Splošno > Sam svoj mojster
Barvanje z jupol trend viola

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barvanje z jupol trend viola
#1
Pozdravljeni...
potrebujem nasvet glede barvanja. Odlocila sem se da prebarvam eno steno v kuhinji in sicer z vijola barvo od jupola. Barvo sem nanasala z valjckom in je nisem nic redcila z vodo. Po prvem in drugem nanosu je stena bila se vedno lisasta zato jo je tast prevarval se enkrat. Tokrat je dodal se malo vode karje seveda spremenilo odtenek, stena je se vedno lisasta, sedaj pa ven udarjajo tudi bele lise :-( je mozno da je to zaradi dodane vode? Kaj lahko se storim? Prepleskam se enkrat? Kako je sedaj ko so gor ze trije nanosi, je potrebno kej zbrusit predno grem nanasat cetrto plast?
Barva je res mocna, ziva...sam se vseenoi nebi smela povzrocati toliko tezav Undecided
Najlepsa hvala za odgovore in pomoc
#2
Mogoče ste trebali prvo nanesti emulzijo.
#3
Tako kot je uporabnik pred mano omenil, najbrž bi bilo potrebno predhodno nanesti emulzijo (predpremaz) pred barvanjem....

Poglejte v tehnično listo/navodila za barvo. Če je potrebno (v kar sem skoraj prepričan), predlagam da zbrusite dol, kar ste nanesli, premažete z emulzijo/prednamazom ter še enkrat pobarvate.

Na že 3 sloje barve osebno ne bi nanašal še nadaljnje sloje....

Lp
#4
Počakaj da se pošteno posuši.
#5
Jaz sem barvala s tako barvo, vendar sem prej nanesla emulzijo, ker mi je to predlagal prodajalec. Nanesla sem dva sloja, prav nič ni bilo lisasto.
#6
Jaz sem ravno prejšnji teden z isto barvo prebarvala predsoboSmile
Prvo pravilo barvanja rdečih ipd odtenkov: ne barvaj na belo! Ker potem zlepa ne pokriješ tistih mini belih pikic, sploh če nimaš gladke stene. Za podlago se odlično obnese rumena, oranžna, bež.
Jaz intenzivne odtenke barvam z malim valjčkom, ga namočim, odcedim in pobarvam cca 30*30 velik kvadrat. Naslednji kvadrat vedno prekriva prejšnjega. Mož barva z velikim valčkom velike površine in je vedno premalo barve gor, potem je pa stena lisasta.
Nikoli emulzije, vedno le en nanos, pa je odlično prekrito in nič šekasto.

Pri vas pa verjetno res pride v poštev brušenje barve dol.
#7
Je bil en pravi komentar. Pocakat da se posteno posusi. Bela skozi 2 sloja nerazredcene ne bo ven tolkla. Vsaj ne bela barva. Ce je kaj drugega belega na steni pa... Trend barva se super barva (vsaj kolkr swm jo jst). Tud samo 1 sloj preko bele barve. Se pa ne sme.susiti vmes ko se barva.

Stare hise imajo po10 slojev barve. Brusenje barve je pa.... Hja.... Zanimivo pocetje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#8
Pred barvo je bila nanesena emulzij. Zdi se mi da po prvih dveh nanosih kjer barva ni bila razredcena, ni bilo belih lis...potem ko se je dodala voda v barvo pa so bele lise. Stena je bila pred tem tudi zbrusena tako da je gladka. Nanasala sem z valjckom dolgim slabih 30cm (toliko dolg da gre cel v jupolovo posodico z barvo). Je ta valjcek uredu ali poskusim z manjsim?
Barvala pa sem od tal do stropa, tako da se tudi tako vidijo crte Undecided se pravi da je najboljse da si vzamem manjse kvadrate?
#9
Ja, jaz barvam intenzivne barve s tistim cca 10 cm valjčkom. In res pazim, da barvo enakomerno nanesem po celem polju.

Na gladkem pokitanem zidu bela spodaj verjetno ni tak problem. Če pa je samo fini omet ali tiste špricane tapete kot podlaga, se pa vedno najdejo luknjice, ki jih barva ne zalije in takrat bela prav zasije.
#10
Jaz bi raje kot to brusiti dol, poklicala kakšnega njihovega predstavnika, da ti reši problem, morda s krožnim nanašanjem kakšne druge barve, da dobiš steno v stilu "špatolato". Nimam pojma, kako se temu slovensko reče :roll: .
Na sejmu Dom v Ljubljani so imeli predstavitev barv, z navadno gobico delaš po steni skoraj čudeže.
#11
Spoštovani,

predlagamo vam, da za močnejše odtenke prebarvate površine z Jupol Goldom. Obstoječo lisasto površino prepleskajte s kratkodlakim valjčkom.

Tehnična služba
JUB d.o.o., Dol pri Ljubljani
#12
Evo ti ga na! Tehnična služba na Podsvojostreho! Kaj želiš več?
#13
No, meni se pa njihov odgovor ne zdi smiseln. Zakaj ima trend intenzivne barve, če pa oni priporočajo gold?
Trend odlično opravi delo.
#14
balu, mogoče imaš napačen valček, ali pa ne vem... Meni se je vedno lepo "razlila" barva, nikoli jo ne redčim, in nanašam od stropa do tal s cca 30 cm širokim valčkom. In to s dolgodlakim "fasadnim" lol. Sploh na gladki površini...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#15
lartep Napisal:No, meni se pa njihov odgovor ne zdi smiseln. Zakaj ima trend intenzivne barve, če pa oni priporočajo gold?
Trend odlično opravi delo.

Spoštovani,

stena se lahko prebarva tudi z Jupol Trend notranjo barvo. Jupol Gold smo predlagali, ker imamo narejenih več kot 10.000 odtenkov, med katerimi je kar nekaj viola odtenkov.

Tehnična služba
JUB d.o.o., Dol pri Ljubljani


Skok na forum:
Zadnje novice