Gradnja in obnova > Energijski viri
Valher Upx-3

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valher Upx-3
#1
Pozdravljeni!

Ker še na forumu nisem zasledil nič o tem kotlu, jih je pa že nekaj verjetno zmontiranih in delujočih bom dal jaz gor nekaj slik in izkušenj z našo novo kotlovnico. Kurimo slabe tri tedne tak da veliko še ne morem povedat, sem pa trenutno napram stari 35 let stari ferotermki zelo zadovoljen.

Trenutno je zmontiran kotel na polena, zalogovnik vode 2000 litrov, ogrevamo pa 100m2 stanovanja(pritličje v stan.hiši) ter cca 50m2 v prizidku k hiši, naslednjo zimo pa bo še zraven 100m2 mansarde. Upam pa da bodo pri Valherju še porihtali to zimo vse za priklop peletnega dela za ta kotel, pa da še to sprobamo kako bo laufalo.

Lp, Branko


Priložene datoteke
.jpg   DSC_0282.JPG (Velikost: 63,65 KB / Prenosi: 11362)
.jpg   DSC_0891.JPG (Velikost: 55,04 KB / Prenosi: 11362)
.jpg   DSC_0892.JPG (Velikost: 54,32 KB / Prenosi: 11362)
#2
Vsekakor bi me zanimalo kaj več o kotlu. Na spletu je bore malo slik, filmčkov... Regulacija poleg zraka, ventilatorjev, lambde, upravlja še kaj? Koliko sploh stane upx-3?
#3
Res ni kaj dosti za najt na netu še trenutno, zato pa sem dal jaz gor sedaj ko zadeva laufa. Sam kotel lahko rečem da sem ga kupil iz kataloga niti ga nisem videl v živo, me je pa prepričala poleg cene še možnost priklopa peletnega gorilca z zalogovnikom in s tem potreba po samo enem kotlu in pa seveda dimenzije in sama postavitev v mojo kurilnico ker imam res problem zaradi prostora.

Cena kotla je nekaj manj kot 4keur, sam sistem kot je pri meni zmontiran pa me je stal cca 8,5-9k eur to je kotel, zalogovnik vode 2000l, raztezna 250l, razdelilec za 5 vej, mešalni in direktni set, regulacija Wdc 20, cevi med kotlom in zalogovnikom sem dal jeklo fi 35, ostalo fi 28 plus montaža, dodatno sem dal še magnetni filter in odstranjevalec nesnage od Caleffi-ja.

Trenutno sam kotel regulira samo samega sebe, bo pa prišla tako mi je bilo obljubljeno nova regulacija(software), kjer pa bo mogoče še regulacija povratka, mešalnega voda ter sanitarne vode ter slovenski meni.
Volumen kurišča je nekje 130l, da pa segrejem kotel na 85˙C ter zalogovnik na 80˙C pa rabim naložit 2x polno iz cca 30˙C, kurim pa mešana drva bukev-bor.


Priložene datoteke
.jpg   DSC_0879.JPG (Velikost: 56,13 KB / Prenosi: 11258)
#4
Se mi zdi da za kotlovnico na koncu še niti nisi dal toliko glede na to, kaj vse se je nabavilo. Press sistem cevi in pa razdelilci pa tudi niso ravno poceni. Lepota nekaj stane Big Grin .

Potem elektronike kotla še niso "dodelali". Imajo očitno začasno rešitev. No saj če dela kot mora, potem okej. A ti bo po nadgradnji kotla wdc20 hodil viška? Trenutno ti kontrolira ogrevalni krog, sanitarno vodo in povratek v peč?
#5
....me prav zanima,kako ugodno ponudbo boš dobil za"dodelano plato
ps
..mi dkp-jaši,prve generacije si je ne moremo privoščit...nam je izpod časti :?
#6
@Scremer
Wdc bom še rabil, po vse verjetnosti še enega dodatnega kasneje, mi pa sedaj ta krmili ogrevalni krog ter povratek, sanitarnega še nimam, upam pa da bo regulacija od kotla delovala vsaj za polnjenje zalogovnika ter povratek.

Glede cene pa mislim da ni najceneje niti predrago, je pa res da izgled pač košta nekaj več.

@đozo
Ne vem kako ste imeli prvi kupci dkp-jev zmenjeno, jaz sem vzel kpl. še zraven zalogovnik za pelete z gorilcem in novo regulacijo, katero pa še čakam in bo prišla v kompletu zmontirana h kotlu na polena. Ko bo tak daleč priložim slike in prve teste delovanja.

Prilagam še nekaj slikic in sicer kot dodatno sem zmontiral magnetni odstranjevalec s filtrom, ne vem če imate kateri uporabniki kaj podobnega zmontirano in kakšne so vase izkušnje s tem.
Prilagam pa tudi sliko, ki prikazuje zgorevalno komoro med delovanjem ter displej na kotlu ki prikazuje delovanje kotla, trenutno Tdp in temp. v kotlu. Meni v teh nekaj tednih Tdp še ni prišla preko 140˙C in ne vem a je za ta kotel to vredu, ker še nimam nobenih info od drugih uporabnikov, je pa dokaj nizka glede na Tdp drugih kotlov.

lp, Branko


Priložene datoteke
.jpg   DSC_0906.JPG (Velikost: 57,74 KB / Prenosi: 11011)
.jpg   DSC_0908.JPG (Velikost: 72,01 KB / Prenosi: 11011)
#7
Sicer sem uporabnik drugega kotla.Me pa vseeno zanima tudi delovanje ostalih kotlov.Koliko ur ti pogori polna pec? Kaj lahko v meniju spreminjas v mislim imam katere parametre...tdp..o2 itd.Pri katerih vratcih zakuris pec..srednjih vratc ne vidim. Tdp so najbrz nizki zaradi dvojne vrtincaste komore. Sicer pa kotel zgleda precej dobro sploh za tako ceno. Bi lahko poslikal se nakladno komoro,šobo? Lp mare
#8
Mare, pozdravljen!

Glej, na to kako dolgo rabi da pogori eno nakladanje še niti nisem toliko podrobno spremljal ker je seveda odvisno od večih stvari, kakšna drva naložiš, a začneš kurit da je kotel še čisto hladen ipd, bom ob priliki malo spremljal bolj natančno in si zapisal, glede tega kaj se da nastavljat pa odkrito rečeno niti še sam ne vem, ker na žalost niti nimam še navodil, pa tudi kpl regulacija bo prišla nova in upam da z njo tudi navodila.

Zakurim pa čisto zgoraj kjer so nalagalna vrata ker drugje se itak niti neda prit zraven.


lp, Branko


Priložene datoteke
.jpg   DSC_0912.JPG (Velikost: 61,18 KB / Prenosi: 10928)
.jpg   DSC_0910.JPG (Velikost: 63,4 KB / Prenosi: 10928)
#9
Skratka pečka je zaenkrat še polizdelek. Ima pa res zanimivo komoro. Upam, da ti čimprej nadgradijo elektroniko in natisnejo navodila in da se še kaj oglasiš v tej temi ter predstaviš svoje izkušnje s pečko.

lp
#10
Takole Božiček je prišel in nam prinesel lepo darilo, da nam bo bolj lepo in da nam ne bo trebo dosti hodit v kurilnico.
Tako je sedaj zmoniran tudi peletni del, naredili so mi še nekaj popravkov v nastavitvah ter zamenjana je regulacija ki sedaj ima tudi meni v slovenskem jeziku.
Peletni del sem probal sedaj nekje 5 dni samostojno in tudi prehod pri kurjenju iz lesa na pelete deluje vredu, bomo pa videli če se bodo morebiti pojavile kake napake.

lp, Branko


Priložene datoteke
.jpg   DSC_1017.JPG (Velikost: 46,72 KB / Prenosi: 10493)
.jpg   DSC_1019.JPG (Velikost: 48,74 KB / Prenosi: 10493)
.jpg   DSC_1020.JPG (Velikost: 61,18 KB / Prenosi: 10493)
#11
Očitno se pri Valheru poboljšali,samo tako naprej.
#12
Brane S a nekaj manj kot 4000 stane samo kotel na drva ali komplet z peleti?
#13
Pozdravljen!


Cena je samo za kotel na polena, je pa verjetno odvisna kje kupiš oz. koliko popusta dobiš, cena osnovna za kotel je nekje cca 4500€ za Upx-3, za Upx-P pa je cca 6000€ na ceneje.si.

Ni pa še kaj dosti zaslediti na forumu o teh kotlih, ali uporabniki niso člani tega foruma, ali pa nimajo interesa deliti informacij in izkušenj.

Sam se še učim in testiram, sigurno se bodo pojavile kake cvetke, nekaj sem že ugotovil in našel, ampak to je pač nova stvar, ki ni bila v nulo sprobana in stestirana, predenj je šla na trg. Sam sem moral iti v prenovo in po spremljanju trga ter forumov o raznih kotlih je pač sedaj naneslo, da mi je bil ta v ožjem izboru, čeprav je čisto nov in ni bilo nobenih referenc in povratnih informacij sem pač šel na slepo, kar bo pa bo, je pa vredu ker je domač proizvajalec, ki je blizu doma in lahko zadeve rešuješ lažje, kakor da bi s kom iz Češke ali Poljske ipd.


lp, Branko
#14
Pozdravljeni!

Sam tudi čakam na njihovo peč, vendar na model Upx-5, katera naj bi bila 45 kW. Res je zelo malo podatkov o tej peči, misli, da je to prva tema odprta na temo valherjevih uplinjevalnih kotlov (mogoče se motim)...

Me pa zanima kako velik nalagalni prostor ima? Predvsem globino!

Hvala za odgovor!
Pepi!
#15
Nisem si mislil ,da še takšni obstojajo. Nekateri prehodijo vse sejme ,naredijo analize, pet krat gredo gledat kotel ,na koncu ne vejo več kaj bi. Nekdo pa vidi ,naroči,plača in čaka kaj bo dobil.V končni fazi to sploh ni tako slabo.
Ni UPX-P5 samo sigurno ni manjši od UPX-P3
http://frankovic.si/uploads/frankovi/pu ... pxp_sl.pdf


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »