Gradnja in obnova > Energijski viri
Hrup toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrup toplotne črpalke
imam jo na balkonu, postavljeno kot ograjo...torej en del ograje predstavlja TČ.
Potem ti verjetno tresljaji preko ograje prehajajo v AB plošči in notri. Bi moral pritrdišča izolirati z gumastimi podloškami ali kaj podobnega.
@ef100179
Ker imaš TČ na balkonu, se ti tresljaji po plošči prenašajo v hišo. To seveda v notranjosti povzroča hrup.
Edino "zdravilo" je postavitev tč na gumijaste blažilce
[Slika: file_6.jpg]
Za res učinkovito blaženje tresljajev so oljni blažilniki zakon
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Ti gumijasti torej ne opravijo naloge?
Pusti čenče, preveri sam!
FWS HP Live
sassapo Napisal:Za res učinkovito blaženje tresljajev so oljni blažilniki zakon
Kaksen link? To bi pa res rabil.
Sam imam TČ postavljen na betonskem postolju, ločeno od hiše. Ko v neugodnih pogojih pri vklopljenem LN kompresor maksimalno dela, se čutijo neugodne vibracije, ki nastajajo zaradi visokofrekvenčnega hrupa, kljub temu, da ni stika z bajto.
Xavi...mislim da je to tudi pri meni...ni čutit tresljajov v podplate temveč zvok.....
rešitev za to mogoče neka predelna stenca med črpalko in Oknom-balkonskimi vrati (seveda samo za kakšeb dB zmanjala
Ali ve kdo kje se da dobiti tiste penaste prizme? Kolikor sem videl, bi se jih dalo nalimat na notranjo steno tč v prostoru kompresorja in elektronike.
http://www.plama-pur.si/sl/spletna_trgo ... on_plosce/

http://www.plama-pur.si/uploads/documents/plamafon.pdf

Lahko pogledaš tudi za tiste pene, ki jih fantje limajo v avte, ko rihtajo za boljši zvok. Tiste so boljše za izolacijo, medtem ko so plamafon bolj za absorpcijo.
Za izolirat notranje stene TČ bi morda bila za uporabit tudi tista podloga za pralni stroj, ki jo prodajajo v Bauhausu (ali Obiju?). Taka težka, črna. Bi rekel, da dobro uduši brnenje kompresorja.
Te piramidice sem pa jaz mislil nalimati na fasado za TČ, kjer se zdaj precej zvoka odbija. Edin izgled ne vem kakšn bo..
alanford Napisal:Kolikor sem videl, bi se jih dalo nalimat na notranjo steno tč v prostoru kompresorja in elektronike.
v neki debati o čisto drugi zadevi, mi je prijateljev znanec, ki je neke vrste tudi "znalec" oz. "dr." hladilne in prezračevalne tehnike povedal, da je pri Fujitsu-ju edini problem tehnična izvedba ventilatorjev oz. izrazil se je procentualno_70:30 (ventilatorji/kompresor) sedaj: "vrag si ga vedi" je kaj na tem ali ne...
Bi lahko rekel, da bo kar držalo.
Citat:Sam imam TČ postavljen na betonskem postolju, ločeno od hiše. Ko v neugodnih pogojih pri vklopljenem LN kompresor maksimalno dela, se čutijo neugodne vibracije, ki nastajajo zaradi visokofrekvenčnega hrupa, kljub temu, da ni stika z bajto.
Tudi sam imam betonski podstavek , ločen od hiše (TČ pa na gumi od štarta), prvo sem mislil povezavo v notranjost narediti z betonsko kanaleto. Vendarle sem tik pred ''zajci'' pomislil na prenos zvoka prek le te, ter sem dal le PVC cev namenjen el. vodom. Nobenih vibracij -zvokov. Kompresor pa itak dela le z eno prstavo :oops: :mrgreen: Tudi samega kompresorja se ne sliši, ker je ''piš'' ventilatorja močnejši v plus in minus zun temp. :mrgreen:
Najglasnejši zvok je odtaljevanje.
Citat:Telefon ni merilni instrument!
Zato izmerjene vrednosti jemljite le za orientacijo, oziroma za primerjavo meritev opravljenih z istim telefonom..
Se globoko strinjam...
Žal pa ne s tem
Citat:Takšne debate so super ker so dejansko posledica nekih meritev in ne samo nabijanje brez nekih podatkov.
Prej zaupam tovarniškim podatkom, torej ni nabijanje brez osnov..., če le te niso že prirejene.

Ta ''prijavljena'' je pa nova :lol: (od začetka ogrevanja s TČ švoh leto ?)
Citat:potok sam producira 64 db. Od zdaj dalje se glede glasnosti ne oglasam vec :-)
, čeprav sem ti največkrat očital to, kar so omenjali že lastniki samih FWHP Idea
Ker mam nekaj izkušenj z vodo lahko mirne duše zapišem : voda pomirja :mrgreen: , če je enakega mirnega tona.
Razen, če se le ta razbesni ...Gotovo veš, če ne verjameš, pa vprašaj Alanforda, ki ti je bližji Tongue

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »