Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Odpiranje dvoriščnih vrat z GSM

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odpiranje dvoriščnih vrat z GSM
#1
Naredil že pred časom za kolega, zdaj še ene par komadov, vsi delajo bp in opravljajo svojo nalogo! Večina služi odpiranju dvoriščnih vrat in ramp, par jih tudi vklaplja klimo/ogrevanje (ki se potem čez nekaj ur samo izklopi). Mogoče dobi kdo kakšno idejo, kam s starimi telefoni! Wink

http://www.ecat.si/sl/2014/08/gsm-door- ... a-gsm-mod/

Če pa koga še kaj matra, naj pa le povpraša ...

LP, g

p.s. Dobre ideje vedno pridejo prepozno ... Mogoče bi bilo napajanje motorčka za vibro dovolj, da se rele proži direktno (ali pa vsaj optokopler brez schottky diode in kondenzatorja).
#2
A ni ceneje kupiti fertik napravo za taka odpiranja oziroma krmiljenja? Cena je pod 30€. Jaz se tudi dotaknil nebi telefona in ga predeloval....
#3
Ne razumeš poante....
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#4
nekaj mene zanima pri teh gsm zadevah. a je nujno, da je v telefonu gsm kartico? se mogoče dobijo kakšne cenejše oz. namenske pri operaterjih za te zadeve (alarmi, rampe, sledilci ipd)?
#5
Da, Simobil ima pakete Simpl, kjer ni naročnine in plačaš po porabi, mislim pa da ima mobitel tudi nekaj podobnega, samo če se ne motim je neka mala naročnina poleg.
#6
Je pa fino da imaš napravo ki deluje na klic in ne na SMS, tako praktično nimaš stroškov...
#7
Sam uporabljam en paket pri Tušmobilu, ki je naročniški, a plačaš le dejansko porabo (naročnina je nula). Tako v tem primeru ne plačujem nič (saj modul vedno samo kličem). Predlačniški paketi so smotani, ker jih moraš vsakih nekaj mesecev polnit, pa še nabira se ti potem tist denar gor, saj ga nimaš za kaj porabit.

@arbajter:
Lahko prosim daš link do te naprave? Kar jih poznam so vse ranga 60-150 EUR (vsaj tukaj dobavljivi, verjetno bi se kak kitajček tudi dobil ceneje).

Lp, g
#8
http://www.ebay.com/itm/EU-plug-Cellpho ... 25ac92d0c0
#9
mucek Napisal:Sam uporabljam en paket pri Tušmobilu, ki je na naročnino, a plačaš le dejansko porabo (naročnina je nula). Tako v tem primeru ne plačujem nič (saj modul vedno samo kličem). Predlačniški paketi so smotani, ker jih moraš vsakih nekaj mesecev polnit, pa še nabira se ti potem tist denar gor, saj ga nimaš za kaj porabit.

@arbajter:
Lahko prosim daš link do te naprave? Kar jih poznam so vse ranga 60-150 EUR (vsaj tukaj dobavljivi, verjetno bi se kak kitajček tudi dobil ceneje).

Lp, g

Torej ni na naročnino ampak je naročniški Wink
#10
Fletno! Mi je všeč izvedba ohišja!
Bi bilo sicer za sprobat zanesljivost (se sprašujem, kateri GSM modem je notri za tak denar), ampak kitajčki me presenetijo vedno znova!

@SloCop: Tako je! Wink

LP, g
#11
arbajter Napisal:A ni ceneje kupiti fertik napravo za taka odpiranja oziroma krmiljenja? Cena je pod 30€. Jaz se tudi dotaknil nebi telefona in ga predeloval....
Kje pa? Vzamem takoj!

Najcenejša za katero vem je ranga 100€.
#12
TRIROG: A moj link malo višje ni ok?
#13
Link kaže na električno vtičnico, ki ni uporabna za dajanje signala krmilnemu vezju za odpiranje vrat. Konkretno me zanima zgodba predvsem za dvoriščna vrata, zato sprašujem...
#14
Kaj ne poveš Smile Še malo cenejše reč, kot mi je jasno uporabna z vsakim telefonom brez predelave, senzor svetlobe? Smile

http://www.ebay.com/itm/GSM-gate-garage ... 1ea331427d
#15
Še malo dražja ampak bolj lična reč Smile

http://www.ebay.com/itm/US-Phone-Calls- ... 1586933373


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »