Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Renovacija kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renovacija kopalnice
#1
Pozdrav vsem skupaj,
sem novinec na tem forumu, vendar sem se že veliko koristnega naučil od Vas in trenutno sem v začetni fazi renovacije kopalnice.
Z ženo imava zelo različen okus uporabe in s tem seveda razporeditve opreme v kopalnici, zato se obračam na Vas s prošnjo za kakšno idejo pri razporeditvi opreme v kopalnici.
Smo mlada družina z dvoje otrok 1.5 let in 4 let, temu primerna naj bi bila tudi kopalnica Big Grin .
V kopalnici naj bi bila:
-viseča WC školjka brez bideja
-pralni in tudi sušilni stroj(en vrh drugega)
-banja ali tuš kada
-velik umivalnik z ogledalom in
-veliko omaric(pogoj žene)

Instalacije, napeljava vodovoda in kanalizacije ni problem, ker imamo spodaj kurilnico.
Vhod v kopalnico se lahko tudi prestavi levo ali desno, v kolikor bi bila razporeditev funkcionalnejša. Na istem mestu mora ostati samo okno.
Prilagam tloris kopalnice.
Za kakršnokoli idejo ali predlog se Vam že v naprej zahvaljujem.


Priložene datoteke
.jpg   IMG_0001.jpg (Velikost: 60,59 KB / Prenosi: 11985)
#2
Z izjemo okna imamo zelo podoben tloris kopalnice (tudi vrata se odpirajo tako). Mi smo uredili tako. Levo od vrat: umivalnik Catalano Zero Domino, dolžine 125 cm. Zgoraj levo: tuš ?, velikosti 120 x 90 cm, zgoraj desno viseča školjka Catalano s podometnim kotličkom. Desno za vrati je po meri niša za visoko omaro, širine 50 in globine 40 cm. Za omaro je del dimnika, s čimer smo dobili globino, saj je zraven niša za oba stroja v stolpu. Stroja gledata proti stranišču, saj nisem želela, da so stroji vidni v ogledalu. Visoka omara zadostuje potrebam tako velike družine. Tudi z umivalnikom smo zadovoljni - na poličko zraven umivalnika lepo posadiš majhnega otroka in mu umiješ zobe.
#3
"Lanatri", hvala za zanimivo idejo, nekako si predstavljam vašo postavitev, v veliko pomoč pa bi prišla kakšna fotka.
Prilagam trenutno "staro postavitev" kopalnice, levo ko prideš noter je umivalnik, sledi bide, WC in banja.
Desno od vhoda je bil pralni stroj, vendar smo ga morali umakniti zaradi puščanja odtoka - svinčeni odtok :evil:, kjer je trenutno mala omarica, pod oknom je radiator, desno od banje pa so čistila :?:

Po temeljiti predelavi naj bi bila postavitev nekako takšna :?:
-pohištvo od Gorenja, program Avon in sicer levo od vhoda omara 60 cm, sledil bi umivalnik 135 cm, pod umivalnikom omara 90 in 45cm, nad umivalnikom ogledalo 90 cm in omarica 45 cm
-čisto na koncu bi bil ali viseči WC ali pralni stroj s sušilnim strojem v bloku( verjetno bi se v primeru WC-ja naredilo pregrado, da bi WC ločili od umivalnika)
-v spodnjem desnem vogalu naj bi bila banja ali tuš kabina v smeri proti oknu, oziroma pod okno, v kolikor bi bila večja banja
-desno od vhoda pa bi postavili ali viseči WC ali pralni in sušilni stroj v smeri proti banji oz. kadi.

Prosim za komentar in mogoče kakšen izris, v kolikor se kdo spozna na te zadeve Tongue


Priložene datoteke
.jpg   kopalnica 001.jpg (Velikost: 120,9 KB / Prenosi: 11839)
#4
Želela sem poslati ZS, pa ne znam vstaviti fotke.
Mi smo postavili opremo tako, da ob vstopu v kopalnico zagledaš najprej 'lepše' dele kopalniške opreme, ne pa stranišča ali strojev.

Za vrati imate samo 74 cm. Se vam ne zdi malo za tuš?
Mi smo z velikostjo tuša zadovoljni. V tuš vstopiš skupaj z otrokom in zapreš vrata - otrok je na toplem, hkrati pa ni nič špricanja vode naokrog. Na trgu so sicer tudi tuši, velikosti 60 x 60 cm, toliko kot ena moderna ploščica. V eni trgovini s keramiko sem slišala dober predlog, kako ugotoviš, kako velik tuš potrebuješ. Stopiš na tako ploščico/karton in dvigneš roke, kot da bi si umival lase oziroma se skloniš proti kolenom. Si še za tako majhen tuš? Glede na težo ljudi bomo potrebovali vedno večje tuše. Smile S to opombo ne mislim, da vi spadate med slednje.

Ne znam si predstavljati postavitve omaric in umivalnika. Napišite širino x višino x globino. Ali res potrebujete toliko omaric?
#5
Evo, vizualizacija za mlado družino
[Slika: pss2_3.jpg]
[Slika: pss2_2.jpg]
[Slika: pss2_1.jpg]
[Slika: pss2_0.jpg]
#6
Wau, taka bo naša kopalnica!? Big Grin
Nisem si predstavljal, da se lahko iz take "luknje " da narediti tako všečen prostor.
"Telstar", najlepša Vam hvala za Vaš trud in prečudovit izris, se vidi, da ste strokovnjak na svojem področju - glede omaric ste zadeli v polno tudi pri moji ženi. :lol:
Obiskal sem kar nekaj trgovin, da mi izrišejo moje želje, vendar nikjer nisem našel njihove pobude, risali so samo tisto, kar sem jim rekel. Sad
Še eno vprašanje imam za Vas "telstar", odgovorite lahko tudi na ZS ali pa kar tukaj, v kolikor je mogoče;
Ploščice katerega proizvajalca so v "novi kopalnici" in kateri modeli so vgrajeni?
Ali je možna še nabava omenjenih ploščic? Katera banja je vgrajena?

Še enkrat najlepša hvala.
#7
Leva stran kopalnice je lepša kot desna. Stroja sta nezaščitena in bi ju dala v nišo. Kopalno kad predlagam ravno, dodala bi tudi stekleno steno. Kje boste imeli radiator?
#8
če se gremo finese, potem definitvno skrit pralni in sušilni stroj. glede postavitev tukaj najbrž ne moreš odkrivat tople vode. render je lep (visoft predpostavljam, torej štacuna, hehe), o izbiri kombinacije keramike ipd bi se pa najbrž dalo še predebatirat. meni osebno ti pasovi ne sedejo preveč oz. je mogoče že preveč izrabljena ideja danes (no, večini tako tudi paše in je čist ok).
#9
Ideja glede keramike. Mi imamo po stenah strukturirano keramiko velikega formata (klesani, 'tolčeni' videz) v svetlo bež odtenku, po tleh svetleče ploščice istega odtenka, za tušem pa mozaik. Pripenjam fotko mozaika.


Priložene datoteke
.jpg   6.jpg (Velikost: 189,83 KB / Prenosi: 11520)
#10
buda1 Napisal:Wau, taka bo naša kopalnica!? Big Grin

najlepša Vam hvala
Še enkrat najlepša hvala.


No, ni treba pretiravat ( je pa žalostno, da je marsikomu težko odtipkat 5 črk tudi za mnogo bolj zahtevne ''džabe'' projekte)
O okusih je tudi dokaj neplodno razpravljat, sem pa dodal ravno kad za lanatri ( v ta prostor res bolje sede, ker pri prejšnji varianti ostane bolj malo prostora pred wc-jem) in pa zidek za Izotopa

[Slika: pss3_0.jpg]
[Slika: pss3_1.jpg]
[Slika: pss3_2.jpg]
#11
mislil sem sicer še skrito za vratci (fronta), ampak tudi tako je ok, zanimiva kombinacija barv, hehe, še račka je tam..
kej veče se vrjetno stlačit notri ne da, sicer pa itak ne sme biti preveč natlačeo, je že to skoraj na meji. meni je fajn.
#12
Tale 3d-načrt je funkcionalen. Mislim, da je Buda1 navedel, da se vrata odpirajo v drugo smer. Še en predlog - armatura na kadi naj bo bolj moderna in nameščena pod konzolo za tuš. Upam, da sem razumljivo napisala. Radiator bi premaknila za eno ploščico više. Steklena pregrada naj pride ravno do odtoka v kadi. Kad in polička med pregrado naj bosta v isti višini, brez majhne stopničke. Na pregrado lahko namestite še dve kljukici za oblačila.
#13
Prijetno sem presenečen nad Vašimi odzivi, za kar se Vam vsem skupaj zahvaljujem.

Obe varianti sta nam všeč, predvsem druga z ravno kadjo in posrečenimi kombinacijami barv ploščic, vendar od dograditvi zidu pri pralnem in sušilnem stroju zmanjka prostora za koš za umazano perilo Sad
Najin predlog, pa prosim tudi za komentar;
-na koncu umivalnika bi postavili tuš kabino, npr. 80X120 cm ali mogoče 90X120 cm v kolikor bi uporabili kopalniški blok dolžine 180cm namesto 195cm,
-kjer je sedaj kada, pa bi postavili WC
-radiator pa bi postavili levo od okna vzporedno z WC-jem
S tako postavitvijo bi pridobili prostor pod oknom za najin koš :!:
Vse ostalo ostane pa tako kot je.

Lanatri, zelo dobro opazuješ, vrata se res kontra odpirajo :wink:
Dobrodešel je vsakršen predlog, tako pozitiven kakor tudi negativen.
#14
Mislim, da bo ob predlagani postavitvi kopalnica utesnjena, ker je tuš širši kot kad. Lahko bi vzeli tudi 'našo' postavitev (glej zgoraj), vendar vam zaradi dolžine kopalniškega bloka zmanjka prostora za odpiranje vrat v tuš. Lahko se odpoveste prvi omarici in tam postavite koš ali pa preprosto daste koš v drug prostor. Smile Ali pa se odpoveste prvi omarici in tuš postavite desno zgoraj, zraven v kot pa stranišče.

Smile Nisem zastonj sitna - estetsko, ne značajsko. Smile
#15
Lanatri, verjetno bi ob taki postavitvi res bilo "kar neki" - neestetsko Smile

Končno sem dobil tudi izris enega ponudnika, pa me zanima predvem Vaše mnenje glede;
-postavitve keramike in
-namesto klasičnega ogledala je ogledalo z omaricami in
-ali postaviti ploščice do stropa?
p.s. vrata v trenutni kopalnici so rjave barve kot na izrisu, okno pa je bele barve z žaluzijo kot na izrisu od telstarja


Priložene datoteke
.jpg   1.jpg (Velikost: 61,12 KB / Prenosi: 11319)
.jpg   2.jpg (Velikost: 69,71 KB / Prenosi: 11318)
.jpg   3.jpg (Velikost: 59,9 KB / Prenosi: 11318)


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »