Kar naredi dom > Dom in male živali
Kune

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kune
#1
Male živali, ki jih doma verjetno povečini ne želimo, povzroča nemalo sitnosti oz. škode na objektih , kot vozilih.
Že pred časom, sem hotel kupiti sprej ali elektronski odganjalec , pa zveš , da je bilo vse umaknjeno s prodaje, ker je živalica zaščitena.
Saj ji nočem žalega, niti ne strežem po življenju! Le v bližini (podstrešje, parkiran avto...) je ne želim imeti, ker dela škodo !
Država poskrbi za vse druge... bolje , kot svoje davkoplačevalce (tudi tiste , ki bi radi to bili, pa so tudi z njeno pomočjo propadla delovna mesta -pa pustimo to ob strani...!).
http://www.gozd-les.com/slovenski-gozdov...ali/divjad
Zanimajo me izkušnje postopkov in trajanja uveljavljanja škod, do izplačila škode povzročene od zaščitene divjadi pri različnih zavarovalnicah ali ZGS ? Npr.:
http://vsebovredu.triglav.si/okolje-in-t...ika-tezava
#2
Kuna ni zaščitena vrsta, temveč lovna vrsta. Odškodnino po zakonu lahko uveljavljaš:
- od lovske družine, če je škoda povzročena na lovni površini
- od Zavoda za gozdove, če je povzročena na nelovni površini (naselje, ograjeni vrtovi, itd).

Prijava mora biti v 3 dneh po nastanku škode.

Realno: RS blazno dolgo izplačuje škode - tudi pri večjih škodnih primerih (medved) traja kar nekaj časa. Kako reagirajo zavarovalnice - ne vem.

Kontaktiraj lokalno lovsko družino - kune se lahko ulovi v živolovko ter jih odpelje dovolj proč (vsaj 10 km). Je pa spomladanski čas leta neprimeren za razne "obrambne ukrepe". Kune bodo imele kmalu mladiče - torej so v lovopustu. Ni ravno humano mladičem odstraniti mamo - zagotovo poginejo od lakote.
#3
Pred leti je bila pri nas na obisku celo zimo. Povzročala hud ropot, naredila red med mišmi, markirala svoje ozemlje z iztrebki. So plusi in minusi. Enkrat sem prišel ponoči peš domov in sem ji vrgel kepo na streho. Od takrat je ni več.
Pred tem sem jo poskušal ujet brez uspeha v leseno živolovko, nastavljal sem radio. Pozneje sem kupil tudi ultrazvočni odganjalec na Conradu. Ne vem, če to kaj pomaga. Meni se zdi, da jo je pregnala kepa, ki sem ji jo vrgel. Bila je užaljena in je odšla.
#4
Mene pa zanima, če je kdo že probal z raznimi pastmi ki se prodajajo? Oziroma kako jo ujet? Ali pomaga strup za podgane, ki ga daš med kako hrano?
#5
Pomaga pes ,ki seveda živi izven hiše. Pa ni važno kateri samo ,da ni manjši od Kune. Pri nas je mir,od tistega dneva ko je prišel kuža k hiš. Pri nas živi svobodno brez verige, boksa v hiško gre če se mu pač je. Imel te el. pripomočke in Kune, sedaj imamo samo psa.
#6
@alsasaal: kune v leseno živolovko nikakor nisem uspel ujeti. Za kovinsko pa so mi že prej rekli, da notri ne bo šla. Je precej bistra živalca. Mogoče bi šla, če bi dal notri živo vabo (npr. mini zajca). Ampak to mi nekako ne sede.
#7
Sodelavcu je nosila kosti na motor avtomobila (pod havbo).
Eno noč je pod avto nastavil kamero, kuna je prišla, se zazrla v kamero, odšla in ni se več vrnila.
Očitno so kar zamerljive živali.
#8
Pepe Napisal:@alsasaal: kune v leseno živolovko nikakor nisem uspel ujeti. Za kovinsko pa so mi že prej rekli, da notri ne bo šla. Je precej bistra živalca. .

Jaz sem naredil kombinirano leseno in kovinsko. Vanjo pa sem ujel mačka :oops: Od takrat ne pride več blizu Big Grin
Predlani je pomendrala vse gredice, lani in letos pa samo markira teritorij.
#9
Tudi meni so letos ponoči totalno razčufale limonovec, potem pa so se spravile na sadike paprike in kumaric. Eno so iztrgale iz zemlje, s koreninami vred.
Sedaj pa jih ni več. Upam, da so se naveličale mojega vrta.
#10
Jo imamo (še kar) na podstrešju. Pride vsak dan med 4 in 6 zjutraj in oddide v popoldanskem oz večernem času. Škoda je (upam da bomo pri tem ostali) na uničeni izolaciji.

Poskusil z lučmi, radio, na kameri sva se parkrat srečala "iz oči v oči". Svetloba jo moti ampak ne dovolj, da bi šla - se samo preseli tja kjer je več sence.

Lovci posodili živolovko ampak je po posnetkih sodeč gladko šla mimo, kot da je ni tam. Poskusili z različnimi lokacijami brez uspeha.

Sedaj bom kamere preselil na okolico hiše, da dobim kje ima točko vstopa.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »