Opremljanje doma > Ostalo
Zvočna izolacija vrat - pena, akustične zavese?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zvočna izolacija vrat - pena, akustične zavese?
#1
Pozdravljeni,

Z ženko še nimava takšne sreče, da bi bila pod svojo streho. Najemniško stanovanje, vrata v stanovanje navadna lahka (votla) vrata, da se vse sliši skozi ... Hodnik pa sosedje uporabljajo kot igrišče in prostor za druženje (vsak dan poslušam smeh in kričanje in ne tihe pogovore). Sva pač takšna človeka, da si želiva mir ...

Prišel sem na idejo, da bi poskrbel za nekakšno zvočno izolacijo - problem so samo tanka vhodna vrata, ki so edina stična točka s hodnikom, vse stene mejijo na ostala stanovanja ali na kurilnico in niso problematične (prilagam sliko za lažjo predstavo).

Kaj predlagate? Ena možnost je izolativna pena, ki bi jo pritrdil na vrata, vendar so potem verjetno problem podboji in stik vrat s podpoji, pa tudi pod vrati je samo "metlica". Problem je tudi, da je peno na vrata potrebno na nek način pritrditi, in verjetno najemodajalec ne bi bil najboljše volje, če mu naredim luknje v vrata. najem Druga možnost bi bile mogoče akustične zavese, ki bi jih pritrdil nad vrata - te so sicer malo dražje, a kot človeka, ki imava rada mir, sva pripravljena v to tudi nekaj investirati ... Vendar, ali te dovolj zadržijo zvok?

Kakšne izkušnje imate? Kaj predlagate?


Priložene datoteke
.jpg   IMG_2617 (Small)2.JPG (Velikost: 54,7 KB / Prenosi: 3717)
#2
Nobene ideje, kako bi v dani situaciji malo zadušil zvok?
#3
Zamenjal vrata z boljso zvocno izolativnostjo?to je najpametnejsa resitev.ja je pa res da si podnajemnik in ti verjetno to ni smiselno.
#4
Dogovori se z najemodajalcem za nova vrata. Ali protivlomna z visoko zvočno izolacijo ali pa dobra masivna vrata, ki so cenejša in prav tako dobra.
#5
protivlomna računaj strošek 1000€+, dvomim, da bo najemedjalec za (sicer bi dolgoročne lahko gledal na to kot plus).
mogoče za prvo stavr skušaj oblepit dodatne tesnila na okvir, bi znalo kaj pomagat gelde zvoke, drugo pa mogoče narediš kakšno podlago in okvir za kakšno proihrupno izolaicjo, ki bui jo gro nalepil, pa lahko potme vse to natikaš/stikaš z vratnega krila.
samo koliko bo tole pomagalo, ne vem, se mi zdi, da mora biti zadeva za zvok fiksna oz homogena, mogoče se bo komu dalo računat zvok tukaj, hehe..
#6
Tema zamrla? Mene tudi to zanima.
#7
Oblečt z umetni usnjem spodaj pa z peno in bo ok.


Skok na forum:
Zadnje novice

V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
19.11.2019 ob 12:03:06
V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 23. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo dan odprtih vrat individualne hiše Lumar, katere... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »