Splošno > Sam svoj mojster
Epoksi v stanovanju v lastni režiji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Epoksi v stanovanju v lastni režiji
#16
Pozdravljeni,

Naše podjetje (Chemcolor Sevnica) je proizvajalec industrijskih tlakov. Industrijski tlaki niso samo epoksiji, so lahko tudi poliuretani in akrili, odvisno od želene uporabe. Načeloma se epoksiji uporabljajo v zaprtih prostorih, saj niso UV obstojni. Za zunanje površine jih je potrebno površinsko zaščititi z UV obstojnim premazom oziroma uporabiti drug sistem.
Težko je posplošiti namen uporabe takšnih tlakov, saj je tlak praviloma sestavljen iz sistema (primer, izravnava, končni sloj), ki se prilagodi obstoječemu stanju. Na primer, če je slabša površinska trdnost betonskega tlaka, se temu prilagodi primer, ki utrdi površino in zagotavlja optimalen oprijem zaključnega sloja. Ravno tako za primer talnega gretja se ne priporoča uporabe ''klasičnih'' sistemov samolivov, ampak je priporočena uporaba samolivnih tlakov na vodni osnovi. Potem, če je problem z hidroizolacijo, se uporabi primer, ki naredi parno zaporo, itd.
Bistvo vsega, kar hočem povedati je, da je pred samo vgradnjo potrebno preveriti vse dejavnike, da se določi primeren sistem. Napačno izbran sistem privede do problemov, kot je odstopanje, pokanje, slab izgled, itd., na splošno do slabe volje.
#17
Bom tole porabila, ker je ravno govora o epoksi obdelavi. Malo smo horenjci in smo namesro PVC vzeli betonske cevi za en projekt. Ker so betonske vseeno preveč hrapave in vodovpojnr pa jih moramo z nečim premazati znotraj. Bo kakšen epoxi premaz ok? Ali morava cevi pred nanosom še s čim premazati
#18
Se sposodim tole temo, da bo na enem mestu.

Ta vikend smo vlili tla v lastni režiji (UZIN epoksi) izpadlo super top ,danes zjutraj grem gledat če je piknilo, in je seveda v suh, že pohodni (sušilo se cca 16 ur), tako ko na TV.

AMPAK (ponavadi je ampak) so pa ene lise (ene 3 v celi garazi)ki pa niso suhe...zdaj pa ne vem, al smo slab ozmešali ... v glavnem, zdaj bomo še počakali dan ali dva. Če ima kdo izkušnjo kako to sanirat...če se to nebi strdilo.
#19
V strojnici (cca. 5m2) moram izvesti epoksi premaz. Samo tankoslojni in ne debelega samorazlivnega.

Ker ni interesentov za tako malo površino bom naredil sam. Imate kakšne nasvete, kako se pametno lotiti stvari in na kaj je potrebno paziti. Problem je tudi material. Rabim ga bolj malo, pakiranja so pa večinoma velika...

Vem, da je potrebno površino prej zbrusiti in pred premazom očistiti (posesati). Če ima kdo kaj nasvetov se priporočam.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »