Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Nakup preko spleta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup preko spleta
#46
Točno tako, na Paypalu sproži dispute in povej, da tega nisi prejel, da si pripravljen to tudi pismeno z overitvijo izjave potrditi in, da po tvojem videnju so zadevo dostavili nekomu drugemu, ti pa kljub poizvedovanjem ne moreš ugotoviti komu.

In dobavitelju tudi napiši, da blaga nisi dobil in, da v kolikor ne bodo pomagali z Dhl om razjasniti, komu je kurir predal pošiljko, da boš prisiljen zadevo predati odvetniku, ker si sedaj zaradi napake kurirske službe edino ti oškodovanec.

Naj bo pa šola tudi vsem ostalim, da se naroča pakete le nekam, kjer veš, da ti ne more kar nekdo tretji prevzeti ali pa celo z navedbo "osebni prevzem" .

Sam osebno si vse naročam na svoje ime in pomišljaj ime firme, kjer delam in kjer je nekdo dostopen vsak delovnik in nikoli še ni bilo težav .

Upam, da rešiš, sicer pa ima DE policija tudi oddelek za cyber kriminal, ki se s temi zadevami ukvarja, to vem ker so me enkrat kontaktirali, če sem plačal na Ebayu nek izdelek, češ, da gre za nateg, samo nisem, ker sem že sam ugotovil, da je nateg in potem so si vzeli še nekaj časa in me pisno podučili v ANG jeziku, kako se samozaščitno obnašati pri Ebay nakupih. Pohvalno.
#47
+1
#48
Hvala za vse informacije zadeva se je istekla tako kot sem si lahko samo želel. Denar je nazaj na mojem računu.
dhl je dobavitelju plačal škodo meni pa ga je nakazal direktno na račun.
Vendar sedaj še vedno nimam naprave. Pri tem dobavitelju jo nimajo sem pa našel zadevo pri dremat dobavitelju na Poljskem.
proncip plačila je po predračunu pa ne vem koliko je ta zadeva varna.
Kaj mi predlagate.
#49
Sploh ne vem kaj kompliciraš. Če ti je za kupit kupi če ne pa pač ne. Varna je toliko kolikor je podjetje ki to prodaja resno in NOBEN OD NAS NE VE kaj naj ti predlaga.

Jaz ti predlagam da ne kupiš, da greš v senco odpreš pirček, nove v lavor in eno kitico oddremaš!
#50
jozel Napisal:proncip plačila je po predračunu pa ne vem koliko je ta zadeva varna.
Kaj mi predlagate.

Noben tujec ti ne bo poslal robe na lepe oči, pa tudi nobeno naše podjetje,.. sprašuješ, kot da bi do včeraj vse mamica namesto tebe kupovala Smile (hec)
Lp, furbo
#51
Samo moje izkušnje - vem, da moj prispevek v konkretnem primeru nič ne pomaga. Hočem samo povedati, da v večini primerov zadeve tečejo gladko in ni to nek bau bau.

Preko e-bay-a sem začel kupovati pred približno 5 leti. Večinoma drobnarije, ki so v povprečju 3 x cenejše kot pri nas in le ene 5 pošiljk z vrednostjo čez 100 do 500€. Vse plačano vnaprej s paypal. V začetku sem imel celo cca 60 nakupov na leto. Do sedaj sem reklamiral cca 20 neprispelih pošiljk in za vse sem dobil denar nazaj ali mi je bila pošiljka še enkrat poslana. Le za eno ne, ker sem pozabil oziroma zamudil rok reklamacije, nisem dobil nič. Za nekaj pošiljk sem dobil nazaj denar in s hudo zamudo dva meseca ali 3 še pošiljko, za nekaj drugih pošiljk pa celo dobil po reklamaciji dve pošiljki. Ni da ni.

_______________________________
Brez muje se še čevelj ne obuje.
#52
+1
#53
jozel ne bi te rad užalil ampak najprej se mi zdi da si ti to zgodbico malo oddaljil od resnice. Kot drugo se mi zdi da nisi glih najbolj iznajdljiv in ti more nekdo na pladnju servirati kako voziti skozi težave. Najbolj čudno mi je pa to da je prijatelj šel pogledat stvar in nato jo je oziroma ste jo "naročili" na nemški naslov. Zakaj je ni kar tam kupil? Če je on v nemčiji na začasnem delu in se vrača domov predpostavljam da ste vi v Sloveniji. Kako ste lahko potem vi povprašali vse stanovalce in vse firme kje je vaš paket? Iz Slovenije v Nemčijo al ste šli na izlet na bavarsko?
Plačilo po predračunu se prav tako opravi v naprej kot vse ostalo. Mislim da samo po Sloveniji lahko plačaš ob prevzemu.

PS: naročil sem v zadnjih treh letih preko 400 paketov. Vse prišlo, če ni prišlo dobil denar nazaj in včasih še pošiljko po nekaj časa. Je pa bila Nemčija, Anglija, Poljska, Kitajska, Turčija ipd. Plačeval pa preko paypala, mastercarda in Vise.
#54
Kupi pri nas in ne zuapadi še 1 x v težave kljub nekaj višji ceni !!!
#55
Prevzel DHL (D) dostavila pošta (SLO), pri meni je vedno tako

Suchergebnis
Hier finden Sie die Informationen zu Ihren gesuchten Sendungen.

Benötigen Sie Hilfe oder haben Sie Fragen zur DHL Sendungsverfolgung?

Suchergebnis
Sendungsnummer 323600948757
Verlauf Ihrer Sendung Auftragsdaten elektronisch an DHL übermitteltInternationaler TransportBearbeitung in PaketzentrumZustellungSendung wurde erfolgreich zugestellt
Produkt / Service WELTPAKET Premium, Premium (Luftpost) (Slowenien)
Status vom Fr, 24.07.2015 11:59 Die Sendung wurde erfolgreich zugestellt. Zugestellt
Detaillierte Empfängerinformationen anzeigen


Detaillierter Verlauf Ihrer Sendung
Datum/Uhrzeit Ort Status
Mi, 22.07.2015 17:11 Uhr -- Die Auftragsdaten zu dieser Sendung wurden vom Absender elektronisch an DHL übermittelt.
Mi, 22.07.2015 18:17 Uhr Rodgau, Deutschland Die Sendung wurde im Start-Paketzentrum bearbeitet.
Do, 23.07.2015 00:50 Uhr Regensburg, Deutschland Die Sendung wird ins Zielland transportiert und dort an die Zustellorganisation übergeben. (Homepage / Online Sendungsverfolgung: http://sledenje.posta.si/)
Do, 23.07.2015 00:50 Uhr Regensburg, Deutschland Die Sendung wurde im Paketzentrum bearbeitet.
Do, 23.07.2015 16:51 Uhr Slowenien Die Sendung ist im Zielland eingetroffen.
Do, 23.07.2015 16:51 Uhr Slowenien Die Sendung hat das Import-Paketzentrum im Zielland verlassen.
Fr, 24.07.2015 06:07 Uhr Slowenien Die Sendung wird im Zustell-Depot für die Zustellung vorbereitet.
Fr, 24.07.2015 11:59 Uhr Slowenien Die Sendung wurde erfolgreich zugestellt.
Kostenlose Statusbenachrichtigungen verschicken


Datum poizvedbe: 24.7.2015 20:28:42
Sprejemna številka: 323600948757
Datum Pošta Opis
22.07.2015 RODGAU Sprejem na pošti
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema]
23.07.2015 DEREGA Odprava v naslovno državo
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema]
23.07.2015 SILJUA Prispetje v naslovno državo
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema]
23.07.2015 SILJUA Odprava na dostavno pošto
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema]
24.07.2015 2211 Pesnica pri Mariboru Pošiljka predana v dostavo
24.07.2015 2211 Pesnica pri Mariboru Pošiljka vročena
#56
Število pošiljk iz azijskih spletnih trgovin medletno zraste za 40 odstotkov, velike rasti logisti opažajo tudi iz trgovin na drugi strani Atlantika. Bodo takšnim rastem šteti dnevi, potem ko bo evropska komisija obdavčila tudi pošiljke nižjih vrednosti?

Za pošiljke v vrednosti manj kot 22 evrov, uvožene v EU, trenutno velja oprostitev plačila davka na dodano vrednost (DDV). »Glede na to, da je v EU vsako leto brez DDV uvoženih približno 150 milijonov pošiljk, je ta sistem dovzeten za obsežne goljufije in zlorabe, ki ustvarjajo znatna izkrivljanja za podjetja v EU. Ta so seveda prikrajšana, saj so v nasprotju s tekmeci iz tretjih držav zavezana plačati DDV za vsak cent, ki ga ustvarijo s prodajo. Poleg tega je uvoženo blago visoke vrednosti, kot so pametni telefoni in tablice, v uvozni dokumentaciji pogosto podcenjeno ali napačno opisano, da je mogoče izkoristiti oprostitev plačila DDV. Zato se je komisija odločila odpraviti to oprostitev,« sporoča evropska komisija. Predlog bi radi predložili v obravnavo do konca leta, kdaj bo začel veljati, še ni jasno.
#57
In ta podjetja enako nic ne placajo ko uvazajo robo iz vzhoda.
#58
To pa ne bo držalo istremfl


Skok na forum:
Zadnje novice