Objave: 4008
Teme: 3
Ocena:
26
Po občutku/prebranem iz marketinškega materiala bi rekel da gre za solidno zadevo za te €. Seveda pa papir vse prenese, zato se mogoče na podlagi kakšne reference pozanimaj iz prve roke pred skokom v bazen.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Ja, v vsakem primeru želim kaj njihovega videt v živo, po par letih delovanja.
Mi je en forumaš omenil, da so imeli njegovi znanci težavo z eno njihovo starejšo napravo. Na to, da so bili prvi njihovi izdelki v bistvu kitajska roba, je pred časom namigoval tudi sassapo, a hkrati zapisal, da so nove stvari plod njihove lastne proizvodnje in kakovostnih sestavnih delov in naj bi dobro delovale.
Objave: 12945
Teme: 12
Ocena:
-503
Hm, jaz imam nekaj podobnega že kar nekaj let
Ocena:
-503
Hm... Če sem pa tole razumel? Kombinacija zemlja voda, zrak voda obstoja že vsaj 30 let, pa verjetno še dlje. Konec koncev ni tukaj nobene znanosti, čisto serijski Siemens Albatros RVS61 zna to čisto super peljati. Hardversko pa lahko uporabiš ali 4 potni ventil, ali posamezne elektromagnetne ventile, kateri imajo manj izgub. S to razliko, da jaz nimam klasičnega kolektorja, ampak direktno uparjanje v zemljino, kar pomeni, da odpade dodatni izmenjevalnik in črpalka, je pa potrebno zagotoviti vračanje olja v kompresor, kar pri solnici ni problem.
Objave: 1808
Teme: 7
Ocena:
15
Kakšna je razlika v financah glede na zrak/voda?
Objave: 466
Teme: 35
Ocena:
0
Kakšna je tehnična razlaga hibrida? Če že imaš zemeljski kolektor, zakaj bi zraven delal še zrak? Edino, kar si predstavljam je, da je lahko zemeljski kolektor manjši in rabiš zanj posledično manj parcele.
Še kakšna druga prednost?
Ocena:
-503
Kolektor je v tem primeru precej manjši, saj je njegova edina vloga pokrivanje konic, trenutkov ko se temperatura spusti globoko pod negativo (nekaj ur zjutraj)
V primeru izdelave kolektorja polne zmogljivosti, pa takšna rešitev prinese nekaj boljši SCOP iz naslova poznozimskih in zgodnjepomladnih temperatur v primerjavi s TČ solnica - voda. Je pa potrebno vedeti, da so te razlike precej majhne in je vprašanje, kakšen smisel to sploh ima.
Objave: 1341
Teme: 48
Ocena:
6
Če sledim tej tehniki;
V primeru da mi poči ali bilo kaj - 200m alkatenke, ostane mi še dobrih 200, kar bi bilo premalo za ogrevanje 8 kW zemlja-voda,...
Lahko priključim tu zraven TČ zrak-voda?
Ocena:
-503
poglaviten razlog za neuspeh teh naprav vidim v dejstvu, da nihče, ki ima dovolj veliko parcelo za kolektor ali celo investira v geo sondo, ne bo zunaj gledal še ene škatle. Tisti, ki bi sicer lahko zakopal kakšnih 150m kolektorja, se pa raje odloči za zrak voda.
Če k temu dodamo še zanemarljivo manjšo porabo v primerjavi s 100% zemlja voda, je tržni ne, logičen.