Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Izkušnje s ponudniki brunaric

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izkušnje s ponudniki brunaric
#1
Zdravo!

Brskal po forumu, a dobil bolj malo konkretnega na to temo, zato se obračam na vas, predvsem pa na lastnike brunaric z izolacijo spodaj navedenih ponudnikov. Kakšne so vaše izkušnje z naslednjimi ponudniki:

1. Loghouse
2. Franc Obojnik s.p.
3. R-cad (Rajko Robida s.p.)

Dobre, slabe izkušnje...

Če je kdo zadovoljen ali nezadovoljen s kakšnim drugim ponudnikom, ki ni naveden, naj ga prosim navede ter utemelji.

Hvala za pomoč!
#2
Doma sem iz okolja odkoder prihajajo navedeni trije. Prva dva sta mi naredila doberšen del brunarice. Drugi osnovno postavitev objekta, prvi pa del notranje izdelave. Obe firmi imata znanje in izkušnje. Obe firmi sta resni in dobrostoječi. Prva je kar velika firma in dela predvsem za tujino, drugi je manjši s.p. in dela več po SLO!
Tretjega sicer poznam, ampak nimam nobenih izkušenj z njim.
#3
". mi začne po 1.5. postavljat hiško 8,5x6,5 podaljšana 3 faza. Projekt je bil njihov, pridobivanje soglasij tudi njihova zadeva...za sedaj ocena 5++++
#4
mb207d: predvidevam, da ". pomeni 2, ali se motim?

Lp.
#5
Tako je. Izvajalec je Obojnik Franci s.p. iz Radmirij
#6
PRODAM brunarico 6x 4m. konstrukcija je slekeltna(trami, špirovci), obita je z brunami. 4x4 je brunarca plus 4x2 je mansarda. Eno leseno malo okno, masivna lesena vrata... brunarica še stoji. Stara je 5 let, nova je stala 5500 evrov+...----------------------------------------------------------------------------------------------cena____ 1500 evrov Smile
#7
He he, tale tema se pa zadeva tudi mene. Tudi mi imamo brunarico, se pravi leseno hišo iz lepljenih brun, ki jo je postavil Franci iz Radmirja. Za njega lahko rečem, da je človek z veliko začetnico, tako kot je Telmos za toplotne črpalke. Brunarica 12,5x9.4. In ne samo on, cela ekipa. Narejeno hitro, zelo kvalitetno, pri sami ekipi mi je padlo v ušesa, da so delali brez ene žal besede med sabo, ampak sama dobra volja jih je.
Dosegljiv je tudi med vikendom, če je nujno za kakšen nasvet, kako kaj narediti, če se hiša potem od oken naprej gradi v lastni režiji.
#8
Mojo "brunarico" so naredili v Loghouse ... lani (22.4.) smo položili 1. brun na temeljno ploščo, lani (1.6.) je bila primopredaja - hišo (8,55 m * 6,10 m, lesena bruna - lepljena 10 cm, zunanja izolacija 16 cm kamena volna) so zgradili v tem času "na ključ". Ekipa 4 možakarjev + odgovorni vodja del in par možakarjev "v ozadju" so delo opravili več kot odlično. Vgrajeni materiali so zelo dobri, delo opravljeno kvalitetno in tako kot je napisal že McBobo - brez ene same hude besede, nobenega vpitja, ipd., nobenega alkohola in lenarjenja ... sosedje so samo gledali in me spraševali "ali je to pri nas sploh še mogoče ...". V hiši sem že skoraj eno leto in odlično funkcionira, počutje v hiši pa ... eh, žive me ven ne spravijo nikoli več ... Big Grin Kakorkoli se boste odločili vam želim srečno in čimprej pod (leseno) streho.
#9
nam je pa hišo lani delal Rajko Robida s.p. in smo zelo zadovoljni. držal se je vseh dogovorov, rokov, res je človek na mestu.
#10
Tudi nam bo delal Obojnik Franc. Namrec hiso 10.4x8.2 in tudi projek in soglasja s bila pridobljena z njegove strani in zaenkrat smo zelo zadovoljni ter upamo da dobimo GD čim prej in da začnemo z gradnjo.
#11
Hvala vsem za odgovore. Sem bil pri vseh treh na obisku. Če bi trenutno izbiral med vsemi tremi bi šlo po vrstnem redu nekako takole: 2,3,1.

Lep pozdrav!
#12
A je res tezko tem privatnikom javno napisat, koliko stanejo dolocene hise "na kljuc"?
#13
Pozna kdo tole hiso?
Zanimivo je, da gre za masivno, torej bruna niso lepljena.
Mi je pa malo nenavadno stalisce, da morajo biti bruna cimbolj sveza....

http://www.deloindom.si/enostanovanjske ... j-svez-les
#14
Citat:
"Za hišo iz hlodov, ki so na vogalih povezani med seboj s posebnim spojem, pri kateri so zunanje stene so hkrati konstrukcijski element, je potreben čim bolj svež les, saj bi drugače razpokal in se ukrivil po svoje. "
Tole mi je čisto skregano z logiko. Da ne bo potem kakšnih neprijetnih presenečenj.
#15
Ja, saj ta navedba je tudi mene zbodla v oci....nenavadno, glede na to, kar so meni povedali monterji in tudi proizvajalci iz Finske...


Skok na forum:
Zadnje novice