Splošno > Skupinski nakupi
Skupna gradnja (dvojček)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skupna gradnja (dvojček)
#1
Pozdravljeni,

V roku (priblizno) pol leta nameravava z dragim kupiti posest in pričeti z gradnjo hiše.

Ker so posesti v želenem območju in primerni velikosti (400-600m2) predrage, sva se odločila da poskusiva s “soinvestitorjem”/”sokupcem”.
Torej iščeva nekoga, ki si želi dvojega dvojčka ali manjše samostojne hiše na parceli v velikosti 350 do 500m.
Ker bi sla rada malo ven iz Ljubljne (tako zaradi cen kot tudi zaradi betona) gledava celoten severni pas okoli ljubljane.. vse od Dola pri ljubljani pa do Vodic , Medvod… (Južni del odpade).
Plan je tak: skupaj kupimo parcelo (cca1000m2), jo razparceliramo (to lahko ze pred nakupom naredimo s pogodbo – zgolj in samo zato da ne bo kaksnih tezav)  si dovolimo 0m odmika pri gradnji ozirma na parcelah zgradimo dvojcka, do 3. Podaljšane faze bi bilo zelo fajn da gradimo skupaj (sicer bi en moral cakati drugega kar pa ni prijetno in fer) naprej pa vsk po svojih zmožnostih (seveda bi bilo siselno da tudi naprej vse delamo skupaj saj na tak način lahko dobimo kakšen količinski popust in pa več ponudb 


No, če je kaj takega komu v interesu… nisva zakomplicirana, vse ostalo pa lahko vidimo in rečemo ob kavici Wink

Lija.kondric@gmail.com
#2
Zdravo,
tudi midva razmišljava o tej opciji. Velikost enote dvojčka bi moral biti od 120-160m2 in pa lepa lokacija z dobro infrastrukturo. Glede gradnje se bolj nagibava k klasični (ne montažni). Ali je kdo na forumu, ki je podbno stvar že naredil in bi lahko povedal okvirni strošek izdelave na ključ cene/enoto, če je npr. parcela 100.000 eur.
#3
Lažje bo če boste sami nardili dvojček in potem polovico prodali. Graditi skupaj z nekom, kaj pa vem. 1000 in ena komplikacija.
#4
V španoviji še pes crkne. Zidaj sam!
#5
... al zidaš sam pa crkneš...zaradi financ
al pa v španovini in tud crkneš zaradi soseda

....
že Simič je reku....al šparaš do pentije in si kupiš streho nad glavo al pa jo kupiš zdej pa do penzije odplačuješ...

VEČNA DILEMA
#6
Zdravo,

če smem bi izkoristil temo in ponudil podoben skupen nakup zemljišča v Mariboru. Midva nameravava kupiti parcelo velikosti 1000-1200 m2 (po možnosti s hiško), ki bi si jo z nekom razdelila po dogovoru. Parcelo iščeva na območju centra in Pobrežja.
Sama gradnja niti ni predmet dogovora. Je pa seveda možnost, zaradi znižanja stroškov.
#7
Zivjo.

Tudi mi se odlocamo za gradnjo dvojcka v bliznji okolici Lj. Smo dve druzini. Zelimo si majhnega dvojcka - do najvec do 120m2 na enoto. Ali je zadeva izvedljiva za cca 300.000-320.000€ ce v to ceno stejemo tudi parcelo in dokumente (skupen strosek obeh gospodinjstev) ali smo sanjaci?
#8
Odvisno od parcele in "lastnega dela"...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
Zdravo,

tudi mi se zanimamo za gradnjo dvojčka nekje v Ljubljani. Imamo tudi nekaj zainteresiranih družin. Želeli bi velikost med 120 do 140m2, ne preveč daleč iz centra.

Lahko se slišimo na ZS.

Lep vikend!
Gorazd
#10
Pozdravljeni, iščeva par brez otrok, ki mu blokovski vrvež z vsakim dnem veča željo, da se umakne v prijaznejše okolje. Iščeva par za gradnjo dvojčka na področju Gorenjske - v okolici Kranja. V mislih imava Tupaliče, Visoko, Naklo, Cerklje, Zg. in Sp.Brnik, Glinje ...

V vsakem primeru pa gre za parcelo v zelenem, mirnem okolju, če se le da, ob / s pogledom na zeleni pas. Želiva si preprosto oz. racionalno gradnjo, brez frčad, strešnih oken ipd , a istočasno stavbo, ki je funkcionalna, kvalitetna in gre v korak s časom. Enota bi imela cca 90 - 100 m2. Pomemben nama je mir zato želiva tloris, ki nudi diskretnost in konstrukcijsko izvedbo, da ne slišimo sleherni korak na drugi strani.

Parcela naj bi bila velika vsaj toliko, da s parkiranjem ne spravljamo v zadrego obiskovalce. Prav tako je zaželen prostor za nekaj vrtnih gred za sproščanje in večjo teraso.

Sva na sredi 40-tih in nisva par, ki bi slonel na ograji in oprezal kakšen avto ste kupili. Niti naju ne bo zanimalo kdo je prišel na obisk. Bova pa z veseljem zalivala vajin vrt ali nahranila mačko in popazila na vajino hiško ko bosta z doma, če bosta želela.

Več na ZS ...

Bojan


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »