Splošno > Sam svoj mojster
Presneta motorka - pardon, motorna žaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presneta motorka - pardon, motorna žaga
#1
To sezono sem zamenjal ketno, err verigo in mi zadnje dni konstanto pada dol. Preprosto se mi sname. Žagam kakih 10 minut, *paf* pa je ni več. Dajat gor jo je že odveč. Možakar na servisu mi je dal sicer verigo z več zobmi (48 na 52?), je možno, da se toliko raztegne, ko je topla? Veriga pada dol, če je napeta pravilno ali tudi preveč.
#2
Napni verigo tako da ztiskaš tisti šraufek pri meču, nato zatisni matici ki držijo pokrov in meč, zatem pa še enkrat zatisni tisti šraufek. Meni se veriga hitro razrahlja, če režem kakšno drobno podrast, drgače pa nimam problemov.
#3
In ko napenjaš verigo ( vijaki so še 'losani' ) dvigni zadaj motorko v zrak in prednji del meča nasloni na nek kos lesa in 'pritiskaj' z občutkom navzdol; simuliraj pritisk pri žaganju. Takrat preveri zračnost verige in zateguj vijake.
#4
Sem našel :http://www.youtube.com/watch?v=tN7X7VvgGBg
#5
To sem vse naredil - vseeno vleče. Poleg tega sem opazil, da ne maže. Sem jo spucal, olje teče ven in še vedno ne maže "zadosti". Imam jo že zadosti, praktično jo več časa rihtam kot žagam.

Edit: čisto sem zbegan očitno, tole me je vrglo iz tira. Motorka ne meče več, našel sem zob, ki ni hotel sesti notri in ga popravil, vseeno pa motorka vleče - ko žagam, vedno potegne v desno. Kmalu ne morem več žagat, ker je špica lista naravnost, motorka pa postrani. To mi je too much.

Motorka je tale:
[Slika: mc-438c.jpg].
Dal jo bom na servis, potem je naprodaj.
#6
Ja, po nekajkratnem 'metanju ven' je verjetno zje...n list kakor tudi veriga ( če vleče ) ...
#7
Se mi jo sploh splača servisirat in potem prodat?
#8
Vprašaj serviserja. Če motor dobro dela, je najbrž škoda prodajat, ker boš dobil verjetno malo zanjo.
Meč, veriga spet ni tak strošek; kot si sam ugotovil, ni bilo v redu skup dano...
#9
Splača se ti jo servisirat zase - če jo vseeno rabiš. Najverjetneje je še vedno krivec veriga; list se da 'pobrusiti', če je dobil kak rob, razen če je čisto 'razpeljan' ( pri vrhu, npr ).
Za take stvari imam soseda ( penzionista ), ki že po zvoku oceni, ko žagam, v kakem stanju je veriga. In pride okoli, odnese žago in 'porihta'.
#10
Nabavi novi meč in novo verigo, pa bi skoraj moralo biti OK. Če vleče v eno smer med žaganjem je lahko krivo napačno nabrušena veriga. A lahko poslikaš meč in verigo, da vidimo, kako izgleda?
#11
Ali je možno, da je montirana neoriginalna - preozka veriga (premajhna debelina pogonskih zob v primerjavi s širino utora na meču)? Nesi žago vsaj pregledat dobremu serviserju, mislim, da bo že na oko videl, v čem je problem. Kot so predhodniki že napisali, je predpogoj pravilno brušenje verige, pobrušen morebitni rob na meču, pravilna pritrditev meča. Ni takoj za obupat, če motor dobro deluje.


Lp K.
#12
Mal več dnara pa kup stihl ali husqvarno pa maš mir. Če ti postrani vleče je najbrž ketna narobe nabrušena, ena stran zobov je več nabrušena kot druga. Lahko pa tudi list obrneš. Kar se sedaj leva postane desna, oz. kar je spodaj je zgoraj. List je someren, po dolžini ga zasukaš okoli osi.
Koliko olja pa meče ven, pa vidiš da daš polen plin in konico meča usmeriš na neko podlago kjer boš videl količino olja ki gre.
#13
Oprosti, ampak tale žaga deluje hudičevo plastično. Če si dal zanjo okoli 100,00€, jo takoj kantiraj in kupi zgoraj omenjene žage. Husqvarna, Alpina, Stihl ipd.
McCulloch..ensemled in China, USA design?
#14
Tut zadnje tri naštete znamke motork so samo še senca tistega kar je bilo včasih. Sam sem prav zadovoljen z delovanjem motorke za slabih 100 eur kupljene v Bavmaxu. K bo ta zahvalila grem spet po isti poti po novo.
#15
mb207d

Jaz se ne bi upal s "čungalunga" motorko v gozd podirat, sploh pa če sem
nekje daleč v gozdu kakšno uro daleč od doma pa ,da mam za pripravit 60-80m drv na leto.

No-go!


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »