Splošno > Sam svoj mojster
Presneta motorka - pardon, motorna žaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presneta motorka - pardon, motorna žaga
#91
Jeseni sem se po desetih letih za mal denar znebil električne Alpine. Baterijska da, s kablom ne.
#92
A si jo dal v reciklažo? Al si koga nategnil na suho?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400!!!!
#93
Znanec mi je telefoniral naj mu svetujem kateri tip električne motorke kupiti. Odločno sem mu jo odsvetoval, hkrati povedal, da se mi ena valja doma, da je dovolj en osel na ledu. Tako dolgo je tiščal, da sem mu jo moral prodati za 40 €, menda je strašno zadovoljen, žaga palete pred skladiščem. Kabel mu napelje žena, nato še pospravi drva...

Tistih 40 € ni šlo na suho, sem tankal tanovega.
#94
Za delavnico ni tako napačna električna sicer pa.
Z baterijsko se pa spet ne da v gmajno.
Poleg gozdarskih sem si par nazaj omislil še ms211. In je sedaj daleč najbolj uporabljana motorka. Res da spušča olje kot vse homeowner štilarce. Ampak uporabnost in predsem priročnost odtehta svoje. Predvsem pa konstantno dela.
#95
kadotr, bom kar ostal zvest blagovni znamki, čeprav verjamem da so tudi ostale dobre
#96
Da ne bo samo pljuvanje po nizko-cenovnih:
1 - Pullan stara deset let - podrla je grušta za dve hiši + vsakoletna čiščenja okoli hiše, v teh letih sem 1x zamenjal gumice v frgazarju in zamenjal obe vzmeti na ohišju, letos sem ji namenil namesto 45cm meča dal 35cm, verig pa sem porabil vsaj deset. Vžge in dela BP.
2 - Royal (Hoferjeva) stara 4 leta 60 cm meč, nanjo pašejo deli od Husvarne - za debela drevesa in posojanje sosedom, menjal sem zajlo za gas in nadomestil izgubljen prislon (oboje so zakrivili sosedi), je pa težja, glasnejša naspram Pullana, porabi 1x več mešanice (ima pa zato visokoturažni motor) ampak dela in vžiga BP.
#97
Mislim, da je Poulan v žlahti z znano blagovno znamko, koncern Electolux, torej Husqvarna itd... Vse kaže, da tudi Hofrov Royal. Torej oboje ni pofl najnižjega razreda.
#98
Ne vem kaj lahko narediš z zajlo za gas razen da je že v osnovi čudna konstrukcija.
#99
@junec -V bistvu ni zajla ampak jeklena žica, ki je počila na ukrivljenemu delu, ki pride na ročko za gas, očitno je "zajla" tam namerno oslabljena, ker bi v nasprotnem primeru skrivil ali priklop na uplinjaču ali pa ročko za gas, kar nebi bilo par € ampak par 10€.
@kadotr -Obe žagi sta cenovno < kot 100€.
Vem. Zadeva podobna, kot pri razvlaževalcih.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »