Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Ariston Velis 80

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ariston Velis 80
#1
Zanima me montaža tega bojlerja na stop. Je možno, ima kdo... Načeloma je ta bojler namenjen za vertikalno in horizontalno stensko montažo. Samo ne vem kaj bi se zgodilo, če bi ga montiral na strop...
#2
jaz bom kupil tak boljer, samo malo dražjega. ariston velis premium 80l, ker ima močnejši grelec. Preberi navodila, sam mislim da ga je škoda montirat na strop, ker ima lepo prednjo rozeto v različnih barvah. Jaz ga bom montiral kar takoj za vhodnimi vrati. v globino je samo 270mm če se ne motim.
#3
mislim, da ima veze kako je grelec vgrajen in se ga potem lahko horizontalno postavi. Torej jaz z mojim neekspertnim-šalabajzarskim mnenjem, bi rekel, da ne moreš postaviti, če hočeš izkoristiti bojler do konca. :mrgreen:
#4
Po moje mora biti postavljen tako, da sta komori vertikalno ena nad drugo, namreč ti bojlerji imajo 2 komori z vodo. Vsekakor priporočam da se bojler vertikalno postavi, namreč so dizajnirani tako, da teče topla voda kar se da dolgo in je tisti prehod na mrzlo zelo hiter ko ni več tople vode notri.
#5
Ja dizajniran je za biti hor. ali vert. na steni. S tem da ko je hor. morajo biti priključki na levi strani.Zanima me kako bi delal oz. kaj bi se zgodilo če bi ga pritrdil na strop...
#6
Po moje bi se topla in hladna voda skos mešala, tako da bi ti temperatura iz pipe stalno padala tekom porabe. Če že mora biti montiran horizontalno, potem bi morala biti ena komora nad drugo po moje.
#7
Ne vem, čakam mnenje kakega strokovnjaka, da se odločim kam ga pritrdit. Po moje bom moral delat nosilce, jih pritrdit v strop in pol na nosilce hor. bojler. Stene ne morem uporabit, ker je knauf.
#8
kaj ti pa pravijo tam ko boš kupil?
#9
Je že doma. Kupljen na ebayu, je bil precej cenejši kot kjerkoli tukaj. Saj če ne bo šlo na strop, bo pa na steni tako kot sem napisal. Drugih stropnih bojlerjev, ki niso tisti grdi valjasti pa nisem našel.
#10
Najcenejši na ebay je 223usd. Pri nas je novi najcenejši 224€.

sicer ne razumem kako te je lahko skupaj s transportom stalo ceneje kot 224€...
#11
Sicer pa tukaj vidiš kako se ga lahko vgradi:

http://www.ebay.com/itm/SCALDACQUA-ELET ... 27d48bf6d5
#12
res je... tukaj imaš z dostavo za 224 eur http://www.ideo.si/a/GRELNIK_VODE_VLS_80L_VELIS_ARISTON

je pa tale ki ga je dal korenje z ebaya nacenejši na ebayu in je z dostavo kar 80 eur dražji od slovenske ponudbe? pa si res poceni skoz prišel ja Big Grin

je pa res da je cena sama na ebayu nižja ampak te potem pri poštnini naserjejo ker nek manjši del od cene artikla mora prodajalec plačati ebayu... glede poštnine pa ne... zato je tako Big Grin dober si nimaš kaj... ti jaz avto prodam po dražji ceni kot je v trgovini enak.
#13
Jaz sem dal 189€ z dostavo iz ITA.
#14
Če je izdelan za horizontalno tudi, potem ga lahko daš.
#15
To vem da lahko, če je za to narejen. Zanima me, kako bi zadeva delala, če bi ga v strop pritrdil, če sploh bi delal...


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »