Opremljanje doma > Kopalniška oprema
obzidava kadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
obzidava kadi
#1
Pozdravljeni,

s čim se obzida kad v kopalnici. siporex, zidaki,... :?:

hvala
#2
mistral1 Napisal:Pozdravljeni,

s čim se obzida kad v kopalnici. siporex, zidaki,... :?:

hvala

Z vsem naštetim,še najlažje boš to izvedel s siporexom.


lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
#3
ej kaj je pa s tem če maš masažno?pravijo da nesmeš pozidat ker če motor crkne moraš pol kopalnice razbit.kaj pravite in je kaka rešitev?
#4
Po mojem mnenju je dobro v vsakem primeru pustiti odprtino za vzdrževanje ali popravila ( manjša odprtina pri tuš kadi, navadni kadi) na odtočnih ceveh, sifonu ali pa večja vratca, obdelana z keramičnimi ploščicami .
#5
Najlažje se jo obzida s siporexom, drugač se da pa tud z opeko. Sam da ne boste tko k en "pameten" prjatu, k mu jo je zidar obzidal, pa si je mislu, da to no najbolš, je pa še betona med bano pa zidom nafilal-zdaj se pa čudi, k ma takoj vodo mrzlo. Obvezno pustite odprtino za vzdrževanje-mislim da se dobijo prav vratca iz inoxa v ta namen-rado se kakšen sifon zamaši z lasmi in še čem, pol pa.. Lahk ti pa tud kdo nardi okvirček za vzidat pa polirano inox ploščo čez priviješ, take velikosti, da lahk tud vso šaro ven potegneš.
#6
Itak, da se tut masažno kad da obzidat ... prijatelju jo je keramičar obzidal s siporeksom in pri motorčku pustil odprtino za vzdrževanje. Vratca je pa taka kupil in montiral, da se jih sploh ne vidi, če res ne pogledaš - na kovinsko osnovo se pritrdi ploščica, vse skupaj pa potem s pomočjo magnetkov pritrdiš na okvir vgrajen v odprtino ... res super.
#7
Anja Napisal:Itak, da se tut masažno kad da obzidat ... prijatelju jo je keramičar obzidal s siporeksom in pri motorčku pustil odprtino za vzdrževanje. Vratca je pa taka kupil in montiral, da se jih sploh ne vidi, če res ne pogledaš - na kovinsko osnovo se pritrdi ploščica, vse skupaj pa potem s pomočjo magnetkov pritrdiš na okvir vgrajen v odprtino ... res super.


Ja potem je treba vratca še zafugirat................če je treba pa kaj popravljat moraš pa fuge spraskat!


lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
#8
Smile Nič ni treba fugirat ... okrog ene ploščice pri kadi imaš pač kovinski okvir, ki ni nič debelejši od fuge ... če je pa kaj naroče si pa pri odstranitvi pokrova pomagaš z izvijačem, nožem ali čim podobnim (glede na to, da je vse skupaj pritrjeno z magnetki) ...
#9
Anja Napisal:Smile Nič ni treba fugirat ... okrog ene ploščice pri kadi imaš pač kovinski okvir, ki ni nič debelejši od fuge ... če je pa kaj naroče si pa pri odstranitvi pokrova pomagaš z izvijačem, nožem ali čim podobnim (glede na to, da je vse skupaj pritrjeno z magnetki) ...


To je pa fajn,sam imam štiri ploščice (zadaj zlepljene) pritrjene z magnetki in zafugirane...tko da.......10let še vse ok.....


lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
#10
Za obzidavo kadi in podobno lahko uporabiš tudi Wedi plošče.

Fuge ploščic za katerimi so instalacije, pa nekateri tudi silikonirajo, tako odpadejo skrbi da bo notri prišla voda, če je potreben dostop se pa odstrani silikon pa je.
Lp, furbo
#11
kako je pa kaj z zracenjem oz. hlajenjem motorja, ce ga zazidas? meni se zdi veliko bolj prakticna obloga. res pa je, da zna biti precej draga.
#12
Furbo: se ukvarjaš samo s suhomontažnimi sistemi ali tudi adaptacijami (wc, kopalnica)?

Vidim, da si iz našega konca, pri nas pa ravno iščemo mojstra, ki bi prišel stvar pogledat in pripravil predračun.. :oops:
#13
Jaz sem kad vzidal tako, da jo lahko kadarkoli vzamem ven.
#14
lep pozdrav.
v četrtek sm kupil trikotno masažno kad v firmi san21 iz nm.ker pa hočem imeti vzidano so mi priporočal odprtino iz njihovega programa.
je plastična rešetka ki ima zelo dobro zračenje.pa še zelo poceni je bla(7000 sit).
#15
Tudi jaz imam vprašanje glede vzidave. Ste kadi (kotne) pod dnom podlagali z nožicami za kad, siporexom ali kar oboje? Kakšno izvedbo svetujete? Hvala.

Lep dan.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »