Gradnja in obnova > Napeljave
Odtok pomivalnega stroja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odtok pomivalnega stroja
#1
Imam problem z debelino odtočne cevi! Kolikšna bi bila lahko minimalna dimenzija? 40? 32? To vem, da varianta, da kar z odtočno cevjo od pomivalnega stroja narediš pregib (šlingo) na potrebni višini in potem daš podaljšek iz enake debeline cevi - da to ni v redu, ker nastane efekt "natege" in bi vsa voda iz stroja ven iztekla sama, ko bi črpalka samo prvič pognala vodo v iztok! Torej glede na to dejstvo me zanima, kakšna minimalna dimenzija odtočne cevi je potrebna?
#2
Saj navadno je odtočna cev vgrajena v pomivalni stroj, pač , kot vem ne rabiš nobene višine loviti elektromagnet zapre odtok, to je bolj pri pralnih strojih. Torej original odtočna cca 3 cm , pač priklopiš na sifon ali v odtok in voila, voda ne pobegne ven na natego, so tam elektroventili.
#3
Prvič slišim da bi v odtoku bil kakšen elektromagnetni ventil....
#4
Tudi jaz prvič slišim za elektroventile pri pomivalnem stroju??
Če bi bilo tako potem pomivalni stroj ne bi rabil, da je odtok na višini okrog 60 cm! Potem bi bil lahko čisto pri tleh???
Kot imam jaz informacijo je odtočna cev pač direktno povezana proti odtoku in ker je priključek za odtok višje - pomeni mora črpalka opraviti svoje!
Matofill - od kod ti ta informacija? Mogoče za kak specialni pomivalni stroj?? Pri klasičnih ne vem če je tako?
#5
Poglej vsak Bosch ima noter več elektromagnetnih ventilov in ko štarta pumpa za izčrpavanje vode, odpre ta ventil in enako z dovodom.

Točno vem, kaj vi mislite, da če ni na višini, lahko natega vodo ven potegne, ja vendar to je pri pralnih in ne pomivalnih strojih. Ne bom pa trdil za milion..., samo pri novem pomivalcu ni nikjer onega U nosilca, da bi lovil višino odtočne cevi, to je samo pri pralnih strojih.
#6
Zakaj bi pomivalec moral imeti odtok na 60 cm višine?
Nivo vode v pomivalcu je morda 20 cm od tal......
#7
Homer - stvar je v tem, da je višina odtoka narejena na 60 cm - vendar bi pomivalni stroj želeli postaviti malo višje (da se ne sklanjaš)! Sedaj pa je problem višje dati priključek za odtok zaradi prostora - ker da podaljšam cev 50 ne gre zaradi prostora! Mogoče bi šla 32 - pa sprašujem, če bi bila to dovolj premera!
#8
Odtok pomivalca se običajno priklaplja na sifon kuhinjskega korita.

Torej je tvoja bojazen da 35.ka ne bi bila dovolj odveč.
#9
Ja res je - tudi na sifon od kuhinjskega korita se priklaplja - če ni posebej narejen odtok. Toda v takšnem primeru ni bojazni, da bi nastal efekt "natege", ker je takoj od sifona - kjer se odtok obrne navzdol - naprej večji premer odtoka in ne more priti do tega, da bi zato "potegnilo vodo za seboj"! V primeru daljšega odtoka "mogoče premajhnega" premera pa - po fiziki - takšna natega lahko deluje, oziroma moti delovanje stroja!
Ne vem - samo razmišljam!
#10
Pozdravljeni.

Mi lahko prosim kdo pove, kolikšna je največja razdalja med pomivalnim strojem in odtokom? Navodil PS žal ne najdem več, bi pa rad stroj premaknil na drugo mesto, kjer bi bila odtočna cev dolga cca. 2m.

Bi to znal bit problem?


LP Jan
#11
Ne bom rekel neomejeno, a zagotovo nekaj metrov več ne bo imelo nobenega vpliva.
Sam sem med adaptacijami imel priklopljen pomivalni stroj kakih 6m daleč in ni bilo nobenih problemov.
Spoj tega podaljška cevi, pa le naredi temeljito, da ne bo kaka poplava
#12
Super, hvala za odgovor Smile


LP Jan
#13
Bom izkoristil temo. Kateri pomivalni stroj naj kupim, beko al gorenje. 15+let stari gorenje je crknil, pri novih gorenje pa menda ni vec take kvalitete...
#14
Današnja filozofija ni več taka kot je bila nekoč, ko se je pričakovalo "večno delovanje".
Danes so stroji narejeni, da delajo tistih +5 let brez okvar. Kar je nad tem, je super odlično, a kaka dražja popravila se ne splačajo, saj boš na koncu "suženj popravil".
Tehnologija gre tudi naprej in to je tudi razlog, da se staremu ne splača podaljševati življenje (novi stroji = manjša praba)
Beko ali Gorenje?
Več ali manj isti šmorn.

Pojdita z ženo pogledat po trgovinah, pa naj ona odloči kaj ji po funkcionalnosti bolj ustreza (pozor zlasti na zlaganje pribora).
#15
Hvala za odgovor, kaj pa bosch? Osebne izkusnje?


Skok na forum:
Zadnje novice