Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Kopalnica v mansardi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kopalnica v mansardi
#1
Že nekaj časa vas pridno berem in na tem forumu sem našla že veliko uporabnih nasvetov, ki nama bodo pri ureditvi stanovanja prišli še kako prav!
Imam pa vprašanje glede postavitve kopalniške opreme. Kopalnica je namreč široka 1,6 m in dolga 3,4 m - torej dolga in ozka! Ena stran širine je mansardna (tam je stojna višina 1,6 m in na tej strani je tudi strešno okno. Na tem mestu se mi zdi najbolj pametno postaviti banjo. V kopalnico si želiva nekako razporediti (če bo to sploh šlo seveda) banjo, tuš kad, kopalniški blok z dvema umivalnikoma, omarico. WC imava v ločenem prostoru zraven, zato tukaj ni potreben.
Kakšna postavitev bi torej bila primerna v takšnem prostoru, da nekako "ubiješ" dolžino in dobiš na videz bolj pravilne oblike prostor? Predvsem me zanima kako v takšne oblike prostor skombinirati banjo in tuš kad!
Hvala že v naprej za vaše vedno domiselne nasvete in ideje!
#2
kako so pa kaj odtoki postavljeni? kakšen tloris mogoče?
#3
Glede odtokov ni problema, še niso fiksno postavljeni (opremljava novo stanovanje na podstrešju - no sva še bolj na začetku, ampak te stvari pa že morava vedet kje bodo stale ravno zaradi odtokov)... tlorisa žal nimam zdajle pri sebi, imam en tloris celotnega stanovanja, vendar žal le na domačem računalniku (zdajle sem pa v službi Big Grin ). V pomoč mogoče le zaenkrat, da bodo vrata na strani dolžine kopalnice (najprej je WC, potem takoj zraven pa vhod v kopalnico (ne vem, če sem tole sploh kaj logično razložila, je težko kar tako brez skice)... Če pa vam je stvar postala že kaj lažje predstavljiva, pa kar z idejo na dan!
#4
gleda na širino 160 lahko brez problema postaviš kotno trkotno kombinirano banjo z tuš kabino 140x140. višina za vstop je 50 cm kar pa lahko elegantno rešiš z stopničkam...
Mislim da obstaja tudi 160x160

LP, Dejan
#5
Tudi mi bomo urejali kopalnico v mansardi, pa me zanima ali je potrebno izvesti hidroizolacijo in če je treba, ali pride tudi po stenah in kako visoko. Strop in pobita stena bosta knauf, pa me zanima kakšna izolacija pride v poštev. Zgornja plošča prav tako AB z izolacijo in estrihom.
#6
Ja, tudi midva sva že razmišljala o združitvi banje z kadjo, ampak si nekako ne predstavljam to v najinem primeru... banja je že lahko pod strešnim oknom, ampak za tuš kad je pa tam višina prenizka in bi morala biti le ta pomaknjena bolj noter v prostor, kar bi nama tudi bilo nekako bolj všeč, da ni ravno kar naravnost nad banjo kar tuš (pač malo bolj razgibano). Če ima kdo kakšno slikco, ki bi vsaj približno ustrezala opisanim željam, je vsekakor dobrodošla!
#7
hmmm če si prav predstavljam: prostor 3,4 * 1,6, vrata v prostor na steni 3,4? na sredini? :lol: to bi bilo idealno....
pa daš lepo na ozki del pod mansardo (jaz sem si zamislila, da je to na levi strani prostora, od vrat, drugače pač zrcalno obrneš...) kotno kad 150 *150, tistih 10 cm nardiš poličko (tako smo mi rešili probelm, ker je zidar malo po svoje pozidal, lahko pogledaš v moj album), na desni strani vrat daš v kot tuš kabino, po mojem najboljše polkrožno 90*90, da bo vse lepih zaokroženih linij... naravnost, ko prideš skozi vrata pa daš dvojni umivalnik, ki naj bo tudi zaokroženih linij. še vedno ti ostane prostor za kakšno omarco, med kadjo in vrati, ali pa nasproti tuš kabine.
upam, da nisem preveč zakomplicirala,..... ko boš dala tloris bo lažje...
#8
Nikki, si predstavljam tole postavitev in sem tudi sama imela nekaj takega v mislih, ampak...spet težava. Vrata niso na sredini, ampak skoraj na robu tega prostora in ne vem, če bi se izšlo, da bi se lahko vrata odpirala, zadaj bi bila pa še tuš kad. Težko. Najraje bi imela nekako na isti strani koplanice tuš in banjo, samo če tuš postaviš pred banjo, potem po moje to vse skupaj čudno izgleda, neka lepa povezava obojega bi morala bit!
Nikki, kako lahko pogledam sliko v tvojem albumu? Sem nova tukaj in imam še malo težav...nekako ne najdem slike :oops:
#9
http://nikki.moj-album.com/
link do albuma ( :oops: pozabila prej prilepit)
ko boš doma pa le pošlji tloris, da probamo kaj novega skombinirat
#10
Nikki hvala za pomoč....tudi meni so všeč takšne polkrožne kadi in seveda bi bila potem tudi tuš kad takšna...tista polička pri banji pa tudi prav pride, a ne?! Se mi zdi praktična.
Ko pridem domov, grem pa takoj zmerit, če bi se izšla tuš kad za vrati, potem bi bilo to pa res konec problema in ne bi bilo potrebno kombinirat obojega na eno stran kopalnice.
#11
bana od nikki to je to dve stopničke pa na enem koncu poklrožno kaljeno steklo za tuš kabino... ;-) je pa moderno da se bano vzida na koto nič al pa na 30cm višine pol stopničke niso potrebne
#12
polička pri kadi :lol: :lol: itak, da se rabi, ženske že vedo o čem govorim (milijon šamponov, kopeli,.........), sicer moški godrnjajo, ma je prav praktična
#13
NIKKI: kje si kupila Ragno ploščice - točno take imam namen položiti v kopalnici. Trenutno imam najcenejšo ponudbo od najboljšega soseda. Uspel sem najti tudi ponudbo, ki je 2x večja. Kako si zadovoljna, kakšne težave s polaganjem?
#14
kupljene pri najboljšem sosedu v tolminu Big Grin nič problemov s polaganjem, tudi nič poškodovanih, zaenkrat ok, pa še kar lepo zgledajo, sicer meni je ljubša ta "majhna" kopalnica, ki je malček bolj moderen stil
#15
Končno sem prišla spet do interneta (imela težave s povezavo). Nikki naj povem, da bo v kopalnici ravno pravšnja tvoja rešitev, bomo lahko prestavili vrata malo ven na hodnik in bo zadeva lahko izgledala kot si dala ti idejo! Imam težavo z dodajanjem tlorisa na forum...sem malo prej na drugi temi (ideja za prizidek) prosila, če mi lahko kdo da navodila kako zadevo, ki jo imam v Wordovi obliki spravit sem gor...čakam na odgovor, potem pa postavim vpršanje. Se vidi, da sem nova uporabnica s polno vprašanj.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »