Gradnja in obnova > Energijski viri
Agregat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agregat
#1
Torej, kot verjetno vsi veste, je Slovenijo prizadela manjša naravna katastrofa ki je številna gospodinjstva odrezala od elektrike.
Sicer, na vso srečo, pri meni ni še tako daleč, oz. tako hudo, vendar nikoli ne veš kdaj bo do tega prišlo..

Torej, nazaj k temi..
Že par let se zanimam za nakup generatorja, oz. agregata.
Pogoj mi je seveda da je čim cenejši, obvezno diesel, poganjal pa naj bi naslednje stvari, oz. vsaj čim več le teh:

Peč na pelete (1.5kw grelec za vžig), polž, 2x črpalka
3x hladilnik
1x zmrzovalna skrinja
4x tv + reciever
2x router
1x modem
3x računalnik
Kakšen polnilec za telefon

Zdaj po kilovatih bi to (po moje) tako brez računanja na oko bilo nekje 7.5kw skupaj z grelcem za vžig peletov.
Jaz bi sicer raje videl da ostane še nekaj rezerve za kak pralni stroj ali kaj takšnega, ampak vseeno.

Na bolhi je nekaj dieselskih agregatov, med njimi tudi par 7.5kw, in mislim da en 9kw.
Znamka? Verjetno kaj kitajskega, cena tudi znamki primerna, tam do 1500€..

Je to vredno svojega denarja ali čim dlje vstran od tega? Treba še paziti na kaj drugega?

Dajte kakšna svoja mnenja in nasvete napisat, saj mislim da bo od zdaj naprej kar precej več zanimanja za dotične zadeve.
#2
če ti v izrednih razmerah potrebuješ 4x tv, modem, ruter, 3x računalnik, pa za povrh še pralni stroj, potem oprosti, ne veš kaj so to izredne razmere.
danes v izrednih razmerah se okoli 100.000 gospodinstev sprašuje kako zagnati peč, ti bi pa v izrednih razmerah sedel s laptopom na bedrih, na steni bi se ti vrtel eurosport, na ušesu bi pa čvekal gdaj bo nehal snežit.
nekaterim bo pa treba še nekaj Save pretečt,......
#3
Ko pridejo težave, lahko kar pozabiš na televizije in internet ker ne bo signala, razen če boš gledal kakšne DVD filme, za katere pa ob hudi uri dvomim.

Pogoji so gretje in skrinje. Če kuhaš na elektriko potem še to. Jaz bi na tvojem mestu kupil bencinski 3kW agregat. Bencinski 4T motor je lažji za vzdrževanje, lahek, hitreje vžge...

Da opišem današnji dan, ko smo bili brez elektrike. Zjutraj sem agregat lepo pripravil in nanj priključil ELKO gorilec. Brez problema žene tisto obtočno in ventilator. Čez 1 uro je bila hiša pogreta in gorilec se je ugasnil, zato sem priklopil skrinje. Po kosilu sem spet zagrel hišo, popoldan pa je že prišla elektrika.
#4
@galop1:
Ne ne pravim da v "izrednih" razmerah potrebujem vse to, ampak mi ni škoda dat 1000€ namesto 500€, in bom potem ja, na toplem sedel, 4tvje na enkrat bulil pa še računalnik dregal. Če me razumeš? Zakaj nebi, če lahko?
Pa če tudi ne bo izrednih razmer, in mi bo sosed po pomoti kabel z bagrom presekal pa bom zaradi tega dva dni brez štroma. Bistvo je to, da hočem kupit vsaj 7.5kw agregat, nevem pa na kaj morem pazit, oz. če so kot povedano tiste kitajske zadeve na bolhi zadosti zanesljive za občasno "domačo" uporabo..

@malimojster:
Prav tako mi ni treba na to pozabit.. Četudi ne bo tv signala, interneta, itd.. Še vedno so tu igre, playstation, filmi.. Bodo vsaj otroci zaposleni, in jih morebitne težave ne bodo obremenjevale..
#5
Nekako podvojena tema. O tem debatiramo tudi tukaj.
viewtopic.php?p=563781#p563781
#6
Glede na tvoje zahteve v izrednih razmerah še daj kar nekaj denarja zraven za pravilno novo položeno inštalacijo.

Jaz sem že tudi dva dni brez vode, elektrike in ogrevanja, tablico pa polnim v avtu. Že letos pri nakupu kamina sem razmišljal, kaj pa če pozimi ostaneš brez elektrike za več dni, torej tudi ta ne bo delal, pa sem mislil, da to se bolj redko zgodi.
Kamin v štartu po papirjih pobere 400W moči, kasneje pa dela na povprečno 150W, tako da jaz tudi razmišljam o max 600W-800W agregatu, ki bo služil samo za napajanje kamina.
#7
*** ne sledi temi ***
#8
Nehajte moralizirat, človek je postavil vprašanje. Če ne poznate odgovora ne rabite niti moralizirat.

Sem se naposlušal takšnih stvari, ko smo dajali 15 cm fasade na bajto. Da če se norca delamo, pa lačni v Afriki, mi pa take......
#9
*** ne sledi temi ***
#10
Dejstvo je, da je OP postavil vprašanje. V očitno nepravem času. Če bi ga postavil prejšnji četrtek, bi že dobil odgovor.

Moralizirat znamo vsi. Noben pa ne bo priznal, da če bi imel doma 10 kW agregat, bi čisto na izi prižgal televizor, playstation ali kakšno drugo, v teh časih nepomembno zadevo.

Ne, medtem ko bi stroj butal ven ta štrom za gorilc in par žarnic, bi sedeli za mizo in molili za ostalo Slovenijo. Verjetno žarnic niti prižgali ne bi, enostavno za to, da bi naša molitev ob soju sveč še bolj "zažgala".

Vidiš kako na izi je lahko človek ciničen?

Bog da si lahko privošči kaj takega. Jaz si ne morem. In če bo ob kakšni podobni naravni katastrofi navabil še nesrečne sosede, ki pa tega nimajo in bodo skupaj preživeli takšno bedno obdobje, kjer bo lahko ponudil toploto, mogoče hiter tuš in otrokom kakšno risanko, hvala bogu.

Ne biti vedno takoj na prvo žogo takšni, no.

Mi vsega tega nimamo, imamo pa plinski štedilnik in pa štedilnik na drva. In smo fino s sosedi ob petrolejki na toplem posrebali kavo, otroci pa so kartali.
#11
Moje mnenje, raje kupi 4t bencinski agregat neke renomirane znamke. Recimo kakšen 5kw rabljen 4t bencinski agregat, kakšna honda ali kaj podobnega. Cena bo nekje 500-1000e

Kitajski diesel ti ne bo vžgal ravno ko ga boš najbolj potreboval.. Bencinski agregat bo lažji, tišji, lažje vžiga in tudi cenejši bo. Poraba bo malo višja, samo za tista dva dni ne bo hude razlike
#12
@Berghaus
Iz tvojega zapisa je razvidno, da ne razvijaš tipične slov.zavisti.
Zakaj to pišem?
Ko človek "odraste" ali naj rečem "dozori" in se veseli morebitnega uspeha svojega bližnjega ali soseda se prej kot kasneje tudi njemu položaj v tej materialistični družbi bistveno izboljša. Roko na srce, kaj razen pomoči dobrih rok lahko v stiski pričakuješ od revnega soseda. Obratno je lahko drugače, če seveda ne daješ vtisa že na zunaj, da si parazit družbe.
Jaz imam takšne izkušnje v življenju in ja moji sosedi imajo tudi po 200 m podaljškov pripravljenih do mojega agregata tako, da glede na razdaljo in premali presek kabla pade napetost na še znosnih 200 V.
Vse se povrne z dobrim. In ne nisem RKC miš.
#13
Pod to se podpišem. In ne samo enkrat. Več daš, več dobiš.
#14
Če ima kdo vzhodno od ljubljane za posoditi kak močnejši agregat (vsaj 5kw) naj
mi sporoči. Rabimo za dve uri, da se pomolze krave.
[email protected]
#15
Z tri.faz. 5kw ben. agregatom: kotel na pete ,STČ, tv,3x hladilnik,ruter,nekaj luči....... . Ne občuti zagona porabnika.


Skok na forum:
Zadnje novice