Splošno > Sam svoj mojster
Presneta motorka - pardon, motorna žaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presneta motorka - pardon, motorna žaga
#91
Jeseni sem se po desetih letih za mal denar znebil električne Alpine. Baterijska da, s kablom ne.
#92
A si jo dal v reciklažo? Al si koga nategnil na suho?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#93
Znanec mi je telefoniral naj mu svetujem kateri tip električne motorke kupiti. Odločno sem mu jo odsvetoval, hkrati povedal, da se mi ena valja doma, da je dovolj en osel na ledu. Tako dolgo je tiščal, da sem mu jo moral prodati za 40 €, menda je strašno zadovoljen, žaga palete pred skladiščem. Kabel mu napelje žena, nato še pospravi drva...

Tistih 40 € ni šlo na suho, sem tankal tanovega.
#94
Za delavnico ni tako napačna električna sicer pa.
Z baterijsko se pa spet ne da v gmajno.
Poleg gozdarskih sem si par nazaj omislil še ms211. In je sedaj daleč najbolj uporabljana motorka. Res da spušča olje kot vse homeowner štilarce. Ampak uporabnost in predsem priročnost odtehta svoje. Predvsem pa konstantno dela.
#95
kadotr, bom kar ostal zvest blagovni znamki, čeprav verjamem da so tudi ostale dobre
#96
Da ne bo samo pljuvanje po nizko-cenovnih:
1 - Pullan stara deset let - podrla je grušta za dve hiši + vsakoletna čiščenja okoli hiše, v teh letih sem 1x zamenjal gumice v frgazarju in zamenjal obe vzmeti na ohišju, letos sem ji namenil namesto 45cm meča dal 35cm, verig pa sem porabil vsaj deset. Vžge in dela BP.
2 - Royal (Hoferjeva) stara 4 leta 60 cm meč, nanjo pašejo deli od Husvarne - za debela drevesa in posojanje sosedom, menjal sem zajlo za gas in nadomestil izgubljen prislon (oboje so zakrivili sosedi), je pa težja, glasnejša naspram Pullana, porabi 1x več mešanice (ima pa zato visokoturažni motor) ampak dela in vžiga BP.
#97
Mislim, da je Poulan v žlahti z znano blagovno znamko, koncern Electolux, torej Husqvarna itd... Vse kaže, da tudi Hofrov Royal. Torej oboje ni pofl najnižjega razreda.
#98
Ne vem kaj lahko narediš z zajlo za gas razen da je že v osnovi čudna konstrukcija.
#99
@junec -V bistvu ni zajla ampak jeklena žica, ki je počila na ukrivljenemu delu, ki pride na ročko za gas, očitno je "zajla" tam namerno oslabljena, ker bi v nasprotnem primeru skrivil ali priklop na uplinjaču ali pa ročko za gas, kar nebi bilo par € ampak par 10€.
@kadotr -Obe žagi sta cenovno < kot 100€.
Vem. Zadeva podobna, kot pri razvlaževalcih.


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »