mrežice pomeni da gre vsa golazen v stanovanje.

Strešna okna v vseh pogledih hvalijo samo tisti ki jih proizvajajo in prodajajo. V praksi pa je to bolj slaba reč... če dežuje, če so žužki, če sneži, ko je sonce...
Če nimaš zunanjega senčenja poleti, si enkrat vzemi čas in pomeri temperaturo stekla... super vroč radiator ki ti prav lepo ogreva sobo, 70stopinj za šalo. Cena zunanje rolete pa več kot okno.... ob tem da kaj si storil z oknom če imaš roleto dol Smile
#5
Hvala vam, odgovarjam vsem trem: gt001 prenosne so stran vržen denar,ker moraš "nekam" odvajati vroči zrak, visoka poraba elektrike..."fiksna" mi je predraga, mirator se strinjam da pogledam v obi ali bauhaus za rolo komarnik, ampak ne vem če imajo takšno dimenzijo kot jo potrebujem 200 x 70, sem že iskala po netu pa jih imajo za 7 eur ampak žal manjše dimenzije.
SloCop okna so zelo kvalitetna ampak žal so vsi dodatki kot so rolete, komarniki... "absolutno predragi" Zunaj imam senčni rolo, ki zadrži veliko svetlobe in tudi toplote, ko pa je zunaj peklenska vročina pa žal pomaga samo zračenje v večernih urah. Dež nas ne moti, snega ni veliko in se takoj stopi. LP
#6
Ne dvomim da so okna kvalitetna, samo za na streho je strešnik in ne okno Smile To vsepovsod delamo kompromise, pa ne leti to nate, smo vsi takšni.

Povsem solidno klimo dobiš za par 100€ v šoping centrih, na bolhi pa tudi že za 100€.
#7
Se strinjam, da na trgu ni nobene pametne rešitve komarnika za strešno okno, zato sem problem rešil sam:
http://www.problemko.com/?qa=6/insects-a...oof-window
Svojemu namenu služi zelo dobro že od leta 2010.


Skok na forum:
Zadnje novice

V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
19.11.2019 ob 12:03:06
V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 23. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo dan odprtih vrat individualne hiše Lumar, katere... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »