Splošno > Sam svoj mojster
Presneta motorka - pardon, motorna žaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presneta motorka - pardon, motorna žaga
#1
To sezono sem zamenjal ketno, err verigo in mi zadnje dni konstanto pada dol. Preprosto se mi sname. Žagam kakih 10 minut, *paf* pa je ni več. Dajat gor jo je že odveč. Možakar na servisu mi je dal sicer verigo z več zobmi (48 na 52?), je možno, da se toliko raztegne, ko je topla? Veriga pada dol, če je napeta pravilno ali tudi preveč.
#2
Napni verigo tako da ztiskaš tisti šraufek pri meču, nato zatisni matici ki držijo pokrov in meč, zatem pa še enkrat zatisni tisti šraufek. Meni se veriga hitro razrahlja, če režem kakšno drobno podrast, drgače pa nimam problemov.
#3
In ko napenjaš verigo ( vijaki so še 'losani' ) dvigni zadaj motorko v zrak in prednji del meča nasloni na nek kos lesa in 'pritiskaj' z občutkom navzdol; simuliraj pritisk pri žaganju. Takrat preveri zračnost verige in zateguj vijake.
#4
Sem našel :http://www.youtube.com/watch?v=tN7X7VvgGBg
#5
To sem vse naredil - vseeno vleče. Poleg tega sem opazil, da ne maže. Sem jo spucal, olje teče ven in še vedno ne maže "zadosti". Imam jo že zadosti, praktično jo več časa rihtam kot žagam.

Edit: čisto sem zbegan očitno, tole me je vrglo iz tira. Motorka ne meče več, našel sem zob, ki ni hotel sesti notri in ga popravil, vseeno pa motorka vleče - ko žagam, vedno potegne v desno. Kmalu ne morem več žagat, ker je špica lista naravnost, motorka pa postrani. To mi je too much.

Motorka je tale:
[Slika: mc-438c.jpg].
Dal jo bom na servis, potem je naprodaj.
#6
Ja, po nekajkratnem 'metanju ven' je verjetno zje...n list kakor tudi veriga ( če vleče ) ...
#7
Se mi jo sploh splača servisirat in potem prodat?
#8
Vprašaj serviserja. Če motor dobro dela, je najbrž škoda prodajat, ker boš dobil verjetno malo zanjo.
Meč, veriga spet ni tak strošek; kot si sam ugotovil, ni bilo v redu skup dano...
#9
Splača se ti jo servisirat zase - če jo vseeno rabiš. Najverjetneje je še vedno krivec veriga; list se da 'pobrusiti', če je dobil kak rob, razen če je čisto 'razpeljan' ( pri vrhu, npr ).
Za take stvari imam soseda ( penzionista ), ki že po zvoku oceni, ko žagam, v kakem stanju je veriga. In pride okoli, odnese žago in 'porihta'.
#10
Nabavi novi meč in novo verigo, pa bi skoraj moralo biti OK. Če vleče v eno smer med žaganjem je lahko krivo napačno nabrušena veriga. A lahko poslikaš meč in verigo, da vidimo, kako izgleda?
#11
Ali je možno, da je montirana neoriginalna - preozka veriga (premajhna debelina pogonskih zob v primerjavi s širino utora na meču)? Nesi žago vsaj pregledat dobremu serviserju, mislim, da bo že na oko videl, v čem je problem. Kot so predhodniki že napisali, je predpogoj pravilno brušenje verige, pobrušen morebitni rob na meču, pravilna pritrditev meča. Ni takoj za obupat, če motor dobro deluje.


Lp K.
#12
Mal več dnara pa kup stihl ali husqvarno pa maš mir. Če ti postrani vleče je najbrž ketna narobe nabrušena, ena stran zobov je več nabrušena kot druga. Lahko pa tudi list obrneš. Kar se sedaj leva postane desna, oz. kar je spodaj je zgoraj. List je someren, po dolžini ga zasukaš okoli osi.
Koliko olja pa meče ven, pa vidiš da daš polen plin in konico meča usmeriš na neko podlago kjer boš videl količino olja ki gre.
#13
Oprosti, ampak tale žaga deluje hudičevo plastično. Če si dal zanjo okoli 100,00€, jo takoj kantiraj in kupi zgoraj omenjene žage. Husqvarna, Alpina, Stihl ipd.
McCulloch..ensemled in China, USA design?
#14
Tut zadnje tri naštete znamke motork so samo še senca tistega kar je bilo včasih. Sam sem prav zadovoljen z delovanjem motorke za slabih 100 eur kupljene v Bavmaxu. K bo ta zahvalila grem spet po isti poti po novo.
#15
mb207d

Jaz se ne bi upal s "čungalunga" motorko v gozd podirat, sploh pa če sem
nekje daleč v gozdu kakšno uro daleč od doma pa ,da mam za pripravit 60-80m drv na leto.

No-go!


Skok na forum:
Zadnje novice

Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav... Beri dalje »