Splošno > Sam svoj mojster
Preboj kamnite stene za vgradnjo vrat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preboj kamnite stene za vgradnjo vrat
#16
Za težko kamnito steno bi jaz prepustil delo strokovnjaku.
Nekaj je narediti okno skozi knauf, drugo je pa 50 cm kamnite stene, ki verjetno drži visoko težo?
#17
Odgovor je lahko splošen, kot je zastavljeno vprašanje. Ne vemo kaj se skriva v tej steni, iz kakšnega kamna je zidana in z kakšnim materjalom. Predlagam rezanje, kajti če je stavba stara in zidana tudi z večjimi skalami, se bo z štemanjem zrahljalo veliko okoli odštemane površine. Preklado je seveda potrebno vbetonirat, sam bi pa odrezal vsaj 15cm širšo odprtino in nato armiral tudi stranske obode, ne samo ometal...
#18
zrahljalo se bo v vsakem primeru Wink zabetoniraš nazaj okvir, pa je.
#19
Seveda se bo zrahljalo, ampak bistveno manj z rezanjem. Pred leti sem na naši stari štali širil vrata z hiltijem in macolo, posledično sem imel odprtino vsaj za 70 cm večjo na vsaki strani, saj so nekateri kamni bili dolgi skoraj meter, seveda glih na nepravem mestu Smile
#20
Točno tako. Se spomnim, nekje petnajst let nazaj je bilo v Škofji loki: za fasadno PMO omaro za števec je ratala skoraj tri četrt metra prevelika luknja, tudi v globino. Kot da bi vanjo treščil meteor, celi krater. Seveda je bila hiltica v akciji. Točno tako kot je kremenček napisal. Skala tam, kjer jo "nebi" smelo biti.
#21
Vprašanje glede rezanja stene: mojstri ponujajo diamantno rezanje, vedno pa je prisotna tudi voda. Ali obstaja kdo, ki pri rezanju stene uporablja zgolj aka odsesalni sistem? Sprašujem zase, moram narediti odprtimo za vrata, 1,5m x 2m, v obeh sobah pa je že parket....

vnaprej hvala za nasvet.
#22
Obstaja, seveda. Celotno skalno dvorano na lj gradu so mi zrezali na suho za potrebe ozvočenja in krmiljene RGB osvetlitve. Vendar je bilo navkljub tri stopenjskemu sesalcu velikem kot pol avta kar "prašno". Zakaj se pa vode bojiš? Saj se jo da ravno tako v veliki meri posesati, na tla se namesti lovilce in se jo iz tiste banjice sproti sesa.
#23
Če pride vmes kakšen kamen, ki je občutno predolg (levo ali desno) ga odrežeš do tam kjer je potrebo, s taveliko fleksarco.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »