Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Ureditev majhne, podolgovate kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ureditev majhne, podolgovate kopalnice
#1
Pozdravljeni,

že nekaj časa prebiram forum in sem prišla do spoznanja, da tudi sama prosim za pomoč, saj vidim, da imate odlične ideje...

Torej, urejam kopalnico, dimenzije 270 x 140 cm. V njej bi imela seveda WC, umivalnik (lahko kopalniški blok), ter tuš (še raje manjšo banjo). Voda in odtoki niso problem, se vse še da regulirat.

Nikakor ne želim klasične tuš kabine, če že tuš - bo pozidan ali kaj drugega "prijazno čiščenju"... Fajn bi bilo, če bi se našel še prostor za bojler in kakšno omarico za brisače Smile

Nekako sem si narisala nekaj različic, pa me nobena ne navduši. Prepričana sem, da se najde še kakšna izvedba, ki se je sama ne domislim.

Upam, da bo priložena skica v redu, čeprav je bolj "po domače".

[Slika: kopalnica.jpg]

Prosim, prosim za pomoč. Hvala
#2
V tako majhen prostor ..........., ampak bi se dalo.


Priložene datoteke
.jpg   Kopalnica 3D pogled 2a.jpg (Velikost: 108,04 KB / Prenosi: 4017)
.jpg   Kopalnica 3D pogled 1a.jpg (Velikost: 122,24 KB / Prenosi: 4017)
.jpg   Kopalnica 3D tloris a.jpg (Velikost: 114,25 KB / Prenosi: 4017)
#3
Papeževa postavitev poudari ozkost kopalnice.
Jaz bi dala tuš na konec kopalnice počez in zraven stranišče, nasproti vrat pa umivalnik.


Priložene datoteke
.jpg   Kopalnica xx.jpg (Velikost: 22,46 KB / Prenosi: 3995)
#4
:lol: :lol: Mogoče res. Je pa tale kopalnica itak samo za enega - ko jo uporablja. Stoji pa lahko ali pred umivalnikom, ali pa pred wc-jem. Kaj je v tem prostoru ozko in kaj visoko ........ stvar percepcije. :wink:
#5
če prestavitev wc odtoka ni problem, potem definitivno zaporedno postavitev od lanatri. Najbolj izkoristi prostor, je zračna in dovolj prostora je za gibanje.
Pa še na steni nasproti WC-ja je prostor za omarico ali police.
#6
Mogoče tako:


Priložene datoteke
.png   1.1. 270x140.png (Velikost: 166,98 KB / Prenosi: 3914)
.png   1. 270x140.png (Velikost: 8,73 KB / Prenosi: 3914)
#7
... ali pa, če zamenjate vrata - odpiranje v drugo smer ali harmonika:


Priložene datoteke
.png   2.1. 270x140.png (Velikost: 132,3 KB / Prenosi: 3912)
.png   2. 270x140.png (Velikost: 10,32 KB / Prenosi: 3912)
#8
Vrata bi lahko bila tudi ožja.
#9
Pozabila sem na bojler!
Ta bi lahko bil nad omarico pri vratih ali nad WC školjko, še najbolje pa (v kolikor je možno) skrit v omari v sosednjem (ne sosedovem! :wink: ) prostoru.
#10
Hvala za vse odgovore in ideje. Sama sem tudi prišla na idejo, kot jo je napisala Lanatri, se pa bojim, da je neugodno imeti okno za WCjem. Kaj menite o tem?
Za ogrevanje bi pa položila talno gretje, električno mrežo, tako da mi ne bo prostora kradel še radiator.
Tamburin, vrata so pač takšna kot so. Saj na drugi strani vrat je tudi par cm stene, pa se mi je zdelo zanemarljivo. Pri tvoji postavitvi pa se bojim, da bo v ogledalu preveč odsevala svetloba od okna, ki je v tem primeru za hrbtom....
Ah bojler,... lahko je tudi v prostoru POD kopalnico (stavba je manjša hiška, podkletena), samo se mi zdi slabost tega, da precej vode preteče, predno pride topla iz pipe....
Papež, tudi takšno postavitev sem že premlevala, se mi pa zdi, da bi vseeno kopalnica delovala bolj prostorno, če bi bila kad (ali pač tuš) ob steni nasproti vrat.
Naj še pojasnim, da je banja v igri izključno zato, ker imam štiriletnega otroka, pa se mi zdi, da bi bila banja (pa čeprav majhna) primernejša za kakšne norčije....

Bom morala še precej premleti in razčistiti kaj in kako bo najbolje.

Ste mi pa dali idejo, da je lahko predelna stena steklena. Imam vprašanje v zvezi s tem. Se stena postavi prej kot so ploščice položene ali kasneje? Kako pa se jo fiksira na tla in v steno? Imam precej slabe izkušnje s čiščenjem tuš kabine, pa ne bi rada podobne zgodbe v tejli kopalnici...
#11
Še tole me zanima. Vem, da morajo bit ploščice svetle, da deluje prostor večji. Kaj pa to, ali so ploščice po celotni kopalnici ali le na površinah, ki so bolj izpostavljene vodi (torej po tleh, okrog tuša/banje, ter na steni kjer sta WC in umivalnik do vrha splakovalnika (podometnega)), ima kaj vizualnega vpliva na prostornost? Kakšno mnenje?
#12
Namesto banje lahko naredite čim tanjši nizek zidek:


Priložene datoteke
.png   3. 270x140.png (Velikost: 154,75 KB / Prenosi: 3882)
#13
Kaj pa tako?


Priložene datoteke
.png   4. 270x140.png (Velikost: 164,99 KB / Prenosi: 3873)
#14
No, ta zadnja pa je ideja, ki mi še ni padla na pamet Wink
Tako bi lahko bil zidek do stropa, ker okno ne bi bilo zastrto.

Mogoče kdo ve, kako se obnese v praksi tuš, ki je s strani nizko pozidan (da lahko otrok čofota)? Ali naj misel na čofotanje zamenjam s to, da otroku čez par let to ne bo več zanimivo, in mi bo nizek zidek samo v napoto....
#15
Ta zadnja varianta mi je se najbolj vsec, le da bi sama zidano steno zamenjala za stekleno. Da mulca uzivata v cofotanju, dam pa jaz takle bazencek https://www.babycenter.si/izdelek/58101/bazen-za-malcke v tus na tla in uzivata 100 na uro, men pa tut ni treba vsak dan lest v banjo.
Več glav, več ve ...


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »