Splošno > Sam svoj mojster
Montaža LED TV 55" na 2jno knauf steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montaža LED TV 55" na 2jno knauf steno
#1
Zivjo


Na sihtu, sem dobil zadolzitev, da na kanuf(2jni mavec) steno v pisarni zmontiram 2xLedTv enega na drugega.

Gre za 55" (140cm) velika tvja, teza enega pa znese okoli 20kg.

Slišal sem ze za razne, kovinske vijačne in roža sistem vložke, pa me vseeno zanima ali bo potem 6x32 roža sistem vložek z vijakom držal (kar enih par bi dal).

Nekako so mi nekateri svetovali, naj nosilec privijačim direktno v kovinske profile ki so vmes med gips platami.- samo v tem primeru ne vem če "roža" vložek prav pride?


Hvala Vam za pomoč!
#2
če zadaneš profil, potem navadni vijak. Vprašanje je če lahko zadaneš... Če bosta TVja še na konzolah ki se odmaknejo v prostor je za preverit sile Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Aha, Hvala.

Sicer mi ideja z profili nekako ni všeč, mislim da bi namenski vložki bolj držali. Imam nek boscev detektor kovine lahko bi načeloma s tem dobil profile, ampak verjetno tudi niso v pravem razmaku za moj nosilec.

Konzele ni je navaden nosilec.

Hvala, Lp
#4
Bo držalo BP sploh če je dvojni knauf, pri nas v službi nonstop montiramo podobne zadeve. Nosilec boš pa težko zadel.
#5
Če pa hočeš biti res ziher, da ne boste nekega jutra vse na tleh našli, pa z zadnje strani odpri knauf steno in daj v njo kako odpadno dilo iveral ali kaj podobnega , potem bo res za 100% da ne pade dol.
#6
20 kg bi knauf moral držati sploh pa dvojni knauf s 6 vijaki ali koliko že.
Lesene ojačitve smo dajali za viseče školjke. Vendar tam mora zdržati 150 kg desca....

jaz sem žašravfal s 4 štirimi vijaki v enojni knauf (špaleta strešnega okna) nosilec za sicer samo 26 colski tv. Pa po treh letih še ni dol padel.
#7
Daj tele vložke not, pa greš lahko mirno spat, ne boš nobenega jutra vsega na tleh našel. Eden vložek ti bo v dvojni knauf plošči nosil 100 kg. Če daš štiri, lahko na njih obesiš trideset televizorjev. Pri uporabi na stropu pa mu nosilnost pade nekje za 40%, ampak ti tega problema nimaš. Bodi pozoren edinole pri nakupu vložkov (na priloženi sliki je vložek za enojno ploščo), obstajajo za enojno in dvojno knauf ploščo, vložek za enojni knauf v dvojnem ne boš mogel stisniti, oziroma se zadaj ne bo pravilno odprl. Dovolj bo vložek z vijakom M5 (nosilnost še vedno preko 300 kg pri 4 vložkih). Ni pa nujno, da so od Hilti-ja, dobiš jih tudi od Mungo-ta, pa Fisher-ja, so precej cenejši. Torej Merkur, Kalcer, itd.

http://shrani.si/f/S/qj/3BQkvAot/1/knauf-vlozki-1.png
http://shrani.si/f/15/Sr/34GMyQ3R/knauf-vlozki-2.png
#8
Hoj, jaz sem viseče omare vijačil v steno+profile z navadnimi spaxi..profil sem najdel, ker so narazen za 62.5 cm, začneš meriti od vogala....Na fino pa določiš razdaljo z bormašino z najtanjšim svedrom...če pogleda skozi zadaj ni profila, če pa ne si ga pa zadel:-) Kmečko, ampak če bo gor omara teh luknjic ne bo nihče videl:-). Tam, kjer mi pa gor visi zibka za tamalo sem pa v knauf in profil zvrtal luknjo in dal notri zvezda vložek (iz zgornjega posta). Če bo kaj dol padlo bo to celotna konstrukcija stene (al se bo pa vijak odlomu, kar bo prej).

Tistele 100kg+ obremenitve iz zgornjega posta pa z malo rezerve, sama stena ima nosilnost (konzlna obtežba) 70kg/m dolžine (http://knauf.voipex.si/tehnicni-listi/s ... %20WEB.pdf)
#9
@ VseJeZeZasedeno
Če si malce pregledal priložene tabele (v tem primeru govorimo o strižnih in ne nateznih obremenitvah) imajo skoraj vsi vložki od M5 pa do M8 pri dvojni knauf plošči obremenitve nad 0,5 kN (500 kg). Seveda se bo pri tej teži obešeni na en sam vložek prej "vdala" knauf plošča, to je res. Res je tudi, da proizvajalec Knauf svetuje obremenitev za vložke te vrste do največ 60 kg (pri stropnih je ta številka res manjša). Ker pa Hilti testira te svoje vložke tudi na kakšnih drugih mavčnih ploščah (nekatere so neprimerno bolj trde in imajo temu primerno tudi večjo nosilnost) si pač dovoli napisati ta podatek. Je pa tale debata brezpredmetna, saj je govora o obešanju enega televizorja teže 20 kg, katerega mora zdržati zgolj eden tak vložek in ne štirje ali celo "varnostnih" šest, pa tudi konzolna (pri kateri je določena obremenitev na "ročici" in je toliko in toliko oddaljena od stene) obtežba tole ni, ker se obremenitev nahaja vsega deset centimetrov od plošče vstran. Tako da se lahko pogovarjamo o kvečjemu čisti strižni obremenitvi, ta pa nosi neprimerno več, kot konzolna (za cca 150% več).
#10
@Cemmac, kako si rešil montažo?
#11
Pozdravljeni, imam lcd teze 12 kg in bi jo rad namesti na knauf, imam namenske vijake nimam pa testerja kovin.

bi bila dva vijaka dovolj.

Lp Robert


Priložene datoteke
.jpg   nosilec.jpg (Velikost: 216,66 KB / Prenosi: 3092)
#12
V bivši državi se je tester kovin našel na vsakem vogalu za drobiž. V kapitalizmu je zadeva res verjetno zelo draga in težko dostopna? (Magnet).

Passst. Podkonstrukcija je navaden pleh ..,

Poslano z mojega Nexus 9 z uporabo Tapatalk
#13
ne pa sej če je dvojni knauf drži vse, sploh pa če je na 4ih šraufih. kar obesi...
#14
Bo držalo brez problema!
#15
docrob
Dvanajst kilogramov na dveh vložkih ne sme predstavljat nobenega problema. Na sliki imaš kovinski vložek za dvojno gips ploščo. Če imaš enojno ploščo tisti vložek ne bo dober, ker se ne bo trdno zasidral v steno. Lahko uporabiš (kot je bilo že prišepnjeno) magnet, in ni potrebe, da je tako velik, da boš z njim "čutil" podkonstrukcijo, dovolj je že prav drobcen, na tisti knauf vijak, ki je četrt milimetra spodaj, se bo prilimal v vsakem primeru. Pa tudi kaki drobni opilki od fleksanja se na mestu, kjer je spodaj vijak, takoj oprimejo stene, če jih streseš ob steni. Ampak z magnetom boš rešil zgolj pritrditev enega vijaka, drugi bo spet v "prazno". Tako da mirno zvrtaj luknjo, kjer si se jo namenil narediti, ob tem boš tudi videl ali gre za enojno ali dvojno gips steno, če tega morda že ne veš. Noter ustrezne kovinske vložke in si zmagal.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »