Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Prenova kopalnice - vaše ideje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prenova kopalnice - vaše ideje
#1
Pozdravljeni,

vidim, da ste na forumu pravi strokovnjaki, zato se za nasvet obračam na vas Smile Smo pred prenovo kopalnice in potrebujemo pomoč in ideje pri postavitvi opreme.

Na skici (amatersko narisani in niti približno ne v merilu Smile ) je obstoječe stanje kopalnice. Naša predstava oz. rešitev je, da WC in umivalnik ostaneta na istem mestu, prav tako bojler (ležeči?) in pralni stroj, tuš bi bil v desnem zgornjem kotu.
Dejstva in želje:
- WC s podometnim kotličkom (os wc-ja 0,5 m od stene),
- radiator bo nov, stenski, "priključen" na obstoječe cevi,
- umivalnik z elementom (predali),
- omarica z ogledalom,
- kakšen dodaten element (nad pralnim strojem, nad wcjem,...),
- pralni stroj je standardnih dimenzij,
- steklena tuš stena, odprta na tisti strani kjer je bojler (če je izvedljivo zaradi bojlerja in umivalnika...) ALI
- (v primeru, da za prej omenjeno stekleno tuš steno ni dovolj prostora) tuš stena (vsaj 90*90) z vrati, ki jim pri odpiranju ne bo napoti pralni stroj ali bojler,
- bojler 80 litrski (višina kopalnice 2,4 m).

Ima kdo kakšno idejo?


Priložene datoteke
.jpg   Kopalnica_obstoječe stanje.JPG (Velikost: 23,41 KB / Prenosi: 5342)
#2
Ali obstaja kakšna možnost, da bi pralni stroj (in bojler) prestavili v sosednji prostor?
#3
To, da ostaneta wc in umivalnik ter tudi bojler na istem mestu so vaše želje (oz. jih zaradi inštalacij ni mogoče prestavljat) ali ste si pač tako ureditev vi zamislili? In, ja se strinjam z lanatri - je možno pralni stroj prestavit v kak drug prostor?
#4
No, jaz bi naredila nekaj takega (če želite, da se čim manj prestavlja odtoke). Bojler bi dala ali ležeči, čisto pod strop, ali pa bi ga premaknila na stran, kjer je pralni stroj. Tuš kabina bi lahko bila tu 80 x 100. Če bi bil WC s podometnim kotličkom bi lahko bila zadaj že polička, prav tako bi se lahko ta nadaljevala pri umivalniku in bi služila za odlaganje ščetk, mila,... Nad umivalnikom je lahko omarica z ogledalom (ali le ogledalo), pod umivalnikom pa predali. Na drugi strani pa bi bila lahko še manjša, a visoka viseča omarica za kozmetiko, fen,..., nad pralnim strojem pa omarica za brisače in čistila (do višine bojlerja - če bi bil ležeči, pod stropom).


Priložene datoteke
.png   Kopalnica.png (Velikost: 12,52 KB / Prenosi: 5291)
#5
Najprej hvala za tako hiter odziv!
Žal mora biti pralni stroj v kopalnici, prav tako bojler. Opcija je sicer še pralni stroj z zgornjim odpiranjem, ki je ožji in s katerim bi pridobili nekaj prostora, vendar so to le dodatni stroški, obstoječi pralni stroj pa je star šele dve leti.

Prenavljamo stanovanje v starejšem bloku, s prestavljanjem WCja bi bile predvidevam da komplikacije? (pojma nimam kako to gre :? ) Po naši prvotni zamisli bi se prestavil odtok za tuš in za pralni stroj pa tudi bojler po potrebi.

Kate, kako široka pa je omarica z umivalnikom, 60 ali 80 cm? Všeč mi je ideja, ker je na desni strani dovolj prostora za kakšen element in pa seveda koš za umazano perilo...
#6
Umivalnik je na žalost zgolj 60 x 50, večjega nisem spravila noter, ker bi bilo vse še bolj stiščano. Nikakor ne morem najti več tistega, po katerem sem vzela mere, bil je pa podoben temu:
http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_ ... ok_anna_65
Če pa najdem tistega, ga pripopam zraven.
#7
Nekaj temu podobnega:
http://www.merkur.si/kopalnica/kopalnis ... litve.html

Mislim, da sem gledala tega:
http://www.merkur.si/kopalnica/kopalnis ... n-ogl.html
oz. tega:
http://www.merkur.si/kopalnica/kopalnis ... nikom.html

Aaa, evo ga, sem našla (mere sem rahlo zaokrožila navzgor):
http://www.mojaprha.si/slo/ponudba/kopa ... -sm-58-cm/
Bo vredu?
#8
Nagledan sem imela program Lorencio od Gorenja (je tudi 60 cm) http://www.gorenje.si/dom/kopalnice/mode...d/lorencio in ploščice Kroma http://www.gorenje.si/dom/keramika/kopal...gram/kroma - svetlejše. Ker pa bi v tem primeru potrebovala kakšen dodaten element na desni strani kopalnice, Lorencio ne pride v poštev, ker ima na izbiro samo tisti viseči ozek element. Medtem, ko ima Avon večjo izbiro...

V primeru, da je kopalnica postavljena tako - berem o tem, da ploščice po celi kopalnici niso več "in", no, tudi za moj okus lepše izgleda, če je kakšna stena samo pobarvana.. Ploščice bi morale biti vsaj okoli WCja, umivalnika in seveda tuša. Kakšen predlog glede tega? Bi izgledalo smešno, če bi bile ploščice od vrat pa vse do tuš kabine na drugi strani?

Kaj pa opcija, da je tuš v desnem kotu, pralni stroj na obstoječem mestu, v levem kotu pa bojler in spodaj kakšen element in koš za umazano perilo...
#9
Sama bi predlagala identičen razpored kot Kate. Mesto kjer je spodaj PS in na vrhu ležeči bojler bi zaprla v omaro, med PS in bojlerjem pa umestila police široke kot PS - tako pridobiš ogromno shranjevalnega prostora. Če imaš še predale pod umivalnikom dodatnih omar sploh ne potrebuješ. Podobno imajo rešeno pri starših in sta izredno zadovoljna že kar nekaj let - ju je bilo pa kar težko prepričat, da bi bil PS zaprt v omaro Smile
#10
Se strinjam s Kate in z Olivio. Brez premikanja je Katin načrt optimalen. Upam, da nimate nasproti vrat okna, sicer odpade bojler in omara na tem mestu.

Mi smo v zgornjem nadstropju bloka prestavljali stranišče, vendar je bilo precej sitnosti.
#11
Lanatri - stranišče premikat v bloku je res malo tko tko, za umivalnik ali tuš pa po moje nebi smel bit tak bav bav. Imaš prav - če je na tisti steni okno potem bi tak razpored šel le v primeru, da je okno ležeče tik pod stropom in na mestu kjer naj bi bil tuš.
Tak razpored je pri majhnih kopalnicah vsaj meni super - pusti prostor max nenatrpan. Mogoče bi edino WC premaknila max proti steni in umivalnik proti wc-ju, da je čimveč prostora pri tušu. Tisto omarico pri vratih pa potem itak ne rabiš - na tistem mestu mogoče linija 5ih obešalnikov ali kopalniški radiator za sušenje brisač.
#12
Ne, okna ni. Zanimiva ideja glede zaprtega pralnega stroja... Tudi lepše izgleda. Potem bi pač bilo potrebno narediti pohištvo po meri.. Bomo premislili.

Kaj pa glede ploščic, bi dali po vseh stenah do vrha ploščice? Zanima me opcija, da so ploščice samo tam, kjer so nujno potrebne (wc, umivalnik, tuš).. Če ima kdo kako idejo glede tega in tudi barvnih kombinacij, bi bila zelo hvaležna in vesela kakšnega izrisa oz. skice!
#13
Ravno izrisat ti ploščic ne znam, ampak mislim, da bi dobro izpadlo, če bi imela ploščice po tleh ter po steni, kjer bo wc in umivalnik do višine te "poličke" za njima (tako, da je polička še v ploščicah), naprej, proti stropu, pa da imaš pralno barvo. Pri tušu pa se lahko ploščice dvignejo do višine prhe ali pa do stropa, vendar le znotraj tuša. S ploščicami lahko tako zaključiš, sploh, če bi imela pralni stroj zaprt v kakšni lepi (npr. beli) omari - pač, v skladu z ostalo barvo kopalniškega pohištva. Če bi imela v tisti omari nad pralnim strojem poličke do bojlerja, potem res ne potrebuješ več nobene druge omare na steni nasproti wc-ja, in to steno lahko imaš zgolj pobarvano v pralno barvo (gor pa nekaj obešalnikov, mogoče še kakšno lepo manjšo sliko. Enako je lahko pralna barva na steni, kjer so vrata. Pralna barva naj se najbolj ujema s ploščicami - glede na to, da so bolj peščene/krem barve, daš pralno barvo v peščeni, krem, (mogoče tudi beli ?) ali pa barvi bele kave.
Upam, da sem malo pomagala.
#14
Si predstavljam, super. Kaj pa na tisti strani med vrati in wcjem, če bi bile ploščice v višini poličke... Lepše bi sicer izgledalo, da tam ni plošič, vendar gre zaradi uporabe WCja stoje rado včasih kaj levo in desno... Smile Te pralne barve se da lepo obrisat in v tem primeru ne bi bilo problema, če bi dali na desno od WCja barvo?
#15
Ja, desno od wc-ja sem mislila barvo, saj se jo da lepo obrisat. Mogoče nisem prav lepo napisala - sem napisala, da bi bila pralna barva na steni, kjer so vrata. Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »