Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Brat bo od svoje polovice plačal 0.50% davka, ti pa za svojo polovico 0.15%.
Objave: 10
Teme: 4
Ocena:
0
hvala za hiter odgovor, se bojim, da bo res tako.
ampak stanovanje ni prazno. ker jaz, oče in mati živimo v celi hiši, ne pa v (moji) polovici. saj ne moreš živeti v polovici hiše? ampak davčne verjetno to ne zanima?
Objave: 10
Teme: 4
Ocena:
0
najlepša hvala za hiter odziv, predloge in konkretne odgovore
Ocena:
1
služnostna pravica se lahko omeji na določeno obdobje, recimo 5 - 15 let.
Objave: 1153
Teme: 8
Ocena:
0
Podatke je možno popravljatu s spletno aplikacijo GURSa, ampak te dni to ni možno ker javi:
Nedostopnost aplikacije »Spreminjanje podatkov o nepremičninah«
Zaradi vzdrževanja aplikacije »Spreminjanje podatkov o nepremičninah« le-ta ne bo dostopna do vključno 12.1.2014.
Glede na to, da je tema zdaj aktualna, meni to liči na namerno sabotažo.
Ocena:
1
Podatkov o lastništvu in služnosti ne moreš spreminjat preko interneta. To se naredi pogodba pri odvetniku ali notarju in se vpiše v zemljiško knjigo.
Objave: 21
Teme: 2
Ocena:
0
Zanima me, kakšen je postopek vpisa služnosti užitka v ZK.
Ocena:
1
oprosti ampak a ne znaš brat?
Objave: 21
Teme: 2
Ocena:
0
Torej, velja isti postopek za vse vrste služnosti.
Ali mora biti užitkar stalno oz. začasno prijavljen na tej nepremičnini?
Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Mene pa zanima, ali je možno osebno služnost ustanoviti na stanovanju, ki še ni vpisano v zemljiško knjigo? (nedokončana etažna lastnina)
Še opis primera
Sem namreč lastnica stanovanja, ki ima prave GURS identifikatorje in je v registru nepremičnin, žal pa je etažna lastnina nedokončana in še vedno v postopku vpisa v ZK. O etažni lastnini mora odločiti vrhovno sodišče. Zadeva se vleče že več kot desetletje. Stavba (stanovanjski blok) je vpisan v ZK; vpisani so tudi štirje posamezni deli – stanovanja, medtem ko večina (prek 100 stanovanj) ni vpisana v ZK.
Na svojem stanovanju bi rada podelila osebno služnost mami, ki živi v tem stanovanju. Vendar pa me zanima ali je to sploh možno glede na dejstvo da etažna lastnina še ni urejena.
Ali zadostuje notarsko overjena Pogodba o osebni služnosti in podan predlog notarja za vpis plombe (osebne služnosti) v ZK na posameznem delu stanovanja – ali lahko tu navedemo GURS identifikatorje, ker ID posameznega dela stavbe (stanovanja) še ne poznamo?
Sicer so za že etažirana stanovanja GURS identikatorji identični identifikatorjem v ZK.
Vnaprej najlepša hvala za odgovor.
Lep dan želim in lep pozdrav,
Calena
Objave: 59
Teme: 0
Ocena:
0
Kolikor sem razbrala iz pogovora na tv, lahko osebno služnost daš nekomu le, če si lastnik celotne nepremičnine, in ne le 1/2.
LP