Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena gradbenega dovoljenja in dokumentacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena gradbenega dovoljenja in dokumentacije
#1
Živjo,

Ob hiši bi rad postavil teraso 9x4m višine do 3.5m. Vendar me zanima koliko bi okvirno prišla cena gradbenega dovoljenja in ostale dokumentacije.

Sam sem malo povpraševal pri podjetjih, ki sami pridobijo dokumente in ti samo "izročijo" dovoljenje in sem dobil odgovor da pride cena okoli 1700€. Ker pa se sam ne spoznam me zanima če je cena ustrezna.

Lep pozdrav.
#2
V kolikor objekt ne sodi med nezahtevne objekte v skladu z uredbo o razvrščanju objektov in je zanj res potrebno pridobiti klasično gradbeno dovoljenje se mi zdi cena v tem trenutku ok. vendar čudežev ne pričakuj. To bo res samo pgd.

Če pa bi objekt sodil med nezahtevne pa lahko postopek spelješ sam oz. je cena (če se ti s tem ne da ubadati) veliko nižja.

Da pa bi lahko ustrezno presodili kam sodi zamišljena terasa pa bo potrebno povedati malo več podatkov o objektu (etažnost, uporaba, pokrito/nepokrito, ipd.)
#3
Kolikor vem objekt sodi med manj zahtevne objekte vsaj po e-upravi.

Terasa bi bila nepokrita, uporaba pa samo za kakšna druženja, lenarjenje, itd. Spodaj pod teraso pa bi imel garažo za dva manjša avtomobila, če bi pa bilo izvedljivo pa pod tem še manjšo klet z cisterno za deževnico.

Lep pozdrav.
#4
Takoj, ko je terasa pohodna gre za dvoetažni objekt in tako sodi med manj zahtevne objekte. V tem primeru potem velja, da je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje po klasičnem postopku. Torej navedena cena ni nerazumna. Mogoče se pridobi še kakšna ponudba potem pa se odloči za tistega projektanta, ki ima ugodno razmerje med ceno in kvaliteto.
#5
OK, hvala.

Mogoče, če je dovoljeno poznaš oz. priporočaš kakšnega dobrega projektanta na področju gorenjske.

Lep pozdrav.
#6
Žal ne. Lahko daš prošnjo za ponudbe tudi v temo na tem forumu, ki je namenjena iskanju ponudb. Sicer pa za idejo, ki si si jo zamislil ne potrebuješ vrhunskega projektanta (vseeno pa je dobro, če malo gleda tudi na estetiko). Malo se pozanimaj v bližini, kdo ima izkušnje in je korekten kar se tiče strokovnosti in cene, zberi nekaj ponudb in jih primerjaj. Če bo še kakšna dilema okoli dokumentacije in ponudb pa brez problema vprašaj.


Skok na forum:
Zadnje novice