Objave: 322
Teme: 27
Ocena:
1
Se lahko malo razpišete o vrednosti točke za NUSZ po vaših občinah za letošnje leto? Naša velecenjena vukojebinska "opština" se je namreč odločila za več kot 100% povečanje napram lanskemu letu, pa me malo zanima kako je kaj drugje...
Objave: 5451
Teme: 33
Ocena:
0
aha, se občine že pripravljajo na nepremičninski davek oz kvazi izpad za naprej. vse, kar bodo s takšnim početjem naredile (skupaj z državo, če bo preveč požrta), bo odseljevanje iz njihovih področjih. samo ne vem, komu bodo potem colalai (pre)visoke komunalščine ipd.
pametne občine bi nižale zadevo, če gledajo dolgoročno..
Objave: 136
Teme: 3
Ocena:
0
Vrednost točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v občini znaša 0,000398 EUR mesečno.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem glasilu slovenskih občin, uporabljati pa se začne s 1. januarjem 2015.
Je enako od leta 2011. Kaj bo v 2016 se pa pustimo presenetiti...
Objave: 322
Teme: 27
Ocena:
1
Alex74, v kateri občini imate tako vrednost točke če ni skrivnost? Pri nas je namreč vrednost točke 0,001743 €....
Objave: 14
Teme: 0
Ocena:
0
Eno vprašanje za NUSZ za nezazidano stavbno zemljišče.
Kupil sem stavbno parcelo in konec 2014 je bil izveden vpis v zeljiško knjigo. Sedaj sem pa dobil za plačilo NUSZ za nezazidano stavbno zemljišče 200 EUR za 700 m2. To se mi zdi kar precej. Odločbo so mi poslali za 2016, lani mi niso poslali nobene odločbe.
Ali kdo ve od kdaj postaneš zavezanec za plačilo NUSZ za novo parcelo, ali naslednji dan od vpisa v zemljiško knjigo? Ali nimaš nič časa za izdelavo načrtov in pridobitev gradbenega dovoljenja? Kot sem bral odlok, pa z dnem ko pridobiš gradbeno dovoljenje nisi več zavezanec in si potem spet zavezanec, če se ne vseliš v 5 letih od izdaje gradbenega dovoljenja. Ko pa se vseliš, sporočiš občini in lahko zaprosiš za 5 let odloga plačila NUSZ za novo zgradbo. Kdo kaj več ve, kako je z NUSZ za nezazidano stavbno zemljišče ? Imam 15 dni čas za ugovor, se splača dati kakšen ugovor?
Še to: bral sem da v Ljubljani sploh ne izstavljajo odločb za NUSZ za nezazidana stavbna zemljišča , ker kao nimajo popolne evidence, na podeželju pa izgleda občine iščejo vsako priliko, kje se da kaj zaslužiti.
Ocena:
0
A mogoče kdo kaj več ve o NUSZ za nezazidano stavbno zemljišče?
Objave: 24
Teme: 1
Ocena:
0
Prebrano iz letosnjega izracuna vrednost tocke 0.005956
Objave: 393
Teme: 3
Ocena:
0
Mislim da sva midva plačala tudi sorazmerno tisto leto ko sva postala lastnika, pa nisem 100%,
Pri nas je vrednost točke 0,003518 se je pa po moje nekaj malega spremenila anpak ne preveč, lahko so samo zaokrožili ker skupaj plačava nekaj centov več kot lani, misli da je razlika manj kot 1 Eur
Objave: 11774
Teme: 16
Ocena:
28
Za nezazidanih 1200m2 lani 280 eur letos 310 vrhnika.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 12377
Teme: 192
Ocena:
8
Cim hitreje nek skret gor postaviti. Kaj mora stati da postane pozidano?
Moje vprasanje
Ali zadevo kaj spremenis ce 800 m2 parcele geodetsko razbijes na stavbo, nadstresek, dvorisce, vrt, sadovnjak.....
Sedaj imam celo parcelo pod stanovanjsko stavbo pa razmisljam kako znizati vrednost nepremičnine, vrednost nusz....
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
Hanzi,
praviloma so parcele, na katerih stoji objekt, nižje 'obdavčene', kot prazne parcele.
'Razbijanje' parcele na sadovnjak, vrt ... je brez zveze, ker se gleda samo, ali je na parceli objekt ali ne, vrste rabe zemljišč niso važne.
Objave: 12377
Teme: 192
Ocena:
8
Hvala za drugi del
Za prvi del sem pa ze rekel da naj cimprej postavi nek "skret" da si zniza nusz.. Sploh ce ne namerava se zidati kmalu.
Naj si postavi neko barako za orodje. Je to dovolj za " pozidano" parcelo?
Ocena:
0
Tudi mene zanima, če na parcelo postavimo enostaven objekt vrtno uto, ali potem ni več nepozidano zemljišče in ne bomo več plačevali NUSZ za nezazidano stavbno zemljišče ampak od objekta?