Opremljanje doma > Ostalo
Zvočna izolacija vrat - pena, akustične zavese?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zvočna izolacija vrat - pena, akustične zavese?
#1
Pozdravljeni,

Z ženko še nimava takšne sreče, da bi bila pod svojo streho. Najemniško stanovanje, vrata v stanovanje navadna lahka (votla) vrata, da se vse sliši skozi ... Hodnik pa sosedje uporabljajo kot igrišče in prostor za druženje (vsak dan poslušam smeh in kričanje in ne tihe pogovore). Sva pač takšna človeka, da si želiva mir ...

Prišel sem na idejo, da bi poskrbel za nekakšno zvočno izolacijo - problem so samo tanka vhodna vrata, ki so edina stična točka s hodnikom, vse stene mejijo na ostala stanovanja ali na kurilnico in niso problematične (prilagam sliko za lažjo predstavo).

Kaj predlagate? Ena možnost je izolativna pena, ki bi jo pritrdil na vrata, vendar so potem verjetno problem podboji in stik vrat s podpoji, pa tudi pod vrati je samo "metlica". Problem je tudi, da je peno na vrata potrebno na nek način pritrditi, in verjetno najemodajalec ne bi bil najboljše volje, če mu naredim luknje v vrata. najem Druga možnost bi bile mogoče akustične zavese, ki bi jih pritrdil nad vrata - te so sicer malo dražje, a kot človeka, ki imava rada mir, sva pripravljena v to tudi nekaj investirati ... Vendar, ali te dovolj zadržijo zvok?

Kakšne izkušnje imate? Kaj predlagate?


Priložene datoteke
.jpg   IMG_2617 (Small)2.JPG (Velikost: 54,7 KB / Prenosi: 3719)
#2
Nobene ideje, kako bi v dani situaciji malo zadušil zvok?
#3
Zamenjal vrata z boljso zvocno izolativnostjo?to je najpametnejsa resitev.ja je pa res da si podnajemnik in ti verjetno to ni smiselno.
#4
Dogovori se z najemodajalcem za nova vrata. Ali protivlomna z visoko zvočno izolacijo ali pa dobra masivna vrata, ki so cenejša in prav tako dobra.
#5
protivlomna računaj strošek 1000€+, dvomim, da bo najemedjalec za (sicer bi dolgoročne lahko gledal na to kot plus).
mogoče za prvo stavr skušaj oblepit dodatne tesnila na okvir, bi znalo kaj pomagat gelde zvoke, drugo pa mogoče narediš kakšno podlago in okvir za kakšno proihrupno izolaicjo, ki bui jo gro nalepil, pa lahko potme vse to natikaš/stikaš z vratnega krila.
samo koliko bo tole pomagalo, ne vem, se mi zdi, da mora biti zadeva za zvok fiksna oz homogena, mogoče se bo komu dalo računat zvok tukaj, hehe..
#6
Tema zamrla? Mene tudi to zanima.
#7
Oblečt z umetni usnjem spodaj pa z peno in bo ok.


Skok na forum:
Zadnje novice

Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
23.04.2021 ob 11:54:22
Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
Recite DA pravim priložnostim in pridobite individualno NLB ponudbo Ne moremo izkoristiti priložnosti, za katere ne vemo, da... Beri dalje »
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
13.04.2021 ob 13:14:07
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši dizajn. Kolikokrat ste si ob pomladnem ugašanju... Beri dalje »