Splošno > Sam svoj mojster
Presneta motorka - pardon, motorna žaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presneta motorka - pardon, motorna žaga
#91
Jeseni sem se po desetih letih za mal denar znebil električne Alpine. Baterijska da, s kablom ne.
#92
A si jo dal v reciklažo? Al si koga nategnil na suho?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#93
Znanec mi je telefoniral naj mu svetujem kateri tip električne motorke kupiti. Odločno sem mu jo odsvetoval, hkrati povedal, da se mi ena valja doma, da je dovolj en osel na ledu. Tako dolgo je tiščal, da sem mu jo moral prodati za 40 €, menda je strašno zadovoljen, žaga palete pred skladiščem. Kabel mu napelje žena, nato še pospravi drva...

Tistih 40 € ni šlo na suho, sem tankal tanovega.
#94
Za delavnico ni tako napačna električna sicer pa.
Z baterijsko se pa spet ne da v gmajno.
Poleg gozdarskih sem si par nazaj omislil še ms211. In je sedaj daleč najbolj uporabljana motorka. Res da spušča olje kot vse homeowner štilarce. Ampak uporabnost in predsem priročnost odtehta svoje. Predvsem pa konstantno dela.
#95
kadotr, bom kar ostal zvest blagovni znamki, čeprav verjamem da so tudi ostale dobre
#96
Da ne bo samo pljuvanje po nizko-cenovnih:
1 - Pullan stara deset let - podrla je grušta za dve hiši + vsakoletna čiščenja okoli hiše, v teh letih sem 1x zamenjal gumice v frgazarju in zamenjal obe vzmeti na ohišju, letos sem ji namenil namesto 45cm meča dal 35cm, verig pa sem porabil vsaj deset. Vžge in dela BP.
2 - Royal (Hoferjeva) stara 4 leta 60 cm meč, nanjo pašejo deli od Husvarne - za debela drevesa in posojanje sosedom, menjal sem zajlo za gas in nadomestil izgubljen prislon (oboje so zakrivili sosedi), je pa težja, glasnejša naspram Pullana, porabi 1x več mešanice (ima pa zato visokoturažni motor) ampak dela in vžiga BP.
#97
Mislim, da je Poulan v žlahti z znano blagovno znamko, koncern Electolux, torej Husqvarna itd... Vse kaže, da tudi Hofrov Royal. Torej oboje ni pofl najnižjega razreda.
#98
Ne vem kaj lahko narediš z zajlo za gas razen da je že v osnovi čudna konstrukcija.
#99
@junec -V bistvu ni zajla ampak jeklena žica, ki je počila na ukrivljenemu delu, ki pride na ročko za gas, očitno je "zajla" tam namerno oslabljena, ker bi v nasprotnem primeru skrivil ali priklop na uplinjaču ali pa ročko za gas, kar nebi bilo par € ampak par 10€.
@kadotr -Obe žagi sta cenovno < kot 100€.
Vem. Zadeva podobna, kot pri razvlaževalcih.


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »