Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pralni in sušilni stroj oblečena v keramiko - pult

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pralni in sušilni stroj oblečena v keramiko - pult
#61
Sem naredil par slikc obstoječega stanja kopalnice. V prihodnosti imamo namen nadomestiti kopalniško pohištvo, mogoče tudi umivalnik.

Rad bi nasvete glede naslednjih točk:

Omarice (bele lakirane z vseh strani):
- Na steni cca 40cm nad pultom (prostora med steno kjer so vrata do začetka ploščic nad kadjo je 115cm). Najraje bi dal 110cm široko omaro, cca 90cm visoko in 35-40cm globoko. Ali obstaja kaj takega v programu kakega izdelovalca kop. pohištva?
- ozka omarica (globine 20cm) na mestu ob ogledalu. Verjetno na enakem mestu kot je sedaj samo malo višja cca 90cm visoka in 30-40cm široka.
- mogoče bi dali dvojni "vgradni" umivalnik s predali spodaj. V kopalnico bi spravil max. 100cm dolg umivalnik (verjetno bi bilo potrebno prestaviti radiator za kakih 20 cm k vratom)
- steklena delna pregradna stena za kad, širine cca 80cm (višine cca 140cm), za zaščito pred pršenjem na strani kjer je okno in wc. Ali obstaja zakrivljena verzija, šlo bi tudi z ravno samo ne vem kako bi zgledalo, ker je kad zakrivljena.
- ali se da dobiti cev za tuš (za priklop na Tuš konzolo), poljubne dolžine-po meri, ker je sedaj kakih 15cm predolga.

No to bi bilo to, nasveti dobrodošli. Slike spodaj.

[Slika: a-2.jpg]
[Slika: b-3.jpg]
[Slika: d-5.jpg]
[Slika: c-4.jpg]
[Slika: e-1.jpg]
#62
Umivalnik (100 cm): http://www.ikea.com/it/it/catalog/produ ... /S09903453

Omarica 2 x http://www.ikea.com/it/it/catalog/produ ... /S19811090

Za ozko omarico poglejte tukaj: http://www.ikea.com/it/it/catalog/categ ... oom/20802/
#63
@ Lanatri,
Hvala za predloge, nisem pomislil na kuhinjsko stensko omarico 8)
#64
Mi imamo v kopalnici v zidni niši visoko belo 'kuhinjsko' omaro iz Ikee (globina 40 cm) s sijajem in lahko rečem, da se odlično obnese. Za vsakega družinskega člana ena polica in je omara polna. Smile

Ker imate za umivalnik samo 100 centimetrov, izberite raje tak model, ki bo imel samo en umivalnik, ne dveh. Pred časom so imeli ta model umivalnika, ki je na linku, samo iz umetnega materiala, če imam pravo informacijo, pa naj bi ga po novem izdelovali tudi iz porcelana. Raje preverite.

Kot sem že rekla, izberite čim bolj 'pusto' pohištvo! Smile
#65
Ja tole bo kar dobra opcija pa verjetno je bela lak barva front za kuhinje (abstrakt weiss) iz programa kuhinj enakega odtenka kot bela lak za kopalniški program Godmorgon, čeprav je drug program?

Umivalnik bi pa najraje vzeli enojni z dvema luknjama za armaturi, ker drugače ne vem če bi ga sploh menjali,
http://www.ikea.com/at/de/catalog/produc.../S49903451, ne vem pomoje bi bil cisto ok. Ali so ti umivalniki iz plastike boljša rešitev kot keramični, oz kaj je slabost/prednost enega tipa v primerjavi z drugim?

Pa še eno vprašanje glede stenske kuhinjske lak omare. Ta omara ima samo fronte v lak beli, ostalega pa ne. Ali se obleči v lak tudi stranici in spodnji del omare, če mogoče veste. Hvala in lp
#66
Bi rekla, da je bela sijaj enakega odtenka, kljub različnim programom.

Tudi tale umivalnik za dve armaturi je odličen.
Glede te keramične plastike - meni npr. zven ni všeč, pogrešam tudi hlad in se mi zdi, kot da bi si umivala roke v plastični posodi, moji prijateljici (ima Kolpasan umivalnik) pa je ravno to všeč. Ker je malo bolj nerodna, se ne boji, da bi razbila umivalnik.

Dobijo se tudi okrasni paneli s sijajem (cena enega panela za visoko omaro je bila pred tremi leti 79 €). Mi smo enega kupili, vendar se je izkazalo, da sploh ni potrebe. Lahko montirate samo te omarice in če bi se izkazalo, da vas moti, lahko še vedno dokupite.
#67
Ok super, tole je potem kar optimalno 8)


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »