Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Postavitev elementov v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Postavitev elementov v kopalnici
#16
Takole?


Priložene datoteke
.jpg   3d jaka vrata novo.jpg (Velikost: 44,21 KB / Prenosi: 6558)
.jpg   3d jest vrata novo.jpg (Velikost: 47,44 KB / Prenosi: 6558)
#17
Hvala! Moram premisliti obe varianti, na prvi pogled sta mi zanekrat obe ok.

Videl sem lepo "napol kotno" banjo 160x90(35), morda bi bila opcija tudu tole:

[Slika: wc-2.jpg]

je 110 zadosti razdalje med školjko in banjo (za noge ko sediš)?

Takšna banja se mi zdi super z vidika, da se večinoma človek tušira in ne kopa, v tem primeru imaš na voljo udobnih 90 cm širine.
#18
lanatri Napisal:Meni se zdi načrt Jake-b ok. V zadnji postavitvi, kjer sta stranišče in pralni stroj nasproti, ostane tako malo prostora, da lahko sedeči med potrebo napolni še stroj. Smile
V prvi postavitvi pa ima nasproti umivalnik, tako da si lahko roke umije že med samo potrebo Big Grin
#19
Ta zadnji načrt je ok, mogoče celo najbolj smiseln, samo kaj je narobe s pravokotno banjo, recimo 170/75 ali 180/80. Te kotne in polkotne banje so manj praktične (v veliki večini primerov uporabe) in grše, ker je kopalnica bolj nasrana.
Ne razumem, kaj je motiv za tako željo in nakup, zgleda da navadno ni dovolj dobro. Kot bi se en spomnil, da bi imelo kolo osemkotna kolesa, ljudje pa bi to kupiliSmile
#20
Zakaj pa je źenska pod tušem v kopalkah :roll: ?
Pri postavitvi wc-ja nasproti stroju bi bilo potrebno premisliti, kako lahko oseba s škafom polnim perila počepne med stroj in wc, da lahko polni ali prazni stroj. Meni se tam zdi premalo prostora.
#21
Jaz recimo vedno polnim/praznim stroj tako, da je škaf pred strojem, jaz pa pod kotom cca. 90° zraven čepim (al pa si clo pručko postavim) in praznim/polnim :wink:
Več glav, več ve ...
#22
gapez Napisal:Ta zadnji načrt je ok, mogoče celo najbolj smiseln, samo kaj je narobe s pravokotno banjo, recimo 170/75 ali 180/80. Te kotne in polkotne banje so manj praktične (v veliki večini primerov uporabe) in grše, ker je kopalnica bolj nasrana.
Ne razumem, kaj je motiv za tako željo in nakup, zgleda da navadno ni dovolj dobro. Kot bi se en spomnil, da bi imelo kolo osemkotna kolesa, ljudje pa bi to kupiliSmile
Pri zadnji vairanti predvsem zato, da pridobiš prostor na sredini kopalnice in da nimaš nekega kota v katerega bi se zabijal.
#23
KARMEN1 Napisal:Zakaj pa je źenska pod tušem v kopalkah :roll: ?
Zato, da lahko forum berejo (in predvsem gledajo) tudi otroci! :wink:

KARMEN1 Napisal:Pri postavitvi wc-ja nasproti stroju bi bilo potrebno premisliti, kako lahko oseba s škafom polnim perila počepne med stroj in wc, da lahko polni ali prazni stroj. Meni se tam zdi premalo prostora.
Jaz sem imela v dosedanji kopalnici (ki je trenutno v obnovi 8) ) tako, da sem imela PS pred školjko. Steni sta bili celo še malo manj oddaljeni, in sicer 190 cm ena od druge, pa ni bilo nobenih problemov s polnjenjem in praznjenjem stroja. Poleg tega nisem imela podometnega kotlička, kar jaka_b mogoče lahko da, če je zid za školjko dovolj debel.

Meni osebno se najbolj dopade ravno ta postavitev s školjko in PS-jem pri oknu. Samo pazite, da bo školjka dovolj oddaljena levo in desno od zida in od kade (minimalno 20 cm na vsaki strani). Meni jo je vodovodar montiral samo 15 cm od zida, in se mi zdi preblizu. Sad A zdaj je, kar je.
#24
No naša je 170x240, enaka pozicija okna in vrat. V kleti imam na eni strani školjko na drugi stroj in se lepo vsedem na školjko, pa tudi drugače se ga da spraznit ali naložit.
#25
Vsaka od možnosti ima svoje pluse in minuse. V tej zadnji - konkretno, vidim problem predvsem pri izvedbi "paravana" - stene, ki preprečuje škropljenje vode iz kadi / tuša.
Kot prvo je tam nekje na sredini okna, kot drugo je izvedena lahko le do spodnjega nivoja okna, kar pa je definitivno prenizko, da bi imela pravi učinek.

Dostop do okna je tudi omejen, kar pa spet otežuje čiščenje in ventilacijo prostora.

Je pa nekaj več "zračnosti" v predelu umivalnika in pralnega stroja.

V takem prostoru je težko najti optimum. Ko nekje profitiraš, drugje "pušneš". 8)


Priložene datoteke
.jpg   1 pol kotna kad pogled.jpg (Velikost: 48,11 KB / Prenosi: 6390)
.jpg   1 pol kotna kad tloris.jpg (Velikost: 47,08 KB / Prenosi: 6390)
#26
Uf, na tole okno sem pa čisto pozabil.

pomojem se bom kar za 1. varianto odločil (banja pri oknu), ker se mi zdi, da ima kopalnica le nek bolj prostoren osrednji prostor in ni pogleda z WC-ja na pralni stroj.

Hvala vsem Smile


Skok na forum:
Zadnje novice