Splošno > Sam svoj mojster
Kupujem baterijski vrtalnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupujem baterijski vrtalnik
niti ne.

Elektronike za BLDC žal niso vsi uspeli razviti tako dobre, ki bi bila kompaktna in prenesla tokove 200A....izdelke pa je bilo potrebno na trg lansirati....kupiš pri tistem, ki jo je naredil.

Metabo secira Hiltijeve izdelke...Bosch vse ostale, Stihl prav tako...vsi se primerjajo v drobovje med sabo...itn...nič novega tu.

So pa določene BLDC elektronike superiorne v enih aparatih...žal na trgu so še vedno zelo velike težave v BLDC motorjih....ki bi za nekaj 10-20€ nudili superiono moč....

Tako kot sem že prej omenil...stikala solidna izdelujeta samo Defond in Marquardt...vse ostalo je tako tako.

Je pa tako....proizvodnja končnih orodij BLDC z Li-ion se bo spet selila v EU, ker se po novem bliža prepoved ekplozivnega tovora z letalskim prevozom....ladisjki pa žal ni vedno ugoden.
Furbo Napisal:Skratka, samo ugibanje in špekulacije.
http://news.thomasnet.com/companystory/ ... ess-824763

@ophidian hitachi je sedaj itak kupil metabo.
Kdo koga?
http://www.inddist.com/news/2015/11/hit ... 80-million
Izgleda, da bo podobno sr.... z rezervnimi deli, kot za stare žage Dolmar, po tem, ko jih je kupila Makita...
Ma metabo, ... že sedaj je po naročilu. Za ekscentrično brusilko sem moral krožnik kar lepo naročit. Pomoje so jih kupil, bolj zaradi nemškega trga.
Torej... Parkside je zakon!
Idea za večino amaterjev..povsem zadostuje.. Idea
Da povem še svojo štorijo od prejšnjega tedna:
Po padcu akumulatorske vrtalke (Hilti) iz 1.nadstropja na asfalt, mi je prenehala delovati regulacija vrtljajev. Druge mehanske poškodbe niti ni bilo. Pokličem servis, se pripelje (hmm) direktno v Novo Mesto, kjer sem se takrat nahajal, mi prinesejo novo mašino, mojo vzamejo, jo pošljejo na servis na Dunaj, dobim jo dva dni kasneje nazaj, spet mi jo jasno pripeljejo na "lokacijo", zamenjamo mašine, tardeč avto se odpelje, jaz pa po računu ugotovim, da so menjali motor in ne regulacije vrtljajev. Račun jasno 84 ojrov. Jasno, pokličem nazaj, lepo kulturno pridejo, se opravičijo, vzamejo mojo mašinco v ponovni "servis", spet dobim ponovno novo njihovo. Čez dva dni dobim popravljeno po pošti. Zamenjana regulacija, zamenjana vpenjalna glava z ganz novo. Mašinca spet prede, račun za drugi del servisa pa 0,00€. Pa naj še kdo kako reče preko tardečih.
Bom jest. Plačal si tisto, kar je delalo in ni bilo treba menjati.
Vse ostalo je brezpredmetno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
Eh Fery...
Zamenjali so motor, regulacijo, glavo, praktično vse razen plastike. Za 80 ojrov. + 2 jahre garantie. Pa je denar še najmanjši problem. Več pomeni, ko lahko nemoteno delaš naprej in imaš kaj v roke prijet, ko rabiš. No to ti sam dobro veš, brez da ti to posebej omenjam.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »