Objave: 658
Teme: 6
Ocena:
0
A to je nizkocenovni uplinjevalnik brez lambde sonde?
Objave: 658
Teme: 6
Ocena:
0
2.820€ je na spletni strani cena za 25kW, lambdo sondo sem pa zgrešil. So pa "in general" ti Hrvaški kotli dobri.
Vsak kar se analognih tiče in imajo velike nakladalne prostore za polena pol metra.
Objave: 6769
Teme: 14
Ocena:
11
Izgleda, da se je pojavil dober kotel za solidno ceno.
Trenutno pa iščem še 1500 litrski zalogovnik, soliden izdelek za solidno ceno, brez spiral, z izolacijo. Če je kdo kaj našel, prosim, da sporoči.
Cratos, ali je kakšna huda zamera za ESBE LOAD UNIT LTC 141, cena 304,00 EUR? Ali bi bil boljši Laddomat 21? Ker nam velikokrat zmanjka elektrike, verjetno kaj drugega sploh ne pride v poštev. Obtočno črpalko sem opazil na Hrvaškem tudi le za 102,00 EUR, sicer ena čudna nemška znamka. Samo s tem se ne obremenjujem.
Škoda le, da ni manjše izvedbe kotla, meni bi zadoščal že cca 15 kW ter posledično tudi mnogo manjši zalogovnik. Strop imam sicer 250 cm, vrata pa garažna. Sprašujem tudi, če je problem, da bo zalogovnik 25 cm nižje od kotla. Posebno glede Laddomata.
Objave: 11740
Teme: 192
Ocena:
13
Marsikomu bi zadoščal 15 kw kotel (večini najbrž)
Če ni elektrike, bo tudi uplinjevalni kotel ugasnil predčasno, in ima itak drugače rešeno reševanje pred pregretjem.
Pri raznih ladomatih je potrebno paziti predvsem na "sifone" . Čeprav kak manjši sifon velika razlika v T premaga. Sem imel tako izkušnjo pri kolektorjih. Je pa dobro da zalogovnik vsaj zjutraj pogreje hiše ko greš od doma. To pa je seveda odvisno potreb hiše in kako dolgo gori ena nalaga v kotlu.
Objave: 121
Teme: 5
Ocena:
0
Videti je super, me zanima če turbolatorji kaj čistijo.... pri Attacku žal ne...
Objave: 1965
Teme: 2
Ocena:
0
Fab ...
Ročno, saj ni problema z ročico parkrat levo desno. Bolj sitno po moje je čiščenje teh saj
s strani kotla se pa ob priporočljivem kurivu ne dogodi več kot dvakrat na sezono.
Najbolj me veseli, upoštevanje fizikalnih lastnosti dvižnega in povratnega kotla na samem kotlu. In pregled izmerjenih temperatur ter delovanja ventilatorja v procesu gorenja.
Objave: 121
Teme: 5
Ocena:
0
ja ja, ročno....med cevjo in turbolatorjem je pa cca 3mm lufta, kar pomeni tudi toliko obloge. Če ni narejeno na knap je škoda materiala za tisto ročico.
Objave: 414
Teme: 0
Ocena:
0
Nekdo piše malo denarja malo muzike.
Za takšnim kotlom je boljše gledati na sever (nažalost večja cena in kvaliteta vgrajenega materiala ) kot na jug ( manjša cena slabi materiali ) .
Lp
Objave: 1965
Teme: 2
Ocena:
0
citiram fab
ja ja, ročno....med cevjo in turbolatorjem je pa cca 3mm lufta, kar pomeni tudi toliko obloge. Če ni narejeno na knap je škoda materiala za tisto ročico.
Kar se takoj pokaže v povišani temperaturi dimnih plinov. Sicer pa če dvomiš,
obstajajo kljunasta merila in preveriš cev izmenjevalca in turbulatorja.(pa reklamiraš )
Ali si slučajno lastnik omenjenega kotla, da tako vehementno podajaš take nesmisle?