Kar naredi dom > Tempo življenja
Nakup oblek preko interneta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup oblek preko interneta
#1
Pozdravljeni,
Pred dnevi sem kupoval malo poletne garderobe. Ob ogledovanju srajc in podobnega, sem se spomnil, kako sem pred kratkim v Ameriki praktično enake majice (Tommy Hilfiger, ipd) kupoval po več polovico nižji ceni. Tako sem prišel na ideji, da zagotovo imajo pa tudi v ameriki spletni prodajo. Ni mi bilo potrebno iskati dolgo in že sem na internetu našel kar nekaj strani, kjer so produkti res več kot polovico cenejši. Je pa res, da je potem poštnine še kar nekaj. Vseeno pa na koncu na hitro kolikor sem gledal je razlika v ceni samo še 20-30% kar pa ni več ne vem kako veliko.
Istočasno sem pa našel tudi določene strani, ki pa prodajajo iz Hong Honga, Indije, kjer pa so cene nižje, predvsem pa dostikrat sploh ni poštnine.

Ali ima kdo kakšne izkušnje s takim nakupovanjem? Nekje sem slišal, da ti na carini lahko odprejo paket in če ugotovijo, da nekaj naj bi ne bilo originalno, lahko zaplenijo. Sicer na teh straneh piše, da so artikli originalni, vendar kaj to pomeni v praksi? Kakrneškoli informacije bodo več kot dobrodošle.
#2
Res je, zaplenijo in pošljejo položnico s kaznijo.
#3
Samo verjetno ne kupcu?
#4
Naročiš iz Anglije brez carine in je. Recimo tole je dokaj poznano.
#5
Ja jaz redno naročam na Nextu, predvsem za otročke, sva pa letos poletne cotke naročila tudi za naju. Vedno dobim v 3 dneh, do sedaj vse OK. Tudi če nimajo pošljejo obvestilo in sem dobila z naslednjo pošiljko. Pa še ptt ni. Kvaliteta OK.
#6
Jaz tudi na Nextu dosti naročam ... za mularijo sploh, in tudi zase sem že čevlje, ker živim na veliki nogi in je to pri nas mission impossible ... in hlače, ker imam dolge krake, pri Nextu pa dobim 2x podaljšane hlače brez problema. Skratka zelo zadovoljna Smile

Drugače pa kolegica dosti naroča na alibaba.com ... torej kakor neki kitajski ebay ali nekaj podobnega, večinoma pošljejo brez poštnine, a je treba kar čakat kak teden 2 ali 3 ...
Več glav, več ve ...
#7
Carina 12%, DDV od 01.07.2013 22%, Carina izdelke pregleda, če gre za ponaredek, blago zaplenijo, prejemnik plača kazen.
#8
Kaj pa recimo tale primer: http://www.ebay.com/itm/NWT-Tommy-Hilfi ... 4172302d23

Tukaj piše, da naj bi bil produkt 100% avtentičen. Cena je dobrih 30$ +16$ poštnine.
Na podlagi česa, bi jaz lahko dobil kakšno kazen? Sej če na strani piše, da je original, potem sem jaz zaščiten. Ali ne? Ali na to ceno lahko potem dejansko pričakujem še carino/davek?
#9
Nobene kazni ni. So mi že parkrat zaplenili robo. Če piše da je produkt 100% avtentičen in oni ugotovijo da ni...kaj sem jaz tukaj kriv? Pa še ker plačujem izključno preko paypala dobim v takih primerih denar nazaj. Redno oba z ženo kupujeva po ebayu. V naših trgovinah nisem bil že par let.

Uporabljaj ebay.co.uk in ebay.de (vseeno spremljaj item location) pa se ogneš carini in davku. Tudi kar dobivam iz Kitajske in Amerike je loterija. 1 od 20 paketov mi odprejo.
#10
KARMEN1 Napisal:Carina 12%, DDV od 01.07.2013 22%, Carina izdelke pregleda, če gre za ponaredek, blago zaplenijo, prejemnik plača kazen.

Zelo poenostavljena razlaga, ki ne drži. Le kako naj bi prejemnik ob naročilu vedel da gre za ponaredek?
#11
http://www.carina.gov.si/si/carinski_po ... eko_poste/

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo ... poste.aspx
#12
Tako je Karmen, na obeh linkih piše da se ponarejeno blago uniči. Kazni pa (vsaj za fizične osebe) ni. Sem imel to izkušnjo in pa toliko sreče, da mi je prodajalec iz ebaya vrnil denar, ker sem mu prijazno omenil da mu bom v nasprotnem primeru dal negativni reply.

Citat:Kaj se zgodi, če v pošiljki prejmem ponarejen izdelek? (20. 12. 2011)

Varstvo pravic intelektualne lastnine je ena nalog carinskih organov pri nadzoru uvoženega blaga. Izvaja se za blagovne znamke, modele, patente, avtorske in druge pravice, za katere je bila v Republiki Sloveniji ali drugi državi članici vložena zahteva za ukrepanje. Ob sumu, da se z uvoženim blagom kratijo pravice intelektualne lastnine, carinski organi blago začasno zadržijo in o tem obvestijo prejemnika blaga in imetnika pravice (npr. lastnika blagovne znamke). Na zahtevo imetnika pravice lahko pride do odvzema in uničenja takega blaga.
#13
Kazni je malo morje členov, v skladu s carinskimi predpisi (ZICPES) od 86.člena dalje, lahko samo izbiraš, katera ti je ljubša :wink: . Le da ti za eno ponarejeno majčko ali Uggice carinik ne bo predpisal, ker se mu boš smilil :oops: .
Nekdo pa jo je baje dobil:
http://www.demokracija.si/v-fokusu/slov ... port-anton


:lol: :lol: :lol:
#14
Dosti kupujem preko neta. Ampak je fajn da imaš preverjeno trgovino. Enkrat sem naročila xxl srajco za mojega, ki je sicer zelo suh in tam cca 180 cm velik, s Kitajske in je bila ful premajhna. Trajalo je cel mesec, da je prišla roba. Drugič sem eno stvar plačala in nikoli dobila - plačilo s Paypal. Za 20 eur se nisem sekirala, je bila pa taka gužva, da sem pozabila ukrepat naprej... Ostalo pozitivne izkušnjem tudi spletne dražbe sem probala.

Se p priporočam za kake linke, če je kdo že naročeval.
#15
Ko je že govora o DDV. Imam pismeno ponudbo za dobavo blaga z predvidenim rokom dobave (junij) in izračunanim DDV. Vplačal sem avans na ponudbo (sem sklenil ustno pogodbo). Sedaj sem zvedel, da se bo rok dobave premaknil zaradi višje sile za približno 3 tedne.
- Ker bo dobava v juliju, takrat bo tudi izstavljen račun, ali bo DDV računan po novi (višji) stopnji in sem ga jaz dolžan plačati?

Razumem, da je višja sila, za katero ni nobeden odgovoren in udari, kogar pač udari. Bom sprejel daljši rok dobave. Ali moram sprejeti tudi višjo ceno? Ali v tem smislu ista višja sila ne udari po prodajalcu z višjim DDV? Jaz imam pogodbo s fiksno ceno.
Nimam časa - sem v penziji!


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »