Splošno > Sam svoj mojster
Preboj kamnite stene za vgradnjo vrat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preboj kamnite stene za vgradnjo vrat
#16
Za težko kamnito steno bi jaz prepustil delo strokovnjaku.
Nekaj je narediti okno skozi knauf, drugo je pa 50 cm kamnite stene, ki verjetno drži visoko težo?
#17
Odgovor je lahko splošen, kot je zastavljeno vprašanje. Ne vemo kaj se skriva v tej steni, iz kakšnega kamna je zidana in z kakšnim materjalom. Predlagam rezanje, kajti če je stavba stara in zidana tudi z večjimi skalami, se bo z štemanjem zrahljalo veliko okoli odštemane površine. Preklado je seveda potrebno vbetonirat, sam bi pa odrezal vsaj 15cm širšo odprtino in nato armiral tudi stranske obode, ne samo ometal...
#18
zrahljalo se bo v vsakem primeru Wink zabetoniraš nazaj okvir, pa je.
#19
Seveda se bo zrahljalo, ampak bistveno manj z rezanjem. Pred leti sem na naši stari štali širil vrata z hiltijem in macolo, posledično sem imel odprtino vsaj za 70 cm večjo na vsaki strani, saj so nekateri kamni bili dolgi skoraj meter, seveda glih na nepravem mestu Smile
#20
Točno tako. Se spomnim, nekje petnajst let nazaj je bilo v Škofji loki: za fasadno PMO omaro za števec je ratala skoraj tri četrt metra prevelika luknja, tudi v globino. Kot da bi vanjo treščil meteor, celi krater. Seveda je bila hiltica v akciji. Točno tako kot je kremenček napisal. Skala tam, kjer jo "nebi" smelo biti.
#21
Vprašanje glede rezanja stene: mojstri ponujajo diamantno rezanje, vedno pa je prisotna tudi voda. Ali obstaja kdo, ki pri rezanju stene uporablja zgolj aka odsesalni sistem? Sprašujem zase, moram narediti odprtimo za vrata, 1,5m x 2m, v obeh sobah pa je že parket....

vnaprej hvala za nasvet.
#22
Obstaja, seveda. Celotno skalno dvorano na lj gradu so mi zrezali na suho za potrebe ozvočenja in krmiljene RGB osvetlitve. Vendar je bilo navkljub tri stopenjskemu sesalcu velikem kot pol avta kar "prašno". Zakaj se pa vode bojiš? Saj se jo da ravno tako v veliki meri posesati, na tla se namesti lovilce in se jo iz tiste banjice sproti sesa.
#23
Če pride vmes kakšen kamen, ki je občutno predolg (levo ali desno) ga odrežeš do tam kjer je potrebo, s taveliko fleksarco.


Skok na forum:
Zadnje novice

Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
05.06.2020 ob 11:42:06
Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
Po uspešno izpeljanih obiskih iz naslonjača pri Marko Potrču, Mitji Petkovšku in Jakovo Faku, vas v podjetju Lumar v okviru... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »